När tänker regeringen leverera?

Pantbanksrånare sköt mot polis. (DN) (SvD)

Tidigare publicerat:
Inte bara ta ut skatter
Jag har Securitas i mitt minihus med skalskydd d.v.s. huset är larmat utifrån även då jag är inne i det och sover. Lägg därtill en Leonberger… På norra Cypern, där jag vistas ibland, har jag olåst… Det måste således vara stora skillnad mellan länderna för så snabbt förändras jag inte av en flygtur.

Min cypriotiska vana att ta upp liftare kan jag inte ägna mig åt i Sverige, och det vi skulle behöva är snabba reaktioner – arresten två, fyra, åtta dagar – samt ta bort vår skyddstillsyn och höja straffsatserna till den nivån att ingen vågar begå brott. Då slipper vi ha 10 000 nya på kåken årligen. Men då måste vi bort ifrån vårt strafftänkande, och gå över på ett konsekvenstänkande.

Vill vi bli av med kriminalitet eller vill vi straffa?
I Sverige kan en ung begå otaliga brott och få skyddstillsyn efter skyddstillsyn och plötsligt en dag åker vederbörande in på ett par år och kommer ut helt förstörd. Då har staten och plitar och andra straffat färdigt. Så långt har vi inte en human kriminalvård utan snarare bedräglig. En individ kan begå brott i säkert tio år innan det blir en reaktion, och de behöver aldrig göra rätt för sig.

Jag tror mycket på en direkt stege; 2 dygns inlåsning, 4, 8, 16 och därefter inlåsning länge, tydligt uttalat för att skydda samhället, från den som inte la av när chanserna gavs vid 2, 4, 8 och 16 dagars inlåsning.

Men inte som straff utan som konsekvens, och i den ingår att göra rätt för sig gentemot brottsoffer.

Det kräver poliser och vakter som inte är penalister varför mitt förslag redan har stupat
När den kvinnliga barnläkaren greps misstänkt för ett barnmord, hon nu är friad ifrån, lär en kvinnlig polis ha spottat henne i ansiktet. Jag är inte det minsta förvånad eftersom vi torde ha världens sämsta poliskår oavsett vad man än tittar på. Vi skulle behöva avskeda samtliga, och lägga ut deras nuvarande jobb på Securitas, insatsstyrkan och möjligen behålla specialrotlarna som tekniska roteln. Gamla poliser som antas kunna arbeta kvar får utredas först därför att de har gjort bort sig i trettio år nu.

Det är ett gigantiskt problem att ingen vill tala med poliser – då får de heller inte in några tips
Regeringen har öst på dem ännu fler miljoner – hjälper inte. Nej, pengar biter inte på attitydproblem. Svensk polis klarar upp tre brott var per anställd och år. Det säger allt.

Åklagarkåren
Åklagaren har tre huvuduppgifter; att utreda brott, att fatta beslut om åtal ska väckas eller inte, samt att framträda i domstolen. Enligt lag får de inte pröva mål om de inte är säkra på att vinna, vilket i grunden är klokt, men vi skulle behöva ändra på det. En åklagare ska få pröva ett osäkert mål om han får en häktesdomare att skriva på att det kan vara en idé.

Hade han vågat på norra Cypern?
Nu fick en man skyddstillsyn med krav på behandling för att ha gett sig på minst 50 flickor. (Källa) Jag personligen tror inte att han vågat om han vetat att han kan åka in på 15 år.
Nu lär vi ut till alla andra hågade att det är gratis att idka nätpedofili mot småbarn. Vi kommer med stor sannolikhet få fler nu när beteendet är mer eller mindre gratis.

Vi blir inte av med apart brottslighet
Inte innan vi börjar rensa i drogträsket. Japan har visat på en metod; massarrestering av brukare. 10% berördes och de andra 90% la av därför att konsekvenserna blev för stora. Vi skulle behöva studera polisen på norra Cypern, New Yorks nya polis som tar tag i småbrott direkt och som har bra resultat numera.

Familj rånad i sitt hem i natt – i morgon är det du
Polisen söker tre män efter grovt väpnat rån
Mitt i natten kom tjuvarna.
De trängde sig in i villan i Skymmelövsstrand och hotade familjen med skjutvapen och tillhyggen.
Sedan stal de bland annat smycken och familjens personbil.
– Det här är helt bedrövligt. Mitt hem är min borg brukade man ju säga förut, säger Lars Hamrén som är chef för grovabrottsroteln vid Hallandspolisen.
Källa

En tidigare artikel: Vi har tappat vad som är normalt
En tidigare artikel: om två studenter som utvisas ifrån norra Cypern därför att de startat slagsmål
En tidigare artikel; om ett polis- och kriminalsystem som levererar
En tidigare artikel; om hur kontraproduktiva vi är
En tidigare artikel: Demokraternas partiledare om det ickekriminella samhället

Mildare domar för narkotikabrott i Sverige

Nicosia Central Prison