Så svenskan har det!

Jag blev irriterad på min älsklingstaxichaufför Seral ikväll eftersom han åkte innan jag kommit in genom dörren till den villa jag hyr på norra Cypern… men så slog det mig att vi har ju inga våldsbrott eller överfallsvåldtäkter här. Det beror på att knark och alkoholism saknas. (6-10 mord om året; svartsjukedramer, folk som blivit kränkta, men inga brott mot främlingar.)
– Undra på att han åkte!

Jag hoppas att det kommer en dag då drogkunskaperna är så pass vassa i riket att vi kan lämna allt tal om att ”män är djur” och inse att 99% av eländet är en drogfråga, och inte en könsfråga. Det snacket bör kränka friska killar rätt djupt vilket kanske också betyder att de inte tar tag i saken och sätter ner foten mot drogfolket?

Nio fall av tio avseende våldsbrott är drogrealterade
I stället söp han sig full och gav sig ut på sin cykel varje natt. Han säger att de tre överfall som sedan skedde den helgen, innan han slutligen greps, var en ren slump. Att det precis som vid de andra överfallen var en inre röst som sa ”ta henne”.

Han säger att han inte känt något speciellt efter överfallen. Har han gjort det har han dövat det med alkohol och hacsh. Källa

Manar till försiktighet
Mats Nylén, Örebropolisens presstalesman, tycker att man bör tolka siffrorna med stor försiktighet. Han tror att anmälningarna i Örebro kan vara präglade både av Niklas Eliassons gärningar, och den intensiva mediebevakningen av fallen. Läs mer
……..
Men situationen är mycket allvarlig och jag vill råda alla kvinnor att vara extra försiktiga nu. Det gäller alltså inte bara i Örebro. Gå ut tillsammans om ni måste vara ute när det är mörkt (på väg till/från jobbet) eller på platser där det är lite folk i rörelse.

Ta för vana att snegla bakom ryggen och använd din intuition nu. Prata inte med främlingar. Släpp ingen nära dig. Köp en visselpipa eller annat som kan dra uppmärksamhet till sig. Minisprayflaskor med hårspray/deo funkar bra. Gå mitt i gatan och undvik platser där det finns ställen att gömma sig, som parker, träd och buskage, garagelängor osv.

Det handlar inte om att vara misstänksam mot alla, men en sund försiktighet och vaksamhet kan vara avgörande från att vara med om ett trauma för livet. Läs mer