Vi importerar kriminella

De flesta svenskar, för att inte säga alla, anser att man i dessa länder som norra Cypern har gräsligt långa fängelsestraff och som vittnar om att det saknas mänskliga rättigheter.

15 års fängelse – så hemskt!
Svensken tänker att 10-15 års fängelse för en grov barnmisshandel är fullständigt oacceptabelt; som man kan få här på norra Cypern.

Men om man ser efter, och upptäcker att ingen sitter i fängelse för grov barnmisshandel därför att straffen, och risken för upptäckt, är enorm varför ingen ens vågar begå det brottet – blir saken en annan.

Sexualbrott är det skyhöga straff på, och ingen sitter inne för våldtäkt heller. Det är ingen som har velat eller vågat begå det brottet.

167 personer sitter inne på norra Cypern; fyra mördare, och resten är folk som främst plockat pengar av andra, och samtliga kommer ifrån Turkiet. De avtjänar straff här och utvisas sedan på livstid.

Eller som en av dessa kramgoa poliser sa mig då jag frågade:
– Det är inte bra att ha människor fängslade, och det är inte bra om folk begår brott, och skadar andra människor; straffen ska vara skyhöga så att ingen vågar, och då hamnar ingen i fängelse och det blir inga brottsoffer – för det begås ju inga brott.

När en svensk hör det häpnar de flesta eftersom dessa ord ligger kilometervis långt bort ifrån ”de har inga mänskliga rättigheter där”.

Maten har vandrat till Sverige
Igår, då vi var uppe i Bellapais beställde några av oss en rätt – ”söpäror” – som betraktas som en maträtt i Dalarna. På samma sätt har man ofta en midsommarstång rest just i Dalarna där midsommarfirandet är en stor händelse, och den stången liksom kåldolmarna kommer också ifrån Turkiet.

Jämställdheten uppfanns i Turkiet på 30-talet, och vi började importera begreppet på 70-talet men har tyvärr missuppfattat innebörden fullständigt.

År 1435, efter Jesus födelse, hade vi vår första riksdag i Arboga, och vår statsapparat är således 6-700 år gammal och statsapparaten här på Cypern startade för 12 000 år sedan.

Kulturen här är alltså gammal, och vi är en ung nation
Bevisligen har maträtter, kiosken och majstången vandrat upp till oss ifrån Turkiet liksom hela den finländska ur-befolkningen samt företeelser som kiosken t.ex.

Tyvärr har inte den kriminalpolitik jag ser här fått fötter och tagit sig upp till oss, ännu. Du kan söka själv i Nationmaster och se efter hur vi ligger till i jämförelse med andra länder.

Kriminella vandrar upp till oss
Eller för att citera en turkisk affärsman som jag samtalade med på planet till Alger:
”Sverige? Ja, visst ja, det är ni som har tagit emot våra nomader som vi haft problem med i tiotusen år.”

Det är ganska lätt att förklara
När jag intervjuade demokraternas ledare Denktas sa han tydligt att kriminaliteten på norra Cypern var noll, ingen alls, och den lilla man har startade då gränserna öppnades för 6-7 år sedan, och det började välla in folk. Vi har sett samma utveckling hos oss men under en längre tid. Vi har också knarket vilket de saknar.

MAO kallas ibland för sensationssökarenzymet
Låg aktivitet = du behöver mycket spänning – fallskärmshopp eller brott – för att må bra.
Hög aktivitet = en charterresa är tillräckligt mycket äventyr. Läs mer. Jag gör således påståendet att de med låg aktivitet är äventyrarna som tar sig till oss, eller hit. Är de smarta tar de sig till oss, och inte hit.

Vår kriminalpolitik skapar ett fullständigt paradis för brottslingar ifrån precis hela välden.

Vill man begå brott, och gillar spänning, ska man söka sig till Sverige som ung man – för det är oftast unga män vi talar om.

Sex är fritt i Sverige, straffen är inte sällan bara dagsböter och polisen fungerar inte.

Vår inhemska kriminalitet har inte sällan sina rötter i det faktum att det är förbjudet att tjäna pengar på arbete och företagande i Sverige.

Vill man ha pengar fort återstår brott
Den drivkraften saknas helt på norra Cypern eftersom man kan tjäna mycket pengar på uppfinningar, företagande och innovationer.

Vi vet bäst
Nu vill inte vi erkänna att kriminalpolitiken är åt skogen och eftersom vi och EU är världsmästare i självgodhet har det skrivits spaltmil som går ut på att Turkiet har hemska straff, och så får det absolut inte vara.

De måste ta och skaffa sig lite mänskliga rättigheter!
Det retar mig till vansinne att jag via mina skatter sitter och avlönar folk som hamrar ner den typen av texter eftersom vår kriminalitet är skyhög för att inte säga utom kontroll.

Nu såg jag någon artikel i veckan där det skrevs att vår kriminalitet sjunkit dramatiskt vilket kan få en att le. Vi har i grunden 1,4 miljoner polisanmälningar, och om det ”bara” är 1,3 miljoner just nu har det sjunkit dramatiskt – men det är många procent mer än här där poliskåren fungerar liksom kriminalpolitikern.

När vi, och EU, kräver av dessa länder att de ska ”ta och skaffa sig lite mänskliga rättigheter” måste de tänka om oss att vi är fullständiga barbarer eftersom vi sätter in bara i Sverige 10 000 fångar om året. Helt i onödan!

Polisen på norra Cypern klarar upp 99% av den lilla kriminalitet som finns.

En tidigare artikel: om två studenter som utvisas ifrån norra Cypern därför att de startat slagsmål
En tidigare artikel; om ett polis- och kriminalsystem som levererar
En tidigare artikel; om hur kontraproduktiva vi är