Kungens framfart

”Alla sanningar går genom tre faser.
Först så förlöjligas de.
Sedan blir de våldsamt bestridna.
Och till slut så accepteras de som självklara.”
Schopenhouer

Jag har sett, och hört, ett par förlöjliganden av kungens påstående att barn inte mår bra av dubbelarbetande föräldrar för det säger man inte ostraffat, och nu räknar jag med att det kommer debattörer i gammelmedia inom kort som förklarar hur gammalmodig och vansinnig han är.

Tiden kommer däremot ge honom rätt men vi är inte där ännu
1306481Det är dessutom betydligt allvarligare än vad kungen ger uttryck för. I morse sprang jag på Åke igen, och talade lite med honom. Han är två år och är en Golden retriever, och hans husse och matte lägger ner mer tid och pengar på Åke än vad de någonsin skulle göra med någon annan, och hela landet är fullt av hundar som bär människonamn och behandlas som barn.

Vi får alltfler som vill ha hund, men inte barn, men de behandlas inte alls som hundar utan som barn och det är praktiskt med hundar för dem har man hundra procent kontroll över.

Barn är statens egendom och betydligt farligare att ha att göra med
En sak är praktisk med Åke, och det är att man i princip kan lämna honom ensam ett par timmar – men helst inte. Han kan börja tugga upp inredning då varför han oftast är med, och hans husse har ögonkontakt med honom nästan hela tiden.

indexÅkes husse har läst en massa hundböcker, gått på dressyrkurser, talat med hundpsykologer och han har en specialinredning i sin bil till Åke för Åke bor i ett land där djur men inte människor har mänskliga rättigheter, och det finns nästan ingen annanstans än i Sverige.garderob

De galna västkvinnorna
De riktigt sjuka människorna kan ha 10-15-20 ”barn” i huset, och Länsstyrelsen rycker ut ibland och omhändertar hela flocken.

För första gången i mänsklighetens historia har vi kastat nästan all erfarenhet om barn på historiens soptipp. Många barn mår i dag riktigt dåligt och det blir bara värre. Men i dagens demokratisk
a Sverige får man inte ställa frågan om det kan finnas ett samband mellan vår moderna syn på hur barn skall växa upp och den ökande sjukligheten hos barnen, skriver Annica Dahlström och Christian Sörlie Ekström.

Låt oss för en stund helt bortse från oss själva och fokusera på: vad är bra för barnen? Vi konfronterar alltså frågan huruvida utvecklingen är för barnens bästa eller om vi vuxna föräldrar driver något i rent egenintresse.

Självmord, suicidförsök, depression och konsumtion av psykofarmaka har bland unga kvinnor ökat med upp till 400 procent under de senaste tio åren. (Kanske det hänger ihop med att alla barn förväntas bete sig som pojkar?) Trenden för unga män är densamma även om utvecklingen inte är lika dramatisk. Ju yngre barn desto brantare ökning, de uppväxande barnen mår allt sämre och vi undrar varför. Läs mer