Läsarfrågor som kräver svar

Jag har fått nya frågor om min förmåga att avslöja lögnare, och jag ska förklara det där nogsamt.

190px-Kopparmatte_2010På den tiden jag satt i Stockholms Tingsrätt var vi fem nämndemän, en rådman och en sekreterare uppe på podiet, och vi hade en röst var och domaren två.

Eftersom vi satt fem stycken, och var en begränsad kår, satt vi oftast en gång i veckan, och idag är de tre. Om det inte är stora och långa rättegångar för då är de fem varav två kan ses som reserver för de får döma med tre varför två kan bli sjuka utan att rättegången behöver tas om.

Det här innebär att de sitter mycket sällan, och jag bodde dessutom på Kungsholmsgatan, mycket nära rätten, och kunde springa dit på två minuter varför jag kallades in vid sjukdom ibland.

För att på tio år komma upp i det antal rättegångar jag har bakom mig får man nog sitta i 40 år idag, och varje rättegång kan du se som en ny bok. Om du läser hundra böcker har du läst in 100 författares erfarenhet på ett par timmar vardera, och i vårt strikt segregerade samhälle – moderater umgås med moderater – ser du alla i en rätt.

Alkoholismen t.ex. är lika i alla samhällsklasser varför jag haft läkare ifrån socialgrupp ett framför mig som på fyllan framfört fordon på Essingeleden i tron att han skulle parkera bilen i Enskede på samma sätt som jag haft socialgrupp sexs fyllkörare framför mig.

Åtta, nio av tio våldsbrott har alk-droger i botten, och kan man inte ämnet lär man åka som en vante som domare. Ett av mina övervakningsärenden gipsade halva kroppen före en förhandling i tron att det skulle blidka rätten…

Jag har också under tio år drivit ett familjevårdshem i Stockholm och Solna kommuns regi samt varit övervakare för bunkerfångar främst t.ex. den för spioneri dömde Ströberg.

Det finns inte en vettig kurs som jag inte har gått, och knappt en kåk jag inte har besökt, men tro mig:

Jag hade inte en susning då jag lärde mig allt detta att jag en dag skulle komma att behöva kunskaperna för att avslöja manipulerande statsanställda, politiker, valrörelser, enskilda politiker men det ser verkligen ut som om vi behöver manipulationsexperter.

En nykter alk. på 12:e steget hade nyligen talat med en annan, som ser ungefär vad jag ser, och det kanske blir så i framtiden att de viktigaste människorna folket kan få tag på är just sånna som kan rensa upp i tänkta regeringar.

För det får jag för min Gud hoppas att det är sista gången nu som aktiva alk och kokanister får styra världen, som de just nu gör, och har gjort för länge.

Det farligaste med dem är att de känner fel, saknar omdöme, blir lätt paranoida, all erfarenhet visar att pengar de drar in lägger de ner på knark, sprit och sexarbetare, och därför ska man inte hjälpa dem att ens tjäna pengar, och de går snabbt in i harm, hat, hämnd, de ser andra som objekt, och inget av det är lämpliga egenskaper för att vara t.ex. en utredare på SKV, rektor, statsminister, o.s.v.

Dessutom anser de sig HA RÄTT.

Jag är, glöm aldrig det, politiskt och religiöst oberoende, och totalt omöjlig att muta, och har alltid varit det som domare och författare, och saknar lojaliteter helt annat än till mina egna vänner och anhöriga.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds