Lite överkurs kanske?

Med anledning av den kände skådisens självmord skrivs det  mycket i media nu om ”depression”, och nu kände jag inte killen, men vill inflika att det behöver inte alls vara den ”depression” många av oss har ett hum om vad det är utan inbillad skuld.

Du har säkert gjort bort dig nån gång, och det har de också men de gör en ”video” av det, som de kör i huvudet, och den videon spelar de dygnet runt, och det kallar vi för inbillad skuld för i allmänhet är den inbillad. Omgivningen har glömt det där för länge sen, det var inte så vanvettigt stort som de inbillar sig, och livet ser ut så att ibland gör man bort sig, och har fel, och vi andra går vidare men de fastnar, och kör sin video…

De plågar sig själva i onödan
De blir inte av med sina videos innan de delar dem med någon annan levande människa, och många av dem har också en verklig skuld som kan vara som berg, och jag tänker på sådana som Svartenbrant. Kidnappar man folk, stänger in dem, plågar dem, ja då har man en real skuld, den är inte inbillad! Den typen av kisar har hur många rån som helst på sitt samvete…phu! Akten kan vara en halv meter hög…phu!

Men det hade säkert inte skådisen utan han har gjort t.ex. ett skitmisstag på något jobb och sen kör han video, video, video… och talar om för sig själv att han är värdelös! (Det skickar de sen ut på andra i form av projiceringar så de säger ju knappast ”Grattis!” då man fyller år.)

De kan också ofta tro att rena symtom är deras personlighet
De kan inte skilja på sin egen personlighet och vad som är symtom, och om du då har röda hund och är jätteprickig och tror på allvar att dessa prickar du fick idag kommer du ha resten av livet… phu!

Behandlingsindustrin tar in dem på det som kallas för ”första steget” (Jag erkänner, jag har problem!) men sen verkar de inte göra vad de ska för de ska igenom alla tolv stegen, och ska inte släppas ut innan de gjort ett rejält fjärde, och femte steg.

I fjärde skriver de själva ner allt som är symtom i princip, och i femte delar de det med en kunnig för att den vägen noga, noga skilja ut vad som är de själva och vad som bara är symtom. Man kan ju inte ändra på sin personlighet men man kan ta bort symtom om man bara vet att det ÄR just symtom.

När de då kommer till sjukvården med sin ”depression” får de piller och blir läkemedelsmissbrukare och knarkare…

Killen förklarar:

 

 

 

 

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds