Mediamonstret

Det finns människor som kan tänka fortfarande i Sverige, och det inger hopp:
Författaren och journalisten Monica Antonsson skriver:

Hos TV4 fanns emellertid ingen ambition att ställa saker och ting till rätta. Så fort Anna imagesWahlgren kom in på sakfrågorna blev hon avbruten. Inte heller här fick hon bemöta anklagelserna. Det var hur tydligt som helst att kanalen bara ville se en gammal kvinna i förnedring erkänna sina synder och vädja om dotterns förlåtelse. Som om hon aldrig hade gjort något bra. Jag har sällan sätt ett så skoningslöst utnyttjande av en människa.

– Flera av dem vi bjudit in till kvällens program ville inte komma bara för att du är med, sa Jenny Strömstedt inför tv-kamerorna.
Så jävla elakt.
Jag föredrar att tro att det var ett misstag av den annars så proffsiga programledaren men jag är inte säker. Det enda jag vet är att Anna Wahlgren måste leva med detta nu.
”Flera av dem vi bjudit in till kvällens program ville inte komma bara för att du är med”
Kan det bli värre?
Knappast.

Läs mer

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds

11 kommentarer

 1. Sångerskan Louise Hoffsten gav stöd till den utskällda författaren Anna Wahlgren i TV4:s talkshow ”Jenny Strömstedt” under måndagskvällen.

  – Jag fick väldigt mycket pepp ifrån dig och mycket styrka, sade Hoffsten som inspirerats av Anna Wahlgrens ”Barnaboken” till att bli mamma, trots sin svåra sjukdom.

 2. Det är precis som om många yngre människor i Sverige inte vill eller inte kan inse att de själva en gång kommer att bli gamla och orkelösa.

  Vi förfärar oss gärna över vissa kulturer från tredje världen. De har dock en stor fördel: de behandlar gamla människor med stor respekt.

 3. Antonsson är en vettig människa. Det var hon som skrev Sanningen om Gömda – och poff – så fick resten av Sverige veta vad alla från den stad jag växte upp i redan visste, eller till stor del visste.

 4. Min uppfattning är ungefär likadant vad gäller ungarnas brist på förståelse till livets gång, däremot så har jag på senare tid insett att dessa ungar inte alls är omedvetna om att de en dag också kommer att åldras. Det tycks handla om att ungarna faktiskt är införstådda med att de själva kommer att bli gamla, det verkar dock vara en typ av ”nödvändig ont” i deras ögon. Det jag ser är att de vet mycket väl om att de kommer bli gamla, och de förväntar sig att bli dålig behandlade när de blir gamla, för de tror att det är så livet fungerar. Det är som att man inte kan se felet i det hela, eller kanske t.o.m anser att det inte är fel.

 5. Alla original ska utrotas helt enligt socialfascisternas manual. Bara 50 nyanser av grått får finnas. Jag kommer ihåg gubbar och gummor som var lite som byoriginalet i TV-serien Hem till byn, som kunde alla namnsdagar.

 6. En bra analys Sippin Soda! Det har gått så långt att de tror att det är en normalitet. Det är samma med t ex fester; hamnar de inte i ett dike kräkandes är det en misslyckad fest. Medan i det inte behövs alkohol alls i Indien (för att det land där Lena är) för att ha en fest, dessutom är människor i alla åldrar välkomna, 5 eller 95 spelar ingen roll. Alla ska vara med. Det är samma sak i latin- och sydamerika. Här ska man delas in, och då blir det som alltid en vi-och-dem-relation.

 7. Åldersfascismen ingår då en fascistisk stat byggs. Det är en av byggstenarna eftersom det i princip bara är äldre som kan historia som skulle kunna via kunskap rädda de unga ifrån att släppa igenom en ny Hitler så måste man först se till att de föraktar allt vad äldre heter.

  EU är på väg in i fascism, thats all. Därför ser vi detta hos oss. Det kommer mer av samma typ med nya aktörer.

 8. Ja, det håller jag med om, och det är (ursäkta uttrycket) SKIT TRÅKIGT! Tänk bara på användningen av olika ord, folk svarar mig med ”Va, blev du full? Du har ju aldrig druckit en droppe alkohol!” bara för att jag säger att jag har varit ute och festat i helgen. Fest = Alkohol?!?! Samma sak i asien

Kommentarer inaktiverade.