Milton, i repris

En synbar fars
Media anger att Milton lämnat Spanien och EU, och det sätts i samband med att SKV gjort sin årliga upptaxering men Milton bör vara smart nog för att läsa av EU. Upptaxerad årligen vet han ju att han blir, och sen skriver SKV av det – årligen – men det kommer man inte göra ett PR-jippo av.

Det är intressant att media skriver att Milton har lämnat Spanien eftersom det är vad Milton själv har sagt;

– Jag bor och skattar i Spanien!!!

Han har tvångstaxerats i Sverige för man har ansett att han egentligen bor i Sverige…

Tidigare publicerat:
*** Local Caption ***Hans skuld: 926 miljoner
Porrkungen Berth Milton är skyldig staten mest pengar.
Källa

Det går undan!
Förra året var det 733 miljoner men Milton upptaxeras varje år i Sverige och det börjar bli en fars.

Själv anser han att han bor i Spanien sedan 80-talet
Jag tror honom, för om han bodde i Sverige skulle han få en tegelsten in genom fönstret varje natt. Det skulle skrivas om honom, jämt. Nej, Milton bor i Barcelona. Han är den enskilt störste markägaren där, har kontor och personal i Barcelona samt familj.

SKV har en stor PR-budget
I reklamjobbet ingår att förtala Milton en gång om året för att du ska tycka att myndigheten gör något.

Eftersom Milton är porrkung kan han gott ha det… och dessutom är han rik – kapitalistsvin – så all form av lag, rättvisa med mera ställer vi åt sidan. Hyckleriet blir inte mindre av vetskapen att svenskar konsumerar porr som idioter.

Få tidningar har meddelat att det var en aktiv narkoman på SKV som upptaxerade honom första gången, och Milton är ett utmärkt exempel på att rättsstaten Sverige har havererat fullständigt, och hela historien är säkerligen orsak till att många driftiga bolagsägare har lämnat Sverige; enda landet i hela världen där du i media kan förtala folk, och komma undan med det.

I denna blogg får han uttrycka sig själv utan censur eller vinklingar:

Distributed by PR Newswire on behalf of Berth Milton
BARCELONA, October 22 2007 /PRNewswire/ –

Med anledning av SvD Näringslivs Journalist Peter Carlbergs artikel publicerad i lördagens nummer beträffande mitt skatteärende i Sverige har jag beslutat att lämna detta pressmeddelande. Artikeln i SvD innehåller ett stort antal sakfel samt ger en subjektiv och snedvriden bild av ärendet.

Regeringsrätten har inte beslutat att jag är skattskyldig i Sverige. Det är Kammarrätten i Stockholms dom som vunnit laga kraft. Processen i Kammarrätten är en följd av att Skatteverket överklagade Länsrätten i Stockholms dom. Länsrätten hade nämligen funnit att jag inte var bosatt i Sverige. Frågan är med andra ord betydligt mer komplicerad och osäker till sin bedömning än vad som framgår av artikeln. En av domarna i Kammarrätten ansåg dessutom att min skatterättsliga hemvist var i Spanien.

Kammarrätten i Stockholms dom innehåller inte några som helst uppgifter om vilka inkomster som jag skall ta upp till beskattning. Domen innebär endast att jag skall anses obegränsat skattskyldig i Sverige. Jag vidhåller i sak, att jag inte var bosatt i Sverige, men accepterar ändå motvilligt domen och tänker rätta mig efter den.

Skatteverket har i en äldre utredning (från 2001) påstått att jag har mycket stora inkomster. Större delen av dessa inkomster är i själva verket inkomster som självständiga bolag uppburit, och som skall beskattas i dessa bolag. Skatteverket har inte på något sätt kunnat styrka att jag ägt dessa bolag eller tagit ut några pengar ur dessa bolag.

Ärendet handlar framförallt om att jag enligt Skatteverket skall skatta på en reavinst om 1.2 miljarder som skulle ha uppstått vid ett aktiebyte. Aktiebytet går ut på att jag skulle ha sålt min andel i Privatekoncernen under 1998. Skatteverket har baserat sin bedömning beträffande reavinsten på en mängd felaktiga antaganden.

Frågan om mina påstådda intäkter har inte prövats av någon oberoende domstol ännu. En liknande tvist, mot personal i ett av mina bolag, förlorade Skatteverket. Dessutom förlorade Skatteverket även tvisten om Zach Properties påstådda skatteskulder, som nämns i artikeln. Skatteverket fick betala tillbaks dryga sju miljoner kronor till bolaget.

Jag har begärt att Länsrätten i Stockholm skall pröva Skatteverkets ostyrkta påståenden beträffande mina inkomster och jag ser fram emot processen i Länsrätten där jag kommer att framlägga bevis som visar att Skatteverket är helt fel ute. Det kan tilläggas att jag från 2001 har fått anstånd med att erlägga eventuella skatter, vilket visar att Skatteverket inte är så säkra på att vinna som det påstods i SvD artikeln.

Dessutom vill jag påpeka att tvärtemot vad det står i artikeln så har jag bevisligen, vilket jag dokumenterat i utredningen, betalat full skatt i Spanien.

Slutligen tycker jag att det är beklämmande att en seriös tidning som Svenska Dagbladet inte gjort någon research eller ens bemödat sig med att tala med mig innan de publicerade en så gravt utpekande artikel.

Berth Milton

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds