Min nyhetskanal

image

Jag litar hyfsat på dem av den enkla anledningen att jag har sett TV-program om norra Cypern, våra samer, om sd och nåt om turist-Sverige, och jag hittade inga övertoner, och det de talade om då har jag järnkoll på.

Men man ska alltid köra källkontroll:
Vem är källans författare? Är författaren expert på området och neutral?
I vilket syfte har källan skapats? För att sakligt presentera faktauppgifter,för att göra reklam, för att argumentera för egna åsikter eller för att underhålla?

Är informationen aktuell? Går det att hitta något datum för publiceringen?
Har andra faktagranskat och godkänt publiceringen? Ligger en myndighet eller stor organisation bakom informationen, och är det viktigt för organisationen att informationen är korrekt? Är källan en forskningspublikation som har granskats av andra forskare? Är källan en lärobok som har getts ut på ett akademiskt läromedelsförlag?

Kan andra kontrollera uppgifterna? Uppger författaren i sin tur källor, eller redovisar författaren tillvägagångssätt som han eller hon har använt för komma fram till sina slutsatser på ett sätt så att undersökningen eller experimentet kan upprepas?

Går det att hitta andra trovärdiga källor? Säger andra källor samma sak?

Al Jazeera English + RT

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds