Minutiös historisk repris

10402586_10152143592587444_380392878211301317_nJag talade med Asien per telefon idag, och det kostar ungefär 70.000:- att smälla upp en låda, och det börjar väl bli dags att tjäna pengar igen för i morgon tas stygnen, och inom kort är 3,5 års vansinne över, och jag kan kalla mig för Sverigeexpert på allvar för jag har djupdykt i systemet, och det är utan tvekan till för tjänstemän och inte för oss.

De har missat att de egentligen ska vara till för oss, och problemet är världsomspännande, och beror på att folket har lutat sig bakåt och tyckt att det är rätt skönt att nån annan sköter allt.

Slippa ansvar
Vi ville ha ett samhälle där ingen behöver ta ansvar, och nu har vi fått det, och jag kan se i Asien att de kommer att göra precis samma misstag som vi har gjort därför att det låter så bra, och låter det för bra är det ofta inte sant. Man kan inte leva utan att ta ansvar för det innebär att någon annan måste ta det, och då får den personen med automatik makt över dig, och när de väl har fått den har de en tendens att bestämma sina egna löner, och folket slåss sen om vilken -ism som är ”bäst” men ingen kläcker idén att det är vi själva som måste ta ansvar.

Ansvar här är att rösta på ”rätt” parti ungefär, och de som driver ”Giving people” begår lagbrott för staten vill ha monopol på all ”hjälp” och det var precis det som inte gick. Det där upptäcker du när du blir sjuk. Det har varit ett av mitt livs mest intressanta erfarenheter att vara det – tar ett år ungefär att bli bostadslös – för det är då det avslöjas vad folk går för – när ”alla” tror att man är svag, eller helt utslagen, vilken en sån som jag aldrig blir.

30-talet går nu igen
1475866_631634723560343_1970547454_nGlada 1920-talet kallas den högkonjunktur som pågick från mitten av 1920-talet och som avslutades med en börskrasch i USA den 29 oktober 1929. Kvinnornas roll i samhället blev större, de blev mindre bundna till hemsysslorna och fick rösträtt. Många länder hade samtidigt infört allmän rösträtt för både män och kvinnor; i USA fick kvinnor i samtliga delstater rösta från 1920, i Sverige från 1921. Här sägs det ofta att kvinnorna inte hade rösträtt, men det stämmer inte ,för inte heller män med en lägre ställning hade det. 1909 fick de rösträtt men inte värnpliktsvägrare, och nu sitter jag 100 år senare och undrar om vi inte borde ha ett körkort för rösträtten eftersom vi har fått ord som ”drev” och ”valboskap” i vårt språk.

Vad ska vi kräva?

lenaEtt godkänt prov i samhällskunskap? IQ-test? Utesluta kriminella? Utesluta aktiva drogmissbrukare som alltid känner fel? Uteslut galna kvinnor och ansvarslösa män? Vi får fundera på saken men det är ett faktum att Mona Sahlin trodde att 7 miljoner svenskar arbetar. Arbetarpartiets dåvarande ordförande hade inte ens koll på antalet arbetare… Ska hon få rösta? Vem ska bestämma vem som ska få det och inte? Nu gäller allmän rösträtt från 18 års ålder, och du har mängder med folk som säljer sin röst mot pengar om du ber dem.

När den allmänna rösträtten infördes varnade många för hur det skulle gå, och det har i princip gått som de förutsåg att det skulle göra. De trodde inte på den representativa demokratin, och det gör inte heller jag för jag vill ha direktdemokrati och personval av ämbetsmän men från och med idag vill jag ha körkort för rösträtt, och jag kan tänka mig att nöja mig med ett godkänt prov i samhällskunskap även om det inte löser vårt problem att hur vi än röstar ändrar det ingenting.

Men jag lär inte få som jag vill för eurokraterna avsätter inte sig själva så det finns bara en sak att säga;
– Gud hjälpe Europa. Dummare befolkning finns bara inte; startat två världskrig och lär dra igång även det tredje.

Nu ska jag hålla koll på den viktigaste mannen i mitt liv; president Putin, för har vi tur tar han ansvar.

Eftersom vi skrotat historielektionerna kan unga inte läsa av tecknen
Is it 1914 all over again? We are in danger of repeating the mistakes that started WWI, says a leading historian. Läs mer

tge

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds