Ett av mina första inköp – jobb åt unga

Frysta lägstalöner ger jobb åt fler

Tidigare publicerat:
– ger jobb åt två, tre unga

Idag har jag köpt fem bouganvilla för 20 lira styck vilket blir 95:- och tjugo lavendel för samma pris. Jag skänker värden det! Jag har fria händer, har han sagt.

Men min framsida ser ut som en öken, och jag vill inte ha det så i höst och krogägaren, som bor i samma by, har lovat att kolla att bevattningen funkar då jag är i Sverige i sommar.

Två, tre ungdomar kommer
I veckan kommer de med spadar, markväv och mina plantor och så gräver de gropar, lägger över markväven och sen petar de ner mina plantor. Bilder kommer då grävarna är igång, och jag skulle tro att det blir i slutet av veckan eller i helgen.

Det ingår i priset, och första gången jag köpte en vanlig krukväxt blev jag väldigt förvånad då det dök upp en 18-åring som planterade om den åt mig i butiken.

Då ställer vi oss frågan om jag hade köpt dessa plantor om inte planteringen hade ingått?
– Svar; nej!
Om det nu tar de som kommer två timmar att fixa till det och alla – vi säger en miljon svenskar – är som jag så har vi förlorat 2 miljoner arbetstimmar åt ungdomar med vår stil att det är ”fult att utnyttja ungdomar” samt att all form av service är fult i Sverige.

Dessa unga har 1200 lira i månaden vilket är minimilönen på norra Cypern, och det har de i max ett, två år för sen är de halvvuxna och glider in på arbetsmarknaden. Våra har precis lika mycket men i bidrag för att sitta hemma och spela dataspel och handeln får inte sälja blommor till en sån som jag som snart är 60 år och som inte fixar att gräva 25 gropar längre.