Förskolorna – vi borde ta efter

Kvinnor arbetar här på norra Cypern men har en vardagsstab servicefolk runt sig varför det inte går att jämföra.

Förskolorna syns alltid lång väg då de är färgglada och man ser tydligt vad det är för hus. Det som skiljer vårt samhälle ifrån deras är att här saknas pennalism men det är ett konsekvenssamhälle. Chef för varje barn är modern och fadern. De ger förskolepersonal order, inte tvärtom.

Vi har sällan konsekvenser, och inte sällan får mobbade flytta istället för våldsverkare, och vi har gott om straff och pennalism. Våra fängelser torde vara världsberömda. Jag är som ett exempel enormt imponerad av poliskårens arbete. Läs mer. De klarar upp 99% av den lilla brottslighet som finns, och är inställda på att lösa problem i första hand.

Barn är också alltid med, och du kan se tio sovande ungar i sofforna på utomhuskrogarna elva på kvällen liksom du kan se barn skymta bakom draperiet i blomsteraffären.

Eftersom sexualiseringen, som vi har precis överallt, saknas ser du hela tiden hur män, kvinnor, gamla och unga lyfter upp ungar, kramar och pussar dem, ifrån morgon till kväll. Gissningsvis får ett turkcypriotiskt barn hundra pussar om dagen av slaktaren, busschauffören, bagaren, alla.

Ungarna är disciplinerade, högt älskade och mår vad jag kan se mycket bra
De har också stora nätverk, och på söndagar kan man se 40-200-mannagrupper åka ut på picknick och det är då en familj som drar iväg med samtliga 95-åringar och nyfödda.

Familjen är inte massakrerad här, och det är förmodligen det som är den stora skillnaden.