Intervju med demokraternas ledare

Fler artiklar finns om demokraternas ledare Denktas här.

Jan Milld, Serdar Denktas och Seral Çetindal
Jag berättade för Serdar, som är demokraternas partiledare, att om jag som svensk pensionär flyttar till Portugal slipper jag betala skatt där om jag kan bevisa att jag inte är kriminell.

Jag får inte ha bott där tidigare, och jag ska emigrera dit då jag är pensionär, och jag föreslog Serdar att samma sak ska införas här på norra Cypern.
– Jag kan gå i pension om två år så du har två år på dig! Jag vill vara nummer ett…

Jag berättade också att vi står inför ett gigantiskt befolkningsproblem så långt att vi har för många gamla, och för få unga. I princip hjälps Sverige om vi äldre drar iväg till andra länder, och om Portugal och norra Cypern lovar att vi får ut våra svenska pensioner skattefritt skulle fler flytta ut, avlasta Sverige på sikt och de nya länderna får en köpstark grupp som handlar mycket och den staten får in momser samt att arbete genereras med automatik.

Serdar Denktas tyckte att det var en lysande idé, och han kommer driva frågan
Han berättade också att han vill ta bort alla inkomstskatter och lägga all skatt på konsumtion. Jag håller med honom om att skatt på arbete är vansinne. Man ska inte hårdbeskatta det man vill ha mer av.

När jag gick, och vi tog i hand, sa han mig att vi också tog i hand på hans löfte till mig att göra vad Portugal redan har infört. Han insåg blixtsnabbt, för Serdar Denktas är en smart man, att då kommer vi pensionärer ifrån t.ex. Sverige göra av med pengar på ön, och då får han in skatter den vägen.

Jag sa honom också att han måste ta ”den engelska prislistan” på allvar, och utrota den
Han höll med mig om det också, och har lovat att fundera på hur det kan göras. Jag sa honom att ovanan att ta två, tre gånger mer betalt av engelsmännen ska bara bort om man vill att utlänningar ska slå sig ner här. Om inte drar vi oss undan, på sikt.