Kriminalvården är inställd här

En sen kväll i Karpaz med mobil lina

Det är mycket bråk i Sverige om jämlikhet
Jag upplever att jämlikheten är betydligt enklare och naturligare här, och jag tänker på sådana saker som att min hyresvärd, som har en treåring, har en barnstol i sin ateljé. Där är barnet alltid med då han målar och barnet har egna målargrejer. Härma pappa!

Barnet är aldrig i vägen
Det är inget problem! Mamman är då på universitetet eftersom hon är en framstående och tydligen känd geolog. De växlar och har inte han eller hon tid så finns mor- och farföräldrarna. Jag upplever inte att de slåss om vem som ”måste” ta hand om barnet. Eftersom de barn jag har sett är mycket väluppfostrade stör de heller aldrig någon, varken kamrater, föräldrar eller andra. I Sverige ser man ofta barn som är så störiga att de är ett problem. De stör verkligen allt och alla.

Barnen är framförallt inte alltid separerade ifrån verkliga sammanhang som de är i Sverige
Den stress vi har hemma börjar bli helt absurd. Jag upplever starkt att folk är lyckliga här. Männen har ett självförtroende som jag sällan ser hemma. De fungerar som klockan! Kvinnorna har en stolthet i ryggen som jag aldrig ser i Sverige. Den svenska socialfascismen kostar klöver och hjärtan för kvinnor och barn, inte minst.

Det snackas mycket om främlingsfientlighet i Sverige
Det är inte konstigt så mycket kriminalitet som vi har. Främlingsfientligheten existerar inte här eftersom det saknas brottslighet. Det är klart man är rädd och misstänksam i ett superkriminellt drogsamhälle.

Vi kan inte ens skilja på normala människor och yrkeskriminella
Det kan de här. Begår du brott här utvisas du på livstid. Det bidrar garanterat till att det är lugnt här. Jag njuter varje dag! Jag tar upp liftare, snackar med alla och jag behöver inte känna någon form av rädsla. Det är bara att vara! Så kollar jag media hemma: ”Göteborg bombhotat.” Vidrigt att vara göteborgare ikväll då. Alla är så upptagna av ”rasism” och ”främlingsfientlighet” att ingen ser att vi bor i ett superkriminellt land och ett drogland. Ta fight mot det så ska ni se att nya, gamla, barn, äldre, män, kvinnor, barn, muslimer, kristna och judar kan samsas.

Det som tynger dem här är absolut inlåsningen
Alltså beslutet att de inte får finnas till. De ska inte få va’ me’. Människorna här utgör 20% av Cyperns befolkning och är inlåsta i norra delen efter kriget 1974 då grekcyprioterna, som utgör 80%, bokstavligen ville ta död på dem. Vi hjälpte dem i åratal via våra soldater, ”De blå baskrarna”, men när vi gick med i EU ändrade vi uppfattning. Nu är de ”busarna”.

Det ger ett på många sätt behagligt liv
– Turkiet betalar!
Eftersom den här delen av ön inte får handla med andra är invånarna outvecklade som affärsmän samtidigt som det finns mycket nepotism och byråkrati. Men de gillar att utveckla affärer och jag ser att de blixtsnabbt genomför de idéer som jag har gett de affärsmänniskor som jag har träffat. Jag har rabatt lite här och där för jag är en idéspruta, vilket jag har lov att vara här. Det uppskattas eftersom Jantelagen inte existerar.

Blomsterhandlaren har barnen i butiken
Barnen öser jord inne i butiken, har varsin säng innanför om de blir trötta och frågar en varifrån man kommer med hela munnen full av banan. Barnen är med överallt, också på jobben, och ingen verkar tycka att barnen är i vägen eller är något problem.

Medelklassen har för vana att planera
Nu ska äldsta dottern i familjen plugga från 18 års ålder till hon är 24-25, för att bli jurist.

Hon förväntas inte träffa män eller bli med några barn nu, utan det tar man sedan och då ska hon gifta sig och få ett hus av sin familj. Det är också tydligt i familjelivet att kvinnan har all makt över huset. Jag upplever över huvud taget att kvinnorna har en väsentlig makt här över ”livet”, medan männen har en tydlig makt över det ”yttre” – det som är utanför det viktiga. Om man nu tycker att det är viktigt att säkra nästa generation.

Vi anser det motsatta
Staten och samhället är det viktiga i Sverige. Det allmänna. Människorna här förstår inte ens vad vi pratar om. Här är generationerna viktiga, inget annat. Staten, kommunen, vad är det? Ändå har de inte ens 1% av den utpräglade egoism som finns i Sverige idag. Det tål att tänkas på!

I händelse av kaos
Skulle hennes framtida gubbe vara dum, och fortsätter med det även då tio karlar har gett sig på honom, lär hon inte hamna på gatan eftersom hon äger huset. Här saknas svenskarnas ekonomiska stress, som jag tror plågar oss mer än vad vi anar. Det är hårt att betala världens högsta skatter och vi är den enda nation i världen som hårdbeskattar lågavlönade. Många länder tar ingen skatt alls av folk innan de har nått en skälig inkomst som de kan klara sig på.

Jag upplever att männen älskar sina kvinnor
Synbart, tydligt och ljudligt och det varken ser eller hör jag i Sverige. Inte sällan hör jag där män klaga på ”kärringen” och kvinnor kan tala i timmar om vilka usla män de har. Inget av det upplever jag här. Jag tror att ett skäl är att man äger sina liv här. De offerroller som vi har finns inte. I Sverige kan en artonåring komma hem och säga: ”Jag är med barn!” eller ”Jag gifte mig igår!”

Det skulle aldrig hända här
Familjerna är urstarka och betyder allt. I Sverige är det inne att lämna sin familj, ta avstånd ifrån den, göra revolter, säga upp bekantskapen. Nu senast var det en mamma i Sverige som talade ut och sa upp bekantskapen med sonen för att han hade röstat på fel parti. Det skulle aldrig kunna hända här ens om ungen hade mördat en hel by. Hjälpsamhet är fint liksom tolerans och tålamod.

Jag upplever att barnet – den nya generationen – är i centrum
Om du efter en skilsmässa t.ex. inte försörjer ditt barn hamnar du i fängelse. Vi har bidragsförskott så föräldrar kan låta bli att ens försörja de barn de sätter till världen, men det kan man inte här.

Det kostar i varje fall att låta bli!
Men det är inte hotet om fängelse som får dem att försörja sina barn utan skammen att inte göra det. Vi anser att staten, dagis, förskolan och skolan ska ta hand om våra barn.

Vi försöker kontrollera åsikter
Sd ska nu uteslutas och före dem var det kds och före dem var det sap. Har du fel åsikter får du inte va’ me’. Här kontrollerar man egentligen beteenden med hjälp av nämnda skam. Men den riktas inte mot åsikter utan mot beteenden. Brott är det nolltolerans emot vilket innebär att väldigt få per capita hamnar i fängelse.

Om barn skulle bråka ringer man här föräldrarna medan vi ringer polisen
I Sverige säger inte Ungdomsmottagningen till föräldrar ens om ett barn är med barn. Skolan hör inte av sig ens om en unge skolkar ett halvår. Signalerna är mycket tydliga: Föräldrar är något riktigt dåligt! Farliga personer! Dem ska man absolut inte ha med att göra! Den enda som älskar dig är staten.

Hamnar man aldrig i fängelse kan man heller inte skadas
Om vi sa imorgon att alla som gör inbrott efter den 1 juli 2011 kommer att få 15 års fängelse kommer inbrotten upphöra. Om vi sa att den som snattar i butiker kommer att få 2 års fängelse kommer snatterierna att upphöra över en natt. Då slipper vi dels att få in folk på kåken, dels slipper vi höjda matpriser. Vi skulle slippa sarga 1,4 miljoner brottsoffer.

Detta under förutsättning att media sprider den nyheten väl
Här styr inte media ett dugg eftersom den aldrig sysslar med sensationer, kändisskvaller eller försök att göra hela nationen avundsjuk. Du kan läsa nyheterna här. De kan knappast rapportera om drogrelaterad brottslighet eftersom de saknar droger.

Hederskulturen har vi svårare för att härma
Vi har inga barn som tänker: ”För mina föräldrars skull ska inte jag …” Föräldrar har ett värde av 1 öre i Sverige om man jämför, på samma sätt som vi inte sätter något värde på barnen.

Vi vägrar att lämna bort tvätten men vi lämnar bort spädbarn
Här kan du lämna tvätten till närmaste tvätteri, men lämnar du dina barn till totala främlingar kommer du att bli betraktad som konstig. Jag upplever att de är stolta över sina barn. Det hör jag aldrig i Sverige.

Den avgörande skillnaden mellan oss och människorna här är absolut att missbruk saknas
Det kostar pengar att knarka. Jag är född 1953 och minns mycket väl då kvinnorna var hemma med sina barn, och jag kommer väl ihåg vilket helvete de hade som hade en karl som söp. De hade givetvis inte ens mat för dagen. När vi införde Systembolaget drack de svenska männen solo 50 liter sprit per år mot 10 idag, som dricks lika mycket eller mer av kvinnor. De som hade en fungerande man hade också ett mycket bra liv.

Idag ser jag texter om att tillvaron att ta hand om sina barn var hemsk
Ja och nej. De kvinnor som var fångade i brännvinshemmen som beskrivs i t.ex. boken ”Statarlängorna” hade ett elände. Men det berodde inte ens på patronerna utan på spriten. Nu har vi knarket … Dra upp ett par barn med en knarkare respektive med en fungerande pappa så vet du snart skillnaden.

Eftersom vi har 1,4 miljoner brott på 9,3 miljoner invånare är det dags att fråga vad som är fel
Jag tror personligen att vi blir av med 90% av brottsligheten över en natt om vi har samma påföljder som resten av världen. Undantaget skulle vara drogbrotten som begås då folk är påtända. Då har de ingen hjärna och kommer inte ihåg att det numera är 10 års fängelse för att slå ner någon. De kan bara hanteras genom att vi får in de redan sjuka i behandling.

Det som är mest underbart här är att ”du får inte va’ me'” saknas
Det finns ingen fascism här. Det har Sverige däremot gott om. En del är helt besatta i Sverige av att BESTRAFFA. Göra ner! Utesluta! Bombhota, misshandla, knivskära … Rätta till …

I Sverige är det en kamp om allting. Den saknas helt här, och det beror på att Sverige ett drogland medan norra Cypern inte är det. ”Ha rätt-symtomet” saknas här – inte minst mellan man och kvinna.

– Godnatt, nu ska jag sova omgiven av en miljon fredliga människor!