Nu ska vi gå på kurs!

Med anledning av lite kommentarer igår ska vi ha kurs idag, också på grund av en känd amerikansk skådis självmord.

Han hade tydligen hållit upp i 20 år, drar igång, hänger sig – varför?
Om du kollar på kurvan nedan, som är lika för alla oavsett bakgrund, har han med stor sannolikhet slutat straxt i mitten av kurvan, se nedan, klicka på den så blir den stor.

Fine! Han slutar där, och rätt fort börjar folk tala om honom som en som hade spritproblem, dem har han nu kommit över, han var alkad! Efter ett tag tror han på det själv, och i brist på kunskap / ingen anslutning till AA, går han slutligen på att han är ju inte alk!!! Så bra! Då kan han ju dricka sprit!

När han sen tar det första glaset dricker han i princip allt han skulle ha fått i sig, och han hamnar inte på punkten han befann sig på då han gick ur, utan nu han hamnar på 6-7 punkter högre upp på kurvan för sjukdomen utvecklas bakom hans rygg.

Han förstår inte att han ska ta sig till AA, och de kommer aldrig hem till honom, och den enda som kan klara honom i det här läget är en välutbildad som helst ska vara på 11-12-steget själv, och som han har turen att bo granne med eller är kollega med som uppmärksammar var han är, och hur det ser ut, och det som måste ske först är att förnekelsen bryts – att han behandlas som den aktiv alk.han är. Själv kan ha få för sig att allt beror på att han har fel fru, ingen fru alls, fel kompisar, fel jobb…

Nu hade han tydligen lagt in sig på något ”rehab” men det betyder inte att det var rätt ställe för det har gått mycket stålar i den där branschen, i vart fall i Sverige, och de har uppenbarligen släppt ut honom för tidigt.

10550994_10152630983238259_854545265998251810_nHan hamnar således ganska direkt på sista punkten = självmord i nån form, och ofta genom att de dricker sig till döds, mjälten spricker, o.s.v.

Det är alltså förnekelsen som tar hans liv
Om han skött AA hade han påmints varje vecka att så är det ja, jag är alk. Akut behöver han det som kallas för ”90 dagar – 90 möten”. Han behöver möta AA-folk varje dag i 90 dagar. Är det riktigt illa behöver han 180 eller 240 dagar. Sker inte det lär han dö.

Omgivningen stirrar sig blinda på dessa flaskor, och alk. har egentligen mycket lite med flaskor att göra utan många inom AA anser att det är en sinnessjukdom som triggas av alkohol / droger. De gör också många ”sinnessjuka” saker, och då måste de ha folk omkring sig som säger ifrån; och beskriver hur vanligt folk tänker / reagerar. De vet i allmänhet inte det, menar inget illa, allt blir så fel… och det är också en kommunikationssjukdom och i botten är det absolut en identitetsbrist. Den är säkert stor om man väljer att bli just skådis.

Jag föreläste i Mariefred, och kommunfolk var bekymrade, förvirrade, för det flyttade in, vräkte in, familjer från Stockholm, de köpte hus, och så strax efter var det strul i skolor och överallt!

Vad är det för fel på Mariefred???
En kommunpolitiker hade läst mina böcker, och sa till kompisarna att vi struntar i miljonutredningar, vi tar hit Lena! Hon kommer greja det här, och mycket, mycket billigare.

Det var ett av mina enklaste uppdrag; klart på fem minuter
Det Mariefred tog emot var en massa Stockholmare som befann sig i början av GEOGRAFISK FLYKT! Kommun visste inte att de hade problem i familjen och strul på jobben innan. De ska ju nu lösa dessa sina problem genom att flytta. De är också euforiska, och köper stora hus, för nu ska de bli lyckliga! Stor inflyttningsfest!

Braket är synbart när festen är över, och då går den aktive in i självmordstankar, och de förstår inte varför det är värre nu! De har ju flyttat!!! Luften går ur familjen för de trodde också att en flytt undan alla elaka chefer, grannar, släktingar var lösningen.

Mariefred hade alltså fått ta emot Stockholms värsta alkisar med stålar; medel- och övre medelklassalkisar.

Kommunfolket var mycket nöjda med min analys, och de bekräftade sen att precis alla höll med mig; läkare, rektorer, ja precis alla!

Är du själv drabbad läser du ”Stora boken”, och är du inte drabbad säger du inte till nyktra alk. att de VAR alk, och är jätteduktiga, och har kommit över det där nu.

jelineks kurva

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds