Ny skiva och en syriansk kristen

foto_mats_jerrolfJag talade länge med en servitör, svensk medborgare och född i Sverige men med syrianska föräldrar, och han sa att kristna slaktas i hela mellanöstern, och nyligen flydde 17 000 personer, och vi konstaterade att den grupp som förföljs mest i världen är just kristna.

Vi kom att ha detta samtal därför att jag var ute och åt med kompositör Jerrolf som gav mig en bra CD med nyinspelade låtar; 11 sånger.
En äldre låt finns här;  http://kulturpool.se/matsmusik/lika_fattig_som_forut.mp3

Eftersom han är historiker i botten talar vi ofta om just historia, och jag frågade om vi haft klaner i nån större utsträckning förr, och inte mer än den gamla jordägande adeln som nu byts ut mot den politiska-mediala adeln, som bygger egna nya herrgårdar, och distanserar sig mot folket samt tycks ha torpederat; alla är lika inför lagen. Jag är nu inte förvånad för Sverige har ingen som helst jämställdhet – nada.

De gamla herrgårdarna samt slotten är främst hotell idag, även om det finns några kvar och som lever på att ha öppet för allmänheten t.ex. Engsö slott.

CD:n handlar rätt mycket om denna nya egoistiska era vi lever i, och en låt är jag extra förtjust i, och det är ”Vad är det som har hänt med vårt land?” Mats har också en låt – ”Här i staden” – om den aggressiva stämningen som är i Stockholm idag, vi två är ju äkta stockholmare, staden som han nu kallar för ”ett reservat”. Jag har en väldig respekt för vad Mats ser, och inte ser, han är mycket frisk.

Jag studsade då jag såg titeln
Han är lite modig, som sjunger om ”vårt land”, men det är ofta så med Mats att han ”lever mitt liv” som han sjunger, och han är inte alltid medveten om nuet, och min dotter sa en sann sak då hon var liten:

 – Mamma! Jag vet varför Mats gillar dig! Han gillar gamla saker, och du är gammal.

Bilden ovan är gammal, Mats är nog 63-64 år nu vilket innebär att vi känt varandra i 50 år. Jag studsade förresten två gånger för han sjunger; ”Gud ska…” Modig man!
Mats är rätt okänd, utom för sin egen publik som är rätt trogen. Mats musik kan du beställa via mats.jerrolf (@ ) telia.com

Jag fick inte vara med på denna CD men det beror nog bara på att jag inte skällt på honom på länge. Människan älskar Kungsör, var där och hade en spelning nyligen, och bor i Stockholm, och skulle kunna få ett bättre liv och mer pengar till mat om han flyttade på sig tvärs över Mälaren…  och det ”grälet” dök upp på förra CD;n i form av texten; ”Jag vet att jag är feg, jag borde ha packat en väska.” Det är han för lat för, han sätter en ära i att vara lat för lata startar aldrig några krig.

Det är hur som tacksamt att ha folk omkring sig med integritet som aldrig skulle komma på idén att bli politiskt korrekt eller – för all del – manipulera folk.

 

 • Fakta om världens mest förföljda religion | SvD

  www.svd.se/…/fakta-om-varldens-mest-forfoljda-religion_3365802.svd

  17 mar 2014 – 80 procent av alla som utsätts för religiös diskriminering i dag är kristna. En ny bok sammanställer fakta – och gör upp med myterna – om …

 • Iraks kristna flyr undan döden och vem tar emot dem | SvD

  www.svd.se/…/iraks-kristna-flyr-undan-doden-och-vem-tar-emot-dem_3…

  21 jul 2014 – Som när Svenska kyrkan inte ens kan förmå att säga rakt ut att det är just kristna som förföljs, utan kallar dem ”troende” i stället för att få med …

 • De allra flesta som förföljs för sin religion är kristna” – DN.SE

  www.dn.se/debatt/de-allra-flesta-som-forfoljs-for-sin-religion-ar-kristna/

  19 jan 2014 – Europeisk ovilja att agera. Av all religiös förföljelse i världen drabbar 80 procent troende kristna. EU och Sverige måste nu sätta press på länder …

 • Kristna förföljs men Svenska kyrkan likgiltig – Ordet fritt

  www.corren.se/…/kristna-forfoljs-men-svenska-kyrkan-likgiltig-718185…

  för 3 dagar sedan – Ordet fritt I en stor del av världen förföljs kristna för sin tro, huvudsakligen i stater där fundamentalistiska former av islam har starkt inflytande.

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds