Nyhetsbrevet

Nu har teknikern fixat så att det nya Nyhetsbrevet fungerar, och det kommer att sändas på fredagar i framtiden då ni är tillräckligt många som har anmält er och det behövs.

Jag ska förklara mig!
Mina böcker skrivs först i mitt huvud, och jag brukar tala om BBB – bilen, badet, bädden… När det är klart förvandlas jag till min egen sekreterare, och skriver ut vad jag har i huvudet och då kan jag inte göra mycket annat än att bara skriva på en bok.

Den perioden brukar vara i mellan 10 och 25 dagar och då är det troligt att jag stänger av kommentarfältet i bloggen och skriver en artikel varje morgon och jag vet redan att det kommer att bli ryckigt. Därför har vi skapat ”Nyhetsbrevet på fredagar” och det har fått namnet:

Nyhetsbrevet blir ett sammandrag av veckan
När första utskriften av en bok är klar ska den skrivas om i princip tre gånger, och det är ett ganska tråkigt jobb, och då är jag inte min egen sekreterare längre utan mer någon form av kontorsslav. Manus går sedan till min privata redaktör som har ett sekretessavtal med mig och jag studerar därefter vad han säger och vissa bitar kan skrivas om igen – eller så slänger jag en hel bok. Det har hänt säkert tjugo gånger men jag har också gett ut 12-13 böcker.

Jag läser sedan in manus på band, och lyssnar på manuset
När jag är nöjd väljer jag ut sex personer i olika åldrar och som är totalt olika allihop och ber dem testläsa och för att bli testläsare måste man kunna vara totalt ärlig varför min dotter t.ex. är självskriven. När de är klara låter jag manus ligga i minst sex månader för att jag ska glömma det, och sen lyssnar jag på manus samt läser det, igen.

Ett år senare kan boken ligga i bokhandeln och då brukar det märkliga inträffa att omgivningen ställer frågor men då är jag i stadiet BBB med nästa bok… Jag vet alltså knappt vad de talar om.

Meningen med nyhetsbrevet är att jag ska tvingas att sköta bloggen under en bokskrivningsfas eftersom jag är en sån här som håller vad jag lovar, och det kan i vissa perioder bli på det viset att det enda jag producerar i bloggen är just ”Fredagsmys” varje fredag.

När jag inte skriver böcker kommer jag att blogga, och då lägger vi tillfälligt ner nyhetsbrevet och vi ska börja använda det då jag drar igång mitt bokskrivande, och det sker här i höst och ifrån norra Cypern om nu alla krigsherrars påhitt och ekonomiska kollapser kan ha vänligheten att inträffa hösten 2012, och inte nu.

Min egen bedömningen är den att samtliga mentalsjuka krigsmänniskor kommer att skjuta precis alla problem framför sig – mycket snack och ingen verkstad – och sen brakar korthuset ihop när de inte kan ta fler SMS-lån.

Anmäl dig till:

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds