Regeringens ambassadör

Jag är inte regeringens ambassadör i kvinnliga frågor längre
Nu idag fick jag ett e-brev att jag inte har gjort tillräckligt många uppdrag som ambassadör i kvinnligt företagande så det förra beslutet att det skulle förlängas till 2013 har nu ändrats, och jag är inte längre regeringens ambassadör i kvinnligt företagande. De stod ut bra länge….

Det är inte meningen att man ska skriva 375 artiklar om företagande på Internet utan man ska ut i skolorna. Intresset för företagare är ganska lågt i Bergslagen där istället företagshatet är rätt utpräglat. Det är riktiga bruksbygder, och det har inte varit slagsmål om att få ut en gratis företagare direkt.

Det blir nog bra
Jag är väl inte helt förvånad för uppdraget går ut på att peppa 20-åringar att starta eget, och det genomsyrar väl hela Sverige, just nu. Jag har fått in en del rapporter om att det körs hårt i våra skolor för att få fram nya entreprenörer. Tyvärr kommer få av dem att lyckas eftersom nu en professor har räknat ut att två av tre – 66% – amerikanska bolag hade konkat om de verkat med de regelverk och villkor vi har.

I det läget är det helt ansvarslöst att peppa ungdomar innan det som välter alla bolag har förändrats. Jag skulle inte skicka mina barn in i döden heller så varför skulle jag skicka dina?

De som lyckas kommer, förr eller senare, att lämna landet inte för att de vill utan för att de måste. Jag är helt säker på det varför det blir till att sätta sig med armarna i kors och invänta att tillräckligt många inser det, och precis hela regelverket ses över med start kanske i krogbranschen eftersom de går på knäna.

Min själ går fri, och magen får färre luncher hos landshövdingen. Lite så.

Men fort gick det för igår var jag det…
En sak som är rysligt intressant med e-brevet jag fick igår, innan jag fick silkessnöret, är att alkoholist- och drogkulturen återfinns även här: ”(och är minnena av helgerna alltför suddiga, så hoppas jag att du har uthärdat övriga januari).”

Jag har nog inte helt fel då jag säger att Sverige är ett i det närmaste helt nedsupet land

————————— Ursprungligt brev —————————-
Ärende: Ambassadörsnytt jan 2011
Datum: Må, 2011-01-31, 03:34 pm
————————————————————————–

Hej Ambassadör
Hoppas att du har haft sköna helger (och är minnena av helgerna alltför suddiga, så hoppas jag att du har uthärdat övriga januari).
Ambassadörerna träffade 34 000 personer under 2010 och detta blir sammanlagt 82 000 personer 2008-2010, en fantastisk siffra!

Stort intresse
Över 400 ambassadörer fortsätter ambassadörsuppdraget 2011-2012, och du är en av dem! Jätteroligt att du vill vara med och tack för att du ställer upp!

Bloggen träffar betydligt fler
Bloggen har 650 – 1200 läsare per dygn och sedan starten har den nog besökts av 275 000 personer, en fantastisk siffra!Speciellt som bloggen bara har verkat i ett år. Nog bör bloggen träffa 550.000 personer på två år, tycker man. Tipsa vänner!