Utslagen i andra klass

Som jag ser det är den rätt spridda uppfattningen ett av de största skälen till att vi kommer att ligga på plats 45 om 20 år. Just nu innehar vi plats nummer 17 i välståndsligan, och det kommer att bli ytterst kränkande för blinda, döva, sjuka därför att ingen kommer att kunna försörja dem.

Vi kommer ifrån plats 4, som vi innehade på 70-talet och folk lever som om vi var kvar där ännu. Det är vi inte. Sverige har enormt stora utmaningar framför sig och går med stormsteg mot ren skär fattigdom.

AB anser att vi hade världens bästa skola förr
”Arbetarklassens barn” som skulle in på högskolan kom aldrig in, och tusentals forskartyper har lämnat landet.
Läs mer

Nu ska regeringen starta elitklasser för begåvade elever och det är inte en dag för sent. Själv slogs jag ut ur skolan i andra klass, och eftersom jag var ordblind ansåg man att jag var lågbegåvad.

De skickade mig på tester och när de kom åter ansåg man att jag hade fuskat eftersom de påstod att jag hade 138 i IQ.

Jag fick göra om dem och hade då 147 eftersom jag hade lärt mig rätt snabbt hur de var uppbyggda, och sen tillbringade jag större delen av min skoltid i olika obsklasser.

Jag hade något så vanvettigt tråkigt, och blev rastlös av den enormt långsamma undervisningen.
– Suck!

Lärarna hade hög status och lön – vilket de säger att de inte har nu, och?
Jag fick konstant skäll om jag gjorde slut på en lärobok på ett par dagar och uppsatser på 90 sidor var inte heller poppis. Jag undrar vad min svensklärare hade sagt om 2835 artiklar på 15 månader? Eller tolv böcker på 7-8 år? Det hade blivit hemanmärkning!

Eftersom jag är döv på ett öra kunde jag aldrig få ett läkarintyg på att jag var fullt frisk och då var många högre utbildningar helt stängda för mig. Jag fick t.ex. inte bli lärare.

Jag lämnade den svenska skolan, så snart jag bara kunde, och tentade av gymnasiet och sen dess har jag varit egen företagare och jag räknar författarskap dit också.

Jag vet fler begåvade människor som inte klarade av att gå ur skolan, och det är inte det minsta märkligt för de kunde inte hantera högpresterande elever alls, och då skolan ringde min far och klagade svarade han alltid:
– Om ni tar fram lärare som har en högre IQ än Lena så kommer det att fungera.

Om man hade haft specialklasser på den tiden hade jag förmodligen sluppit att sitta och läsa Kalle Anka på obskliniken, och med stor sannolikhet hade jag blivit forskare eftersom jag gillar att gräva.

Jag har noll förståelse för socialdemokraternas motstånd mot att befria den här missgynnade och hel- eller halvmobbade gruppen människor.

Personligen tycker jag att de ska sätta sig på en stol och läsa Kalle Anka i tio år, för det fick jag göra,
så får de se hur stimulerande och kul det är.

Det är bara ett under att jag inte blev kriminell för då får man åtminstone lite utmaningar. Tänka lite!