Polisen meddelar

indexDe tog 28 kilo marijuana, 3 gram kokain, 578 gram heroin, 1, 5 kilo råopium, 374 gram amfetamin, 238 ecsasytabletter, och 3,5 kilo syntetisk cannabis samt arresterade 319 personer under 2012.

Polisen har hundar vid flyget, och alla små och stora hamnar, samt spontant på gatorna och då jag talade med säkerhetspolischefen ansåg han att det var tekniskt omöjligt att röra sig här på Norra Cypern med knark på sig för man åker dit tack vare hundarna.

Via Cyprus Today låter man nu meddela att huvudansvaret ligger på familjen som måste ha en bra relation med de unga, och lära dem vad som är rätt och fel. Familjen och skolorna är de som måste hålla rent, säger polisen och menar att när de tar folk är det ett misslyckande.

Jag har tidigare talat även med demokraternas partiledare om knarket och chockat honom genom att meddela att riktigt stora problem får man då rådmän i högsta domstolen börjar punda eller poliser eller folk överhuvudtaget ur eliten. Jag ska sent glömma hans min för Serdar Denktas hade aldrig tänkt tanken ens men han har mycket IQ så han fattade blixtsnabbt.

Det som skiljer vår media ifrån den här är annars att våra tidningar saknar kändiseriet helt och hållet och det finns inget pr-byråmaterial utan tidningen handlar främst om vad som hänt vanligt folk. Vi har sällan artiklar om brott för vi har ingen brottslighet att tala om.

Förstasidan handlar om ett vägbråk, starten på en artikel om v ad Turkiet erbjuder Södra Cypern och artikeln om polisen. På ettan ligger också ingångar till en artikel om en smart företagare som hittat på massor på en krog, och att det ska bli en cykeltävling. Inne i tidningen är det en stor artikel om en chokladfabriks planer på att investera i två helt nya branscher och det är inget Marabou skulle få säga i Sverige där vår media ofta upptas av kriminella istället för av företagare.

Gänget som dragit igång en turist festival här där jag bor får mycket utrymme liksom en som börjar hyra ut cyklar, en älskad advokat har dött och han har fått en helsida, en sida ägnas åt trafikolyckor som förevarit i veckan, en pappa är arresterad och ska ha slagit och ev- våldtagit sitt barn och sen har vi ett par sidor med nyheter från väst. Den nya presidenten i Turkiet verkar ha svängt och vill nu ha samtal med EU – om det inte bara är artighet.

Eftersom det här inte är ett kriminellt samhälle, som vårt, finns det inga intervjuer med kriminella personer utan fokus ligger på bra saker som folk hittat på och inte sällan är det reportage ifrån alla våra festivaler.

Det finns inte på kartan att man skulle upphöja knarkhandlare, och låta dem göra reklam för sin trasiga livsstil, men tiga ihjäl chokladfabrikörens planer.

En sån som Malou von Siwers och hennes ”Efter tio” där kriminella står i kö skulle aldrig förekomma här eftersom man är medveten om att vuxna är förebilder för unga. Man skulle aldrig skicka ut meddelandet att om man rånar banken kan man få bli intervjuad i TV av Malou.

De är inte dumma i huvudet här.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds