Problem ska lösas

skap Vi har ett problem på norra Cypern och det är att alla överskåp sitter på tok för högt men det fixade snickaren idag genom att göra lådor, som han sen borrade upp under varje skåp.

Engelsmännen har lämnat ett vinställ, som jag förvandlat till redskapssamlare, men det faktum att Sverige är ett land för kriminella kan jag nog inte åtgärda. Men det är det; för jag har inbrott i minihuset just nu, och – hör och häpna – polis är på väg!

skap2Jag kan heller inte åtgärda att 45% av alla som jobbar ska gå i pension, och endast 2,5 miljoner ska dra hela lasset, men jag noterar att det får konsekvenser. Banken har sagt att de svarat Indien rätt nu, och Indien säger att det har de inte.

Det finns väl ingen som kan engelska… Jag fick skäll av en idag på Facebook för att det ska vara ”allas lika värde” och FN skrev inte value.

skap3De skrev dignity, som betyder värdighet, och ingen ska slå i mig att de inbrottstjuvar som härjar i mitt hus har samma ”värde” som snickaren som var här idag. Däremot hoppas jag att de grips med värdighet; finns det rätt lite av däremot i Sverige.

Det är säkert nån från våldsvänstern eller högern som vill protestera på sedvanligt svenskt sätt; fegt. Men det var inte bättre förr. Jag fick det mesta på 80-90-talet då jag jobbade som yrkesförfattare inklusive mordhot och begagnade kondomer.

Så är det; nio av tio svenskar är ett pack, och jag hoppas att den tionde reder sig.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds