Relationsmissbrukare

Karma hopar sig och på bara några få besök kan själen ha trasslat in sig i en härva som kommer att ta 50.000 jordeår att avveckla! Jag minns när jag senaste mördade en människa på jorden, gör du? Vi tror oss om så mycket gott, det är alltid de andra det är fel på. Källa

indexFör nu många år sedan träffade jag på en klassisk kärleksmissbrukare, en granne, som ville göra mig svartsjuk genom att skicka ut en 19-åring (!) som då skulle säga att hon minsann var ihop med honom, och sen gjorde han henne helt förvirrad genom att löpa efter och säga att så var det inte. Jag blev inte svartsjuk, och hade fullt upp att klara av tre barn, och en allmänt svår livssituation. Innan hade jag stämt träff, och han dök inte upp för det är nog fantasin som är det viktiga, inte jag.

indexEn annan som jag studerade på vederbörligt avstånd på 90-talet gifte sig blixtsnabbt med en lycksökerska av samma skäl, göra andra svartsjuka, och då började högre makter ingripa för henne blev han kär i på riktigt.

Men hon drog direkt när hans inkomster försvann, plus att han var synbart galen, och eftersom det var dem hon gift sig med, och det här blev hans första stora konsekvens, som jag vet om. Nu var det hans hjärta som krossades, för omväxlings skull.

images2Det kännetecknar en äkta kärleksmissbrukare; de har inget liv. Skriv upp det!

Dags att be så det inte slutar illa?
Det gäller både männen och kvinnorna, och det enda jag inte har utrett (ännu) är vad som händer då en manlig och en kvinnlig kärleksmissbrukare bor ihop, två, som inte har något liv, flyttar samman – och båda har enorma materialistiska- samt hämndbehov. Det låter som en roman. Thriller!

imagesI botten på missbruket ligger en fantasikvinna, och hon fungerar som knark, den insjuknade blir lycklig ibland då han har kontakt/ tänker på henne, och arg andra gånger, och hans totalt falska känsloliv kan hållas igång. Sex köper de in om de måste, så det blir två världar.

Nånstans finns det en genuin ärlighet för en jag stötte på för länge sen öste på med porriga tjejer, samman med andra helt absurda bilder, i sin presentation på Facebook för att väcka mig att rota i det här förmodligen.

Försvinner fantasiladyn ur synhåll får han ur sig något romantiskt, som inte betyder ett skit i verkligheten men väl i hans drömmar och fantasier. Det är en försvarsmekanism mot smärta, och som partners är de fullständigt värdelösa – eftersom de aldrig är närvarande – och de kan vara farliga för de kan dra in sina offer i cirkusen så man inte får något annat gjort.

indexJag vet inte varför det har blivit såhär.. men jag vet att det gör mig sant olycklig. På samma sätt så gör det mig så sjukt hög, liksom fixen gör en knarkare hög. Att ha någon som trånar efter mig, bedyrar mig sin kärlek.. att känna pirret i magen som alltid försvinner efter en vecka för mig är den bästa känsla jag vet, och jag kan gå över lik för att få uppleva den om och om igen. Jag är en förförerska ut i fingertopparna och detta är nog min enda sanna talang. Källa

Behandling av sexmissbruk bör innehålla:
index– Bearbetning av trauman / smärta från upplevelser i det förflutna
– Kontakt med andra
– Möjlighet till att uttrycka alla sina känslor
– Omprogrammering av dysfunktionella budskap som man fått från ursprungsfamiljen – de är bakvända.
– Hantering av smärta
– Kärlek och stöd
– Träna på nya sätt (strategier) att hantera ångest på

Deadline ska införas
Har du en sån jeppe i ditt liv måste du slutligen skära av all kontakt för vem har lust att gå omkring och vara någons pulver? Inte jag. Ge dem en deadline:
– Din ”kärlek” ska omvandlas till synbara och påtagliga varma handlingar och samtal. Om inte går jag för gott och beslutet gäller på livstid och är inte förhandlingsbart.

Det är en galen tid vi lever i nu med för mycket maskulin energi
Är det en tung missbrukare hör du inte av den personen mer för han/hon hittar snart ett nytt pulver. Bokstavligt.

imagesÄr det verklig kärlek ifrån din sida får man sätta en sån här person i väggen, ge honom/henne max tio dagar på sig att visa allvar i handling, och sen ska man inte ha sex alls innan en behandling är klar, och det kan röra sig om år. Kramar och hålla i handen är vad som gäller tills problemet är löst – för gott, och ifrån dess rot!

Jag har ägnat timmar – tusen? – åt att utreda kärleksmissbrukare, och jag vet rätt bra hur de ”jobbar”, och jag ska skriva en serie böcker nu, ett slags ny genre av den uttjatade kriminalromanen, och en av dem ska jag banne mig ägna åt själva ämnet.

Jag tänker mig tio böcker, och det genomför jag garanterat, om det inte kommer in nåt spännande spökskriverijobb, man måste tyvärr dra in pengar också ett tag till men sen kommer något nytt då systemet gått sönder. Det ser man redan på södra Cypern.

Sexmissbrukare måste få möjlighet att uttrycka sina känslor och hantera sin smärta. De måste också få mycket kärlek och stöd. En fantasikvinna kan vara bra (för honom) för den fantasin räddar en sån här sjuk man ifrån att inleda 1000 förhållanden med kvinnor som är lika galna eller galnare än han själv. En sån fantasi kan vara livräddande så långt att han slipper AIDS.

Tomma tunnor skramlar mest
Men nån kärlek dyker givetvis aldrig upp i ditt eget liv för i verkligheten har han en sabla röra runt sig, och klagar sen på sömnlöshet! Sverige är rätt nedlusat med kärleksmissbrukare, och sen sitter ni alla i snödrivorna och projicerar ut det, och säger att i länder som Norra Cypern är männen minsann hemska. Lyssnar man på dem och deras romantiska lögner så drunknar man samt svälter ihjäl.

Sex- och alkoholmissbruk uppkommer från samma typ av problem
Många missbrukare kommer från problemfamiljer och de dämpar inre smärta med sex. För att dämpa en inre oro, rastlöshet eller smärta, söker de lindring genom att ha sex eller onanerar istället, efteråt följer självförakt, skam och ångest. Många sex- och kärleksmissbrukare har varit med om sexuella övergrepp som barn. Alla, skulle jag vilja säga, och nekar de har de bara förträngt det. Ty detta vi ser är en konsekvens av övergrepp mot barn.

Kvinnor och män som inte har blivit älskade eller accepterade för den de är i verkligheten som barn blir ofta sex- kärleks missbrukare.
Behandlingshem finns
men ingen blir 100% frisk utan ett rejält andligt uppvaknande och en rokad av samtliga attityder.

Torbjörn-FjellströmBlir en sån här person kär på riktigt ska de inte ha sex alls med den de älskar innan de fått ordning på sitt missbruk, enligt Torbjörn Fjällström på Korpbergets behandlingshem, och som själv är tillfrisknad kärleksmissbrukare som inte hade sex med sin fru på åratal då han äntligen fann sin kvinna, som också förstod det här. Torbjörn får nog räknas som Sveriges främste expert i ämnet, och jag träffade honom på en kurs på 90-talet då jag utredde en annan sak. Jag intervjuade Torbjörns fru om sexförbudet då jag träffade henne, och jag hajar det där.

0Principiellt brukar jag ändå hänvisa till Hazelden och Torbjörn råkar i blåsväder ibland främst för att folk inte fattar vad han säger, tror jag, samt att han är en udda människa, och sådana kan svensken ha svårt för att klara av eftersom alla ska vara lika, låta lika, ha samma åsikter.

Det finns en värme, rakhet och ärlighet i honom som jag gillar, och vem som helst kan t.ex. rycka ord ur denna blogg och koka om det till något jag aldrig menat eller ens står för. Men, visst är han ifrågasatt numera och det är 20 år sedan jag träffade honom. Det kan ha runnit mycket vatten under den bron.

De söker bekräftelse
Sex- och kärleksmissbrukare har ofta samma problem som narkomaner och alkoholister. Många använder droger för att dämpa smärtan mer. De söker sig också till yrken där de får bekräftelse och kan flörta hejdlöst t.ex. som poppis discjockey, poppis skidlärare, o.s.v.

Vad får sexmissbruk för konsekvenser på den som är missbrukare?
indexDe vanligaste negativa konsekvenserna av sexuellt dysberoende för den enskilde är isolering, känslor av ensamhet, depression och hopplöshet, skuld, skam, oförmåga att utveckla färdigheter, oförmåga att vara närvarande i en varaktig relation och ångest. Även självmordstankar, självmordsförsök och självmord finns med i bilden. De kan heller aldrig nå sin potential på jobbet och de tappar barn och vänner.

Testa dig
indexLängst ner i artikeln har du ett test där du kan se om du själv är kärleksmissbrukare, och är du utsatt för en kan du säkert räkna ut det också med hjälp av testet.

Sex- och kärleksmissbruk är en progressiv och kronisk sjukdom som inte kan botas, men liksom alkoholism och narkomani kan hejdas och behandlas. Den kan ta sig olika former; tvångsmässigt behov av sex, extremt beroende av en eller flera personer eller en kronisk upptagenhet med romantik, intriger, manipulationer eller fantasi där missbrukaren använder folk för att ”knarka känslor”. Går något fel byter de bara missbruk och börjar supa/ knarka.

Ett sexuellt eller emotionellt tvångssyndromsmönster utvecklar sig i denne destruktiva karaktär där priset på missbruket blir krossade hjärtan, tappad självkänsla och självrespekt och de får själva fysiska åkommor eftersom sömnlöshet, ångest, e.t.c dyker upp då de är medvetna om att de gör fel.

Är du sex- och kärleksmissbrukare?
394672_304179603013779_1139668503_n1. Har du någonsin försökt att kontrollera hur mycket sex du har eller hur ofta du träffar någon?

2. Märker du att du är oförmögen att sluta träffa en viss person trots att du vet att det är destruktivt att träffa personen i fråga?

3. Känner du att du inte vill att någon annan ska känna till dina sexuella eller romantiska handlingar? Har du ett behov av att dölja dessa handlingar för andra, såsom vänner, familj, arbetskamrater, terapeuter osv?

4. Får du en kick av sex och/eller romanser (förälskelser)? Får du ”baksmälla”?

5. Har du haft sex vid olämpliga tidpunkter, på olämpliga ställen och/eller med olämpliga personer?

6. Lovar du dig själv saker eller gör du upp regler för dig själv när det gäller ditt sexuella eller romantiska beteende som du sedan märker att du inte kan hålla?

7. Har du haft eller har du en sexuell relation med någon som du inte ville/vill ha sex med?

8. Tror du att sex och/eller ett förhållande kommer att göra ditt liv uthärdligt?

9. Har du någonsin känt att du måste ha sex?

10. Tror du att någon kan ”fixa” dig?

11. Har du en lista, nedskriven eller i huvudet, över hur många partners du har haft?

12. Känner du dig desperat eller obehaglig till mods när du inte är med din partner eller den du har ett sexuellt förhållande med?

13. Har du tappat räkningen över hur många sexpartners du har haft?

14. Känner du ett desperat behov av en partner, en sexuell kick eller en framtida make/maka?

15. Har du haft eller har du sexuella kontakter trots eventuella konsekvenser (t.ex. risken att bli avslöjad, risken att få herpes, gonorré, AIDS osv)?

16. Märker du att du följer ett mönster där du upprepar dina dåliga förhållanden?

17. Känner du att ditt enda (eller största) värde i ett förhållande är din förmåga att prestera sexuellt eller att tillhandahålla en känslomässig kick?

18. Känner du dig som en livlös docka om det inte finns någon runtomkring dig som du kan flörta med? Känner du att du inte är ”helt levande” om du inte är tillsammans med din sex- och/eller kärlekspartner?

19. Känner du dig berättigad till sex?

20. Märker du att du är i ett förhållande som du inte kan lämna?

21. Har du någonsin riskerat din samhällsposition eller din ekonomiska stabilitet på grund av ditt jagande efter en sexpartner?

22. Tror du att problemen i ditt ”kärleksliv” beror på att du inte har tillräckligt med, eller rätt sorts sex, eller på grund av att du stannar kvar i en relation med ”fel” person?

23. Har du någonsin haft ett seriöst förhållande som har varit i farozonen eller raserats på grund av sexuell otrohet?

24. Känner du att livet vore meningslöst utan ett kärleksförhållande eller utan sex? Känner du att du inte skulle ha någon identitet om du inte vore någons partner?

25. Märker du att du flörtar med eller är sänder ut sexuella vibbar mot någon trots att du inte har för avsikt att göra det?

26. Påverkar ditt sexuella och/eller romantiska beteende ditt rykte?

27. Har du sex och/eller förhållanden för att kunna hantera eller fly från problemen i ditt liv?

28. Känner du dig obehaglig till mods på grund av omfattningen av ditt onanerande, de fantasier du ägnar dig åt, ”rekvisita” du använder och/eller platserna du gör det på?

29. Håller du på med voyeurism, exhibitionism osv. på ett sätt som för med sig obehag och smärta?

30. Märker du att du behöver mer och mer variation och energi i dina sexuella eller romantiska aktiviteter för att uppnå en ”acceptabel” nivå av fysisk och känslomässig l&auu?ml;ttnad?

31. Behöver du ha sex eller ”bli förälskad” för att känna dig som en ”riktig kvinna” eller en ”riktig man”?

32. Känns ditt sexuella och romantiska beteende ungefär lika meningsfullt som att slå in en öppen dörr?

33. Är du oförmögen att koncentrera dig på andra delar av ditt liv på grund av tankar om eller känslor för en annan person eller sex?

34. Märker du att du är besatt av en viss person eller en sexuell handling trots att dessa tankar för med sig smärta, begär eller obehag?

35. Har du någonsin önskat att du kunde stoppa eller kontrollera dina sexuella eller romantiska aktiviteter under en bestämd tid?

36. Märker du att smärtan i ditt liv bara ökar vad du än gör?

37. Känner du att du saknar värdighet och en känsla av att vara hel?

38. Känner du att ditt sexuella och/eller romantiska liv har en negativ påverkan på din andlighet?

39. Känner du att ditt liv är ohanterligt på grund av dina överdrivna beroendebehov?

40. Har du någonsin tänkt att du skulle kunna göra mycket mer av ditt liv om du inte var så styrd av att jaga efter sex och romanser?

Svarar du ja på ovanstående resultat är det en fingervisning om i vilken utsträckning du förlorat kontrollen över ditt sex- och/eller kärleksliv. Det är dock lite missvisande att bara titta på antal ”poäng”. Du måste också ta ställning hur mycket varje ”poäng” påverkar ditt liv. Ett (1) ”poäng” kan vara tillräckligt!
Samma test finns på SLAA

– Nu återgår jag till astrologistudierna, och jag ska gräva ner mig i dem ett tag för de inspirerar min fantasi nu när jag skriver på ett manus. Man får lättare att sätta sig in i karaktärerna som ska skapas.

Jag ska ha en åklagare som är fisk, och en listig men klok utredare som är skorpion.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds