Rivalkvinnorna

Tidigare publicerat av Lena Holfve 2011:

Jag hittade en bra beskrivning av ”rivalkvinnor”:
Till saken hör att det pratades mycket om kvinnosolidaritet, och sanningen att säga så har jag ALDRIG upplevt den! Aldrig! Tvärtom! Att umgås i en krets av makthungriga kvinnor är en kamp på liv och död.

Kolla bara alla otroligt skickliga kvinnor som på arbetsplatser utesluts ur gemenskapen. Modern häxjakt kallas det visst. För det finns inget mer förhatligt bland feministkvinnor, än duktiga respektfulla gränssättande kvinnor som vill göra karriär och som inte är feminister. Och kvinnor kan krossa. Var så säker. Läs mer

Jag kan bli väldigt irriterad på såväl män som kvinnor då de generellt talar om ”kvinnor” därför att för mig är det solklart att vi kan delas upp i två grupper. Dels har vi majoriteten som jag kallar för ”systerkvinnor” och dels har vi den mindre gruppen ”rivalkvinnor” och de offentliga kvinnor du ser i maktens centrum är rivalkvinnor.

De gillar inte andra kvinnor och skulle aldrig hjälpa andra kvinnor
De är nästan ett slags kvinnliga kvinnohatare, och har ofta trassliga relationer med sin mamma, systrar o.s.v. Vi andra skulle kunna överleva det om det inte vore för det faktum att de kan bli LO-ordförande, och sen får inte sjukvårdsbiträden några löneökningar.

Lågavlönade kvinnor i Tyskland tjänar dubbelt så mycket som de svenska
Systerkvinnor, som tänker på andra, vill i princip inte ha offentliga uppdrag varför vi kan vara helt säkra på att det nu är främst rivalkvinnor som går ut och tar plats över hela västvälden, och i efterhand kommer många systerkvinnor beskriva den situationen som den i dag citerade kvinnan.

Rivalkvinnor är ett hot mot oss alla vanliga och våra barn
Var så säker. Bloggen har skrivit artiklar om dem förr och du hittar dem under taggen ”rivalkvinna”

6 kommentarer

 1. Så det finns två sorters kvinnor:
  ”Rivalkvinnor” som bär på ett internaliserat kvinnohat och ”systerkvinnor” som saknar ambitioner vad gäller offentliga uppdrag.

  Vilken kategori tillhör Lena Holfve?
  Finns det verkligen inga kvinnor som inte är kvinnohatare eller saknar ambitioner vad gäller offentliga uppdrag?

  Uppdelningen känns lika nyanserad som uppdelningen av män i ”kvinnoförtryckare” eller ”feministmedlöpare”. Dvs tämligen verklighetsfrånvänd.

 2. Du får väl fundera på saken i mer än två minuter, och det finns en serie artiklar om saken i bloggen. När du funderat klart kan du samtala med dem jag kallar för ”systerlkvinnor” som har försökt göra karriär inom (kvinno)makten.

 3. Komsomol återuppväckt. Den politiska liturgin är en klippa. Samma mentalitet och hysterin olika paroller som i Sovjet på 30 talet.

 4. Vilket är precis vad jag också kallar dem. För det är precis vad dom är. Det enda som saknas är den lilla mustaschen, den sneda luggen och SS-uniformen. Man skulle ju rent av kunna designa en kvinnlig variant av den med stövlar med höga klackar.

 5. Mustaschen om den finns sitter nedanför naveln. Det kallas Hitler i Brasilien.

Kommentarer inaktiverade.