Rysk huvudvärk

Västs självbild, och verkligheten går inte ihop, och jag tror att många får problem med just självbilden. Jag minns då jag läste en kvinnas berättelse på FB. Hon var helt chockad för hon hade rest till nån stad i Europa; Bryssel? Aldrig, aldrig, aldrig kunde hon tro att de hade det bättre där, och hon radade upp allt som var ”bättre” och inte minst för kvinnor och barn.

Om jag säger att det blir bara en grusgrop kvar av USA och Europa om ett ww3 skulle bryta ut anser nog alla att jag är knäpp. Bilden av öst är stenhård; de rider på åsnor, bor på stampade jordgolv, är fattiga…  Jag kan förstå det för man använder väldigt ofta bilder i propagandan. Visar man en bild ifrån Afrika är det ett utmärglat barn och folk som bor i hyddor. I det läget är det inte helt lätt att klämma ur sig; ”Afrika är världens rikaste kontinent.” (Men har problem med korruption.)

En FB-kompis anser att det är skolböckerna det är fel på
Jag vet inte. Jag bara vet att vi är aningslösa, och att många, många beslut fattas som grundar sig på 50 år gamla fakta.

Russia Rapidly Consolidates its Position in Crimea – Ignores Obama’s Toothless ”Sanctions” Läs mer

Putin-Toothless-Sanctions-Crimea-Ukraine-Russia

 

 

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds