Ryssar

onda-ogatNu är processen igång med nya lyan, och ägare är ett engelskt par som flyttat ut, vill behålla ägarlägenheten, men som själva hyr ett större hus, vill känna på hur det är, funderar på att köpa ett gigantiskt hus och det tror jag inte att de gör för det kostar multum att värma upp stora hus i januari-mars.

De har pengar nog för att kunna köpa ett stort hus utan att sälja detta deras mindre, första, som är en lägenhet; fyra lyor i varje hus. Grannen bredvid har ”onda ögat” hängande på dörren, och då är utredningen om dem klar. Jag har två sånna…  men jag har sagt att jag skriver inte på några fem år; ett.

Jag har lämnat referenser; finns att ta av; banken, polismän, politiker, min chaufför, min värd.

Varför har de då flyttat ut?
För att de ville ha ett större… njä, inte bara, jag har bett alla pojkar blixtutreda, och det är på det viset att engelsmännen ryker ihop med de nyrika vräkiga ryssarna, och det bor många där, och egentligen över hela Cypern.

Jag sökte därför upp en stor krogägare igår, och frågade ut honom, och det är som i Sverige; de kan beställa pannkaka och en liter Vodka, men blir inte fulla som engelsmännen kan bli. Nä, de har väl ökad tolerans… Man räknar med att den ryska befolkningen ska halveras till 2050.

Spriten är inte problemet utan att de är vräkiga, och barnen kan gapa och skrika, och de har hur mycket pengar som helst, och viftar med dem, är barnsliga, bonniga, saknar uppfostran, och engelsmännen tar i för det finns också en kulturell konflikt mellan de bonniga ryssarna och de ”fina” européerna.

En engelsman i poolen sa att han hade aldrig haft problem på tio år med några ryssar; hans landsmän gnäller så förbannat…

fyybJag känner egentligen inga ryssar, mer än två som jag bara är bekant med samt en läsare, och det här skrämmer inte mig, och jag är döv på ett öra varför jag inte hör några gapiga barn, om jag sover, och möter jag dem slutar de gapa, och sen brukar det ta ungefär en timme, och jag får sen besök av nån värstingpappa som vill ge mig hundratusen om jag bara fostrar hans ungar…

Jag har inte hjärta att tacka ja, sno pengarna, och säga att barn gör aldrig som vi säger, de gör som vi gör, det är du som bär dig åt, de bara härmar dig, vill du ha kvitto?

Jag hade kö på sånna då min bok ”Fyy 17! – en bok om tonåringar” kom ut, det var sanslöst, också mycket kända människor i Sverige ville att jag skulle flytta hem till dem för ungarna körde HELA HAVET STORMAR i alla rum…

Problemet har inte försvunnit för den boken är det ibland kö på fortfarande på bibblan.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds