Samtal med högt uppsatt tjm inom staten

– Mycket lite fungerar. Alla ska ha en assistent, som har en assistent, och alla är på chefskurs…

Och sen blir det party som bonus för att man skött sitt jobb. Momsen ska snart in. Glöm inte det. Du riskerar att gå i KK eller åka in om du är medvetslös på momsdagen. Trafikolyckor får du ägna dig åt dagen efter.

Göteborgs stad skrev avtal med Inköpsdesign
Inköpsdesign Väst har skrivit ramavtal med Göteborgs stad. Avtalet är gemensamt även för kranskommunerna Ale, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Dessutom ingår Göteborgs kyrkogårdsförvaltning, Göteborgsregionens kommunalförbund och Räddningstjänsten Storgöteborg.

Ramavtalet gäller under en flerårsperiod och syftar till att säkerställa behovet av management- och organisationskonsulter. Inköpsdesign arbetar i första hand med att öka lönsamheten för sina kunder och detta påverkar i högsta grad management och hur organisationer hanterar sina uppdrag.

– Vi på Inköpsdesign är väldigt glada och stolta över att ha fått detta stora förtroende och intressanta uppdrag. Vi startar nu omgående diskussioner med berörda parter för att undersöka det aktuella behovet, säger Nils Mällroth, regionchef vid Inköpsdesign Väst.

– Vi är noga med att handplocka experter för att utföra önskade uppdrag. Vi arbetar sedan alltid nära ledningen för att säkerställa att nya arbetssätt och metoder förankras ordentligt i organisationen och sedan inte glöms bort när vi lämnat över.

Inköpsdesign Väst har börjat arbeta med uppdrag i flera nya kontrakt, bland annat för Berg Propulsion Production AB. Bolaget har därför behov av att nyanställa personal.

Tidigare publicerat i bloggen av en läsare som förmodligen jobbar på SKV:
Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter. De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

“Svenska skatter vore döden för två företag av tre i USA”
Över 65 procent av företagandet i USA skulle inte klara att leva med svenska skatter, visar internationell rapport.. Sveriges inkomst- och kapitalskatter medför att vi har ont om personer med företagserfarenhet som vill satsa pengar i nya företag, skriver professor Pontus Braunerhjelm vid KTH. Läs mer (DN)

Malin
Malin är en f.d. skrivskolelev till Lena Holfve, och som vikarierar ofta i bloggen sommaren 2012 då Lena är sjuk.