Ser Helena, Guillou med flera rätt?

Bloggaren Helena Palena tar upp att Guillou skrivit att Sverige sålts ut och allt har blivit synbart sämre. Vi vet att PE1009s077det är på det viset; polisen, försvaret, skolan, sjukhusen…

Jag tror inte att de gör det
Det är ingen brist på resurser eller pengar utan det är brist på folk. Vi sökte i alla EU-länder i ett år och fick få svar, och framförallt ingen som ville jobba. Vi hittade folk samma dag i Indien när vi annonserade i fem städer.

Brist på folk, byråkrati, korruption, våld, åldersförakt, fascism och Jantelag är inget som lockar investerare.

45% av arbetskraften går i pension
Det är folk som jobbar nu som går, och lantmätarna har sagt att det kommer ta åratal att få bygglov. Det är varannan svensk som går i pension av totala 4,3 miljoner!

Lägg där till att 500-550.000 pursvenkar har lämnat Sverige. Det är 16% av befolkningen, och i den gruppen ingår många driftiga för det är vi som tar oss ut. Det är oss ni börjar sakna. Inget fungerar…

Europa är ett blivande ålderdomshem
Om bara ett år kommer det bli ännu värre, och när kontrollfreaks känner panik skapar de ännu mer byråkrati, och då lämnar ännu fler driftiga för vi mördas av den.

Det finns många saker man håller knäpp tyst om i Sverige:
sverige-om-20-år1Att 16% av befolkningen har dragit.
Invandrare sticker efter i snitt 7-8 år.
Att vi står inför årtusendets största problem; för få unga och för många gamla
Att man håller på och skiftar om till planekonomi och förföljer företagare, som då lämnar.
Att det redan är bestämt att Sverige är kört, inget att satsa på, kommer hamna på plats 45 på välståndslistan inom tio år.
Att EU möter detta genom att bygga fascism och stänga in befolkningen – nu sker det psykologiskt och via hjärntvätt.

Antalet svenskar i utlandet närmar sig en halv miljon. Regeringen måste ta sig en funderare över varför människor flyttar.
I Sverige talar vi om massemigration när vi menar de 1,2 miljoner medborgare som lämnade landet 1840–1930 för Nordamerika, men ingen tänker på att de senaste tjugo åren har över 400 000 svenskar bosatt sig utomlands.

Det är betydligt högre emigration räknat per decennium än ”Amerikautvandringen” för hundra år sedan.

Om Amerikautvandringen har tolkats som ett underkännande av vad det svenska samhället hade att erbjuda så är det svårt att tolka dagens emigration annorlunda. Läs mer

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds