Sex och auran i väst

I dokumentären om handlaren som hade en kostsam kärleksaffär i Thailand framkom att han hade sex med en kvinna han samtidigt ”kollade” och han la t.ex. pengar framme, och de var kvar! Vilket alltså förvånade den här dåren. Han gjorde flera sådana tester, och det är intressant för han kan alltså tänka sig att ha sex med en tjuv, det s33-sex-auratör honom inte alls, eller en bedragare.

Men samma kille skulle förmodligen ha svårt för att åka i en mycket trasig bil, han skulle skämmas som västerlänning om han gjorde det, och han vill helst ha ett bra hotellrum, hyfsade vänner – fast det hade han inte för han lämnade 3000 pund till en ”vän” (krökarpolare) i England och fick tillbaka 300 pund – vi andra använder banker – och förmodligen vill han ha fina kläder men sin kropp, sin aura och sin sexualitet, är han inte det minsta rädd om.

Folk i väst är inte det, och de förstår inte hur min yogalärare vid 33 års ålder kan vara oskuld, och speciellt inte som han ofta har en svans tjejer efter sig då han jobbar, och det finns unga nu i Indien som inte är oskulder då de gifter sig men det betyder inte att de är lika ovarsamma som en västerlänning är.

Vi betraktar människan uteslutande som kött, och sen räknar vi den materia som finns runt henne, och sen är det stopp ändå ”vet” västmänniskan att par som har varit tillsammans länge ofta liknar varandra efter 30-40 år. Visst, de har blandat sin aura med varandra i åratal.

Västmänniskans forskare ”vet” att kvinnor binds till män hon har sex med – men männen binds inte hormonellt på samma sätt – men man tänker inte på att auran blandas, energin blandas, och förr sa man: ”Visa mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är.” Gäller än.

Kvinnan i filmen är på väg in i prostitution, hon jobbar i en bar, men gillar det inte, och rätt snabbt utvecklas ett förhållande och hon kliver av jobbet i baren. Det sägs i filmen av thailändare att de som jobbar i barerna vill ha tag på pengar men också en man – en kund.

– Västerlänningar jobbar lite och har mycket pengar, och thailändare jobbar mycket för lite pengar. (Det är förmodligen samma valutaskillnader där som i Indien.) Män i filmen talar också om att ett hus i USA kan kosta 2-300.000 dollar men där 20-25.000 USD.

Värdighet noll
15094_10151950879797971_1812919490_nEngelsmannen är inte omedveten om det här, så när han har sex vet han alltså att kvinnan har minst halva foten inne i prostitutionen, och han tror att hon kan vara tjuv för han ”kollar” henne, och det här kan aldrig hända min yogalärare eller mina chaufförer varken den på norra Cypern eller i Indien. De skulle aldrig någonsin ha sex med en de ens tror är tjuv – det är under deras värdighet, och har man sex med folk man vet är prostituerade gör man sig själv till en horkarl.

Ingen av dem skulle skada sig på det viset att de skänkte bort hela sin energi på det viset som engelsmannen gör, och sen vill han – för det vill han – att vi ska tycka synd om honom.

Filmen är ett utmärkt test
De i publiken som gör det är medberoende till alkoholister, och de som inte tycker synd om honom är det inte, och skälet till att jag skriver mycket om ämnet beror på att jag får in mycket material av läsare (jag har inte hunnit svara alla än) och det är inte så att jag tänker ”sno” av er – gör jag det får ni se det och medberoendegodkänna det – men jag arbetar på en bok, jag är just nu på sidan 201, och som har som mål att bota medberoende.

Det finns ingen bot idag, inte som jag känner till, och det här är västs största problem att folk är och blir det därför att vi får det sjuka samhälle vi har av just den gruppen. I Asien finns idag en medvetenhet om att drogsjuka styr mycket i väst men inte ens de har kläm på de medberoendes inverkan, och västfolk har det inte alls. AA-medlemmar ser ofta det här om de är på 5:e steget och över, och vi hade en läsare som är AA-medlem som hade talat med andra AA-kompisar, och de ser ”tvärtom-samhället” och de ser att medberoendet brer ut sig som en löpeld.

Det fattas beslut, skrivs lagar, artiklar och böcker dagarna i ända, och som har sin rot i medberoende, och ett exempel bland tusentals är samtliga människor i Sverige som anser att det är rasism att utvisa afghaner som våldtagit svenska kvinnor.

De ser en stackare det är synd om
Jag ser en iskall influgen legosoldat som våldtar så många han kommer åt därför att vi har varit i krig i deras land. Det kan aldrig någonsin vara rasism att utvisa våldtäktsmän eller legosoldater, och det är lika sjukt som tanken att vi vid en militär invasion inte skulle göra väpnat motstånd – för då är vi rasister. (Ingen berättar att vi dödar folk – svensk soldat talar ut.)

Filmen är också mycket intressant som ett test
Om man ser dokumentären, och bara lyssnar på vad thailändskan säger, och samtidigt har symtomlistan på vänster sida ovan framför sig, kommer man att finna att hon går inte in i medberoende alls trots att hon har en alkad man som sitter på trappen och inte gör ett dugg mer än att dricka öl. Hon anpassar sig inte, hon styrs inte utifrån av honom utan inifrån sina egna värderingar, hon har inga svaga konturer och ”går inte på glas” och hon är ingalunda isolerad (bara med honom som är det ”normala”) och så vidare. Hon avbryter också relationen då han ger sig på henne med våld och sliter av henne ett hals- och ett armband.

Omvänt om man bara lyssnar på honom är han jätteblåst av en thailändsk prostituerad kvinna, och han visste om att så skulle ske men eftersom han är aktiv alk. behöver han skaffa sig självömkan-situationer, och han säger också det; ”Så frågar de varför man dricker!”

Jag skulle vilja fråga honom;
– Varför ligger du med folk du tror är tjuvar, och som du anser är prostituerade?

Länk till programmet

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds