Vi vet vad det beror på

10268537_466125563490080_1670805249046699637_nNu håller man på och bygger upp den tusende ”nyheten” som inte finns. I mina ögon är det en stor världshändelse att ryssarna (också) förbjuder GMO-maten.

Vi kan vara säkra på det för jag har visat mängder med nyhetsinslag ifrån RT (se nedan) där de talar om att de förbjuder import av all GMO-mat.

Vi har sett att de kommer betrakta producenter som försöker sälja ändå som terrorister. Mycket långa fängelsestraff väntar den som söker prångla på ryssarna GMO-mat.

Men det är bara vi här i bloggen som vet det, och nån procent till av svenskarna som har RT som informationskälla, och övriga får nu bara veta att vi ska kanske svälta, Europa blir av med hela Ryssland som marknad, o. s. v.

Nu hamnar du som min läsare i precis samma sits som jag själv ofta är i då jag är i Sverige.

Du vet, ingen annan
Kan du nämna på en middag att det är GMO-mat ryssarna förbjudit? Kan du lägga till att de har inget emot bögar. De har en ny lag som förbjudet reklam av sexualitet mot unga.

Om du då tänker dig inte bara en stor världshändelse, utan en ny i månaden, år ut och år in, så förstår du hur det är för många utlandssvenskar, och att vi rätt snart säger;
– Men min Gud, de vet ju inget i Sverige! De får ju inte veta nåt!!!

Västnyheter som serveras för att bygga krig åt bland annat Carl Bildt:
Moskva har förbjudit leveranser av kött, fisk, grönsaker och frukter, mejerivaror, ost och korv från EU-staterna, USA, Australien, Kanada och Norge för en ett års period. Redan den följande dagen den 8 augusti blev det klart att det handlar om miljardstora förluster.Läs mer

Utan rysk olja finns risk för svält
Ryssland har stoppat gasleveranserna till Ukraina. Vad händer om de stoppar sina leveranser av gas och olja till Europa? Sverige importerar i dag nästan hälften av vårt fossila bränsle från Ryssland, och skulle vid ett stopp riskera svält eftersom vi är i princip totalt beroende av fossil energi för vår livsmedelsproduktion, skriver Anders Hartman vd för JTI och Sven Lindgren ordförande Civilförsvarsförbundet.

I en rapport från i höstas (”Sveriges primärproduktion och försörjning av livsmedel – möjliga konsekvenser vid en brist på fossil energi”) framgår att en minskning av den fossila energitillförseln med 50 procent skulle skapa en svältsituation i Sverige. Läs mer

Får inte öst ut väst inom kort går de också under
10580015_777466332310514_6161697391140644362_n(1)Jag är rätt övertygad om att det byggs en osynlig mur mellan öst och väst nu.

Jag vet att vi svenskar, samman med storebror USA, används som skräckexempel för hur det kommer att bli om man inte får stopp på flummet nu.

Vi själva ser inte att t.ex. polisen har tappat kontrollen för länge sedan. Vi reagerar inte ens trots att vi har ett formidabelt socialt kaos. Det brinner en och en halv skola per dygn sen åratal, och staten uppför sig som vanligt som om den har en aldrig sinande kassa.
– Vi bygger upp en ny!

De går till verket över precis hela världen
Vi kommer inte att förstå denna VREDE om vi aldrig talar om att vår livsstil faktiskt innebär undergång och utrotning.

Det är inte jeansen i sig som framkallar vreden utan det faktum att folk över hela världen vet om att vi kommer att gå under av vår stil och vi kommer att utrotas. Vårt sätt att tänka och handla får inte smitta av sig på dem. De vill rädda sin befolkning, och sina familjer från samma öde. Tänker vi så förstår vi genast varför de är så arga. De ser oss som Satan och monster. Egentligen är ilskan en dold rädsla, tror jag. De är rädda för oss, och livrädda för att vår västerländska kultur ska ta sig in hos dem.

Här har du ett smakprov på deras reaktioner tidigare publicerat i Rädda-Sverige.nu

– Det är inte bra att vara alltför öppen för den väster­ländska kulturen, sade Shuba Raul, hindu­nationalistisk politiker, i SVT-programmet ”Korrespondenterna” i onsdags. Hon tog dock avstånd från våldet.

Indonesien
Jeans är förbjudna i västra Aceh sedan 27 maj. Första ­dagen greps arton kvinnor av polis och tvingades byta till heltäckande rockar. Regeringen har köpt in tjugotusen långrockar för ändamålet. Den som envisas med jeans riskerar två veckors fängelse.
”Jag var helt anständigt klädd men de ­behandlade mig som en terrorist.” 40-åriga Imma till nyhetsbyrån AP.

Ukraina
Kvinnor i departement och parlament får sedan i oktober inte bära kläder med blommor, prickar, dekor eller text. Urringat och korta kjolar är förbjudet.
”Makeupen ska vara måttfull och ha hudens naturliga färg.” Direktiv av president Viktor Janukovytj.

Italien
Borgmästaren i hamnstaden Castellammare di Stabia vill förbjuda korta kjolar och urringade toppar. Samt fotbollsspel i parkerna.
”Vi måste återupprätta ­stadens anständighet.” Borgmästare Luigi Bobbio.

Läs mer.

Hur ska vi hantera detta ”problem” de närmaste trettio åren?
Vi är ett extremt exportberoende land. Vi måste dessutom importera mycket. Jag kan inte tänka mig att vi har en livsmedelsproduktion som kan försörja folket.

Det är inte häftigt att bo på landet och plocka ägg. Det är inte häftigt att jobba i fabriker. Förr jobbade man för att överleva, nu ska man leva igenom sitt jobb, varför det måste vara just ett häftigt jobb – annars får det vara.

Vi har två val, som jag ser det
Antingen struntar vi i att ens tala om saken eller så gör vi det. Det hot som finns mot oss är blockader och embargon eller i värsta fall invasion.

Jag personligen tror att vi kommer att ställas inför ultimatum inom 20 år
Vi kommer inte att få köpa varor, och vi kommer inte att få sälja varor, och när USA:s ekonomi har brakat ihop kommer vi säkerligen att få ett helt nytt ekonomisystem, för det vi har fungerar inte. Du kan få 100 000:- genom att råna en bank men du kan inte arbeta ihop 100 000:- så lätt eftersom du betalar så mycket skatt för att täcka kostnaderna för vad bankrånarens barn kostar, och han betalar ingen skatt alls.

Dessa människor talar mer om människans själ
Eftersom vi beter oss som vi gör ute i världen är vi alltså svarta och farliga själar, som inte låter sig räddas, och i första steget kommer de säkert att enbart köra ut oss ur sina länder. I vilket fall blir det inte som Birgitta Ohlsson önskar: en export av ”den svenska modellen”.

Världen vill absolut inte ha oss
Vi tror gärna det eftersom det är så mycket tal om invandring nu. Vi tror att hela världen vill till Sverige. England har väl 60 miljoner invånare och dit har folk velat sedan 50-talet. Vi har 9 miljoner och utvandringen slår rekord. 16% av svenskarna har lämnat.

Du får fundera på om det ligger något i världens rädsla för oss och vår matproduktion, kultur, barnuppfostran, bildningsgrad, omsorgsförmåga, heder och så vidare.

 1. GMO ’Terrorists’: Russia seeks criminal punishment for bio-tech companies

  • av RT
  • för 2 månader sedan
  • 27 027 visningar
  Genetically modified food is accused of dangerously toying with nature. Its potential negative health effects are making Russia …
  • HD
 2. VISAT

  25:51

  ’Monsanto wants total control, covers up grave GMO dangers’ – Researcher

  • av RT
  • för 11 månader sedan
  • 40 843 visningar
  Supermarkets are flooded with GMO products, but how safe is it to eat them? Tasty and beautiful, they are produced with …
  • HD
 3. White House Arrests GMO Petitioner

  Who knew that Alexis Badden Mayer of the Organic Consumers Association would be arrested outside the White House when she …
  • HD
  • CC
 4. Russia Warns Obama of World War over Monsanto GMO Food and Syngenta!

  • av DAHBOO77
  • för 1 år sedan
  • 72 725 visningar
  Putin of Russia has come out and told John Kerry that if Obama and Company do Not change or fix this mess with Monsanto.
  • HD
 5. Russia’s #GMO Ban & Russia-China Holy Grail Gas Deal

  Support EarthShift TV by Lada Ray and FuturisTrendcast Blog http://futuristrendcast.wordpress.com/! Subscribe, share, like …
  • HD
 6. Russia & China’s anti-GMO’s stance put’s tension on US trade relations

  Russian PMs have pondered a draft bill outlawing GMOs. A draft bill submitted to the Russian parliament likens GMO production …
 7. Russian Scientists Urge 10-Year Ban On GMO’s

  • av Lyn Leahz
  • för 7 månader sedan
  • 608 visningar
  How come other countries realize the horrible dangers of GMO’s, including cancer, but the USA is going hog wild with them?
  • HD
 8. Russia vs. America over G.M.O. ?

  TAKE A LISTEN AND HEAR SOME FACTS – Putin vs. Obama.
  • HD
 9. REALIST NEWS – Russia – Will No Longer Import USA’s GMO Foods

  • av jsnip4
  • för 4 månader sedan
  • 2 502 visningar
  http://www.superfoodpowder.us (Superfood drink mix) http://www.jmbullion.com (Recommended for Silver and Gold Purchases.
  • HD
 10. Russia stops Monsanto GMO corn import

  Officials in Russia temporary suspended the import and sale of Monsanto’s corn after French study suggested it may be linked to …
 11. Conn. Passes First GMO Labeling Bill! Russia Warns US Against Bees Dying

  Round up Resistant Bees Stolen …
 12. ’Monsanto Mafia’: US court backs GMO giant on seed patents against farmers

  • av RT
  • för 6 månader sedan
  • 10 800 visningar
  The US Supreme Court upheld biotech giant Monsanto’s claims on genetically-engineered seed patents and the company’s ability …
  • HD
 13. VISAT

  5:15

  No-No GMO: ’Time to support local organic framers’

  • av RT
  • för 2 månader sedan
  • 8 502 visningar
  Genetically-modified foods are widely treated with suspicion; in Russia producers could end up being classed as terrorists.
  • HD
 14. Paul Craig Roberts on Russia, Ukraine, Monsanto, GMOs and more

  • av heckofjob
  • för 1 månad sedan
  • 2 766 visningar
  Paul Craig Roberts On Russia De-dollarization, Psychopaths, Monsanto GMOs and more. A bit of background on Paul Craig …
 15. GMO-Free Hawaii: ’Big Island’ bans biotech companies

  • av RT
  • för 8 månader sedan
  • 10 006 visningar
  A Hawaian island has passed a law banning companies which produce genetically modified food from operating on its territory.
  • HD
 16. GMOs making Americans fat?

  • av RT America
  • för 4 år sedan
  • 45 181 visningar
  Among all developed countries, Americans are the fattest people in the world. The World Health Organization found over 60% of …
 17. Russia: Russia needs to protect itself from GMOs – Putin

  • av memo chan
  • för 4 månader sedan
  • 306 visningar
  W/S Russian President Vladimir Putin meeting with officials in Moscow [cutaway] SOT, Vladimir Putin, President of Russia …
 18. Russian Lawmakers Consider Ban on GMO by David Schnittger

  Breaking: Russian Lawmakers Want to Impose Criminal Penalties on those Conducting GMO Business …
 19. Shocking Russian Report Labels GMO Foods ”Bio-Warfare Weapon”

  • av 1NEOTECH
  • för 3 månader sedan
  • 796 visningar
  By whatdoesitmean.com FAIR USE : Copyright Disclaimer under section 107 of the copyright act 1976, allowance is made for ”fair …
 20. Russia: Even the piglet says ’niet’ to Monsanto

  • av RuptlyTV
  • för 2 månader sedan
  • 408 visningar
  VideoID: 20140524 037 M/S Protester holding pig C/U Protester holding pig M/S Protesters lining up, T-shirts reading ”GMO free” …
  • HD

1 2 3 4 5 6 7

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds