Släppa rädslan

Som jag upplever det förnekar man mycket i Sverige, och vi undviker allt mörkt, och det är då det mörka tar oss. Om man, som vi har gjort idag kollar in vad ebola är, får man en känsla av kontroll och tio minuters studier gör att de svarta rubrikerna i kvällspressen inte tar oss.

Det finns bara kärlek eller rädsla, och dessa två känslor kan inte kännas samtidigt, skrev jag i någon av mina böcker.

Det finns ett behov i landet av att allt ska vara perfekt, och i  boken ”I trygghetsnarkomanernas land” beskrivs detta rent ytliga för vi glömmer bort genminnet t.ex. Forskarna vet idag att vi har genminnen, och om din mormorsmor svalt påverkar det ditt sätt att se på och hantera mat här och nu.

FotoSketcher-feminine-beauty-1.2-TEXTVi talar aldrig om våra tidigare liv, och folk erkänner på sin höjd att det kan kännas ”bekant” om de kommer till en plats de bevisligen aldrig har varit på tidigare. En svensk skulle heller aldrig ta med Gud eller spirituellt helande i sin kalkyl, och vi är ett natur- och inte ett kulturfolk.

Samtliga mina vänner rapporterar numera att de har börjat tänka annorlunda, och att medvetandet tycks öka, och det är nån form av evolution på gång, och det vore på tiden för vi är våra val:

När jag skriver om krigsrisken kan du välja reaktion
  – Läskigt! Usch, jag blir rädd!
– Kommer aldrig beröra mig inpå bara skinnet för nu uppfylls alla texter i Danielboken t.ex. och nu ryker alla som har begått dödssynder, blir det äntligen fred på jorden sen. Girighet, likgiltighet, högmod, horeri med mera är dödssynder, och är det något skit på gång lär jag bli varnad.

Det är också det mest häpnadsväckande med hela Sverige; folk begår dödssynder, och sen fattar de inte varför de inte kan sova, får ångest, mår apa och får ”otur”.

DSC_4420De sätter aldrig sitt mående i samband med sina handlingar, och sen kör svensken på som om det inte finns någon Gud, ingen högre makt, och den dagen folk fick för sig det blev de dysfunktionella.

Afrikanerna och jag talade om det häromdagen, och de betraktar nog oss som enormt outvecklade, och vi anser att de lever i u-länder. En av juristerna sa:
– Man kan inte fostra barn alls utan Gud, det går inte.
Samhället faller sönder om inte kvinnorna kopplar männen mot källan.

Tiden är den bästa domaren, och nu önskar jag alla en trevlig helg, och själv ska jag ut på landet över helgen men också en sväng ut i Stockholms skärgård på måndag och sen är det dags att flyga igen.

 

10553561_777552935635187_4235938678709035146_n

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds