Spontant känner jag…

Emigrera, flytta utomlands, följ Lena Holfves blogg emigrera.com

Svenskar tackar då de får svar, ni är inte kloka
svaranHej! Först och främst vill jag tacka dig för en väldigt uppskattad blogg, det finns hur mycket som helst att läsa där. Jag har börjat fundera i dina banor om hur man proaktivt kanske skall rädda sig undan katastrofen medan tid fortfarande finnes. Att avregistrera sig torde väl innebära att ens möjligheter att förnya pass, kreditkort etc försvinner.

Med andra ord, ett splitternytt pass borde ju vara det första steget att ta. Då kan man ju rimligen resa runt i 5 år.Jag sitter inte inne på några stora pengar, det enda jag har är en central lägenhet som i princip är cashad och klar samt en praktisk yrkesutbildning att falla tillbaka på om så skulle behövas. Frågan är bara vart man helst skulle dra?

Ett plus är ju om man kan göra sig förstådd i det nya landet. Spanska pratar jag obehindrat och portugisiskan lär jag fixa hyfsat. Cypern skriver du varmt om. Det kanske kunde vara ett alternativ. Jag förstår om du inte har tid att svara på sådana här frågor men jag tänkte att man kan ju alltid försöka.

Tack själv, min publik är rätt frisk
Pass får du på ambassaderna om du är ute i världen, kreditkort får du av lokala banken.

Om man vill hålla sig undan ett ww3 tror jag att bergen i Kerela är en lysande idé, och det svåra med Indien är att deras kultur ligger längre ifrån vår än t.ex. den på norra Cypern, och ändå inte. Båda är gamla kolonier och alla regler härstammar ifrån England.

Billigast kommer man undan i Indien
Börja med att hyra ut lyan, sök ett sex månaders visa, och åk ner, och sätt dig hos Linda och räkna med 3.000:- för nedresan, och 3000:- per månad för rum och frukost, och utred landet med hjälp av familjen.

Ett hus kan du hyra från 300:- till 2000:- beroende på läge; utred hela den marknaden. Här i Cypern får du en lya från 800:- ute i byarna till 3500:-

Be Linda ta med dig upp i bergen, och en sån dagsresa går på 500:- ungefär. Be henne ta dig till en jurist, och red ut hur du bäst får affärsvisa nästa gång, åk sen hem, säljs lyan, åk ner på affärsvisa, och ansök efter sex månader och en dag om permit. Uppför dig så att familjen vill hjälpa dig.

Jag skulle göra det själv om jag hade kraft, men jag mäktar inte med det än, så jag kör ett tag till i Cypern men jag ska ner senare. Jag orkar inte ens åka till Bryssel.. men måste till Sverige i oktober. Just nu vill jag inte resa en meter om jag inte bärs typ.

Utred också Sydamerika; allt på södra klotet.

Om du inte gillar det hundra skaffa dig ändå nån markbit t.ex. så du kommer in senare för smäller det är det inte en fråga om var du trivs nånstans… om du inte gillar atombomber? De bygger just nu upp mediakriget, och följ det genom att lyssna på Putins presskonferenser.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds