Surkärringar och arroganta pojkar

valUndra på att ungarna mobbar varandra i skolorna; ett par hundratusen elever dagligen.

Barn gör aldrig som vi säger.

De gör som vi gör.

Det fanns någon frisk, men övriga himlade med ögonen, såg mordberedda ut, gjorde fula miner, log hånfullt, och de tror alla att de ska rädda landet.

Ett av Sveriges största problem är oartiga och elaka HA RÄTT-människor
Jag skulle aldrig anställa nån av dem jag såg på TV igår. De tar livet av alla i kafferummet. För att få igång landet måste de få ordning på alla myndigheter, som har ballat ur bland annat för att man har för många aktiva alk. och medberoende anställda, och man kan väl tänka sig att folk som jobbar där inte vågar öppna munnen, och säga som det är, för gänget i går har visat tydligt hur man ska hantera folk med åsikter.

De ska STRAFFAS!starta_inte_eget_foretag-ingelborn_mats-25626304-1585188239-frntl
Samtala kan de inte, men väl knipa ihop munnen och se sur ut, och det beteende sitter som gjutet sen på kommunaltanten, SL-personal, damen i kiosken, taxikillen, och snart ”kan” hela landet hur man ska bemöta andra människor, och det har sagts mig att det tar 3-4 år sen är även invandrare ”försvenskade” – och skitgriniga.

Jobb skapas i riktiga bolag, som håller på med en riktig produktion av varor som folk på andra sidan jordklotet vill köpa, och som det lönar sig att frakta dit.

I nuläget är 0,09% av alla bolag stora med 250 anställda eller fler
De flesta är enmansbolag; din frissa, din tandläkare och doktorn, och av aforetags1lla landets småföretagare beräknas mer än hälften gå i pension efter 2015 och det tros påverka 700 000 jobb.

Det kommer, i samband med pensionsavgångarna, bli arbetsbrist i vissa yrken men det lär aldrig bli någon ordning innan systemfelen är åtgärdade, och ett är att få arbetsgivare att ens vilja ha med Arbetsförmedlingen att göra; för de kräver administration och kontroller som blir timvis med jobb, och som bolagen inte har med att göra ens.

De kan ringa en efter två år och kräva att man ska svara på frågan om Kalle Nilsson sökte det och det jobbet.

Men först måste vi ha förebilder, ministrar och debattörer som kan uppföra sig respektfullt, artigt, ärligt och jämställt mot sina kolleger för nu skickade de enbart ut negativ energi, och påminde om tonåringar när de är på glid. Hela bunten lever i den tredje dimensionen och den kommer med automatik att försvinna.

Det var mycket harm och hånfullhet
Man borde också ta reda på varför bolag flyr landet, och ett annat krav man kan ställa är att de har talat med arbetare, och ett par nya och gamla bolagsägare, och några arbetslösa.

Inte tala om oss utan med oss
Inte göra oss till objekt. Subjekt talar man med, inte om.

Det där gänget kan munhuggas, och sätta dit folk, men de kan inte styra ett land, och flyttar nån av dem in här flyttar jag ut.

Klicka – skriv ut – Symptom medberoende

Bråket efter debatten – det är helt absurt

Debatt om jobben – SvT

Se programmet i Play

Regeringen  äventyrar framtidens företag och jobb

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds