Svaret är ja

Om man talar med högt skolade andliga personer säger de bestämt att vinster av mycket pengar är ett andligt straff. Första gången jag hörde det var i USA 1967, och jag har roat mig med att studera lottovinnare och andra och faktum är att nåt lurt är det.

En bloggstammis skrev idag:
Vår lokale ICA handlare här berättade för mig att under de senaste 30 månaderna hade trisslotterna och liknande ökat med 30%. Svenne och Märtha startar inte företag för att förbättra sin ekonomi dom tror på turen … Sverige i ett nötskal.

Det hör man rätt ofta att folk hoppas på att vinna. Vad skulle de välja mellan om de kunde? Vinna mycket pengar och bli för evigt olycklig eller inte vinna och förbli lycklig? Om nu nån svensk är det?

Svaret på frågan nedan i bilden är annars ”ja”
Avundsjukan är extrem i detta land, och yttringar räknas som en dödssynd – om vi nu ska tala andlighet – och den fungerar också som en hämsko på hela landet och alla människor. Det vimlar av historier som går ut på att folk har slutat handla i en speciell butik för att ägaren skaffat sig en för fin bil.

Avundsjukas motsats är medmänsklighet, och det finns det lite av i Sverige numera. Det ena slår ut det andra.

En bra beskrivning av bra människor:
Ödmjukhet – humilitas (motsats till högmod)
Generositet – liberalitas (motsats till girighet)
Kyskhet – castitas (motsats till vällust)
Medmänsklighet – humanitas (motsats till avund)
Avhållsamhet – temperantia (motsats till frosseri)
Tålamod – patientia (motsats till vrede)
Flit – industria (motsats till lättja)

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds

2 kommentarer

Kommentarer inaktiverade.