Europa kommer att byta befolkning

Det är en fullständig självklarhet att det blir så eftersom västs familjer bara har fött 1,3-1,8 barn per par och håller på att utrota sig själva. Det krävs 2,0 barn för att bibehålla befolkningen numerärt, och idealet lär vara 3,0.

Det är inte realistiskt att tro att Pajala kommer att vara glesbygd i all evighet eftersom vi var 2 miljarder på jorden då jag föddes 1953, och vi är nu 7 miljarder, och det är trångbott både här och där. Stora folkvandringar har vi alltid haft på jorden.

Skiftet lär bli om cirka 50 år, eller tidigare, för vi måste lösa befolkningskrisen
Vi står med på tok för många gamla i förhållande till unga. Det kan lösa sig om alla +60 emigrerar till Azorerna, ja. Nu har 50% av alla 40-talister sagt att de tänker lämna landet då de går i pension, och stämmer det är halva problemet löst om de inte kommer hem igen. Just Portugal erbjuder skattefria pensioner, om man kan bevisa att man är icke-kriminell och slår sig ner där som svensk, varför jag misstänker att många kommer att göra det.

Blinda kattungar
Kvar är det faktum att en mycket liten befolkning ska arbeta ihop till deras pensioner; pengar som ska skickas varje månad till Azorerna… där folk gör av med dem i affärerna. Det blir ett gigantiskt valutaflöde ur Sverige, och de kommer inte att betala kommunalskatt.

De som ska arbeta här hemma är numerärt i underläge, och kommer inte ha någon som helst politisk makt. Är det några som sitter duktigt illa till är det 70-talisterna, och de bryr sig inte för det är inne att vara ointresserad av politik och samhällsfrågor.

De har inte ens en författare i den generationen som kan varna dem
Det intressanta är att den generationen har på många sätt alltid hävdat att de har ”rätt” att t.ex. förlöjliga äldre – vilket en afrikan aldrig skulle göra – och 70-talisterna kommer att sluta mer eller mindre som mycket fattiga slavar, och det enda som kan ätas gratis är deras eget högmod.

Efter högmod kommer fall…