Grattis, Sverige! Lite mindre ryggradslöst mesigt?

Du har väl inte missat lagförslaget att obligatoriska ”samlagskontrakt” ska införas i Sverige? – Det om något är ett tecken på hur ursjukt Sverige är. Finns det i andra länder? Nej!

Nya helgalna lagar tillkommer medan allt färre följer de vettiga vi redan har … Hur ett samhälle sköter sina barn och gamla samt lagstiftar är vad man ska ta tempen på. Vi har 40 graders feber!

”Rikspolisen inrättar specialenhet för mutbrott”
Rikspolisen inrättar en ny nationell specialenhet med ansvar för utredningar om mutbrott och investeringsbedrägerier. Det sker sedan både Justitieombudsmannen, JO, och Justitiekanslern, JK, kritiserat polisen för långsamma utredningar.
Läs mer. * Lyssna

20 000 poliser sägs tjänstgöra i Sverige
Jag misstänker att de fördelar sig så här:

5 000 föräldralediga
3 000 spelar landbandy
5 000 är på kurs
3 000 är långtidssjukskrivna
2 000 är sjukskrivna
1 000 utreder brott inomhus
992 är tjänstlediga
8 patrullerar

– Vad tror du?

Staten stoppar nu (äntligen) ett skruvat behandlingsprogram som vi haft sedan 1990-talet som ökar risken för återfall i våldsbrottslighet, läs mer. I 20 år har du betalat skatt för att utveckla ungdomars våldsbrottslighet.

Niklas Långström är professor i psykiatrisk epidemiologi och forskar om kriminalvården:
– Det här är troligtvis den mest spridda förebyggande insatsen för att förhindra att ungdomar hamnar i långvarig kriminalitet. Men när data då indikerar att detta kanske inte är så bra som man hoppats – då måste man verkligen tänka om, säger Niklas Långström.

.