Svenskens eländiga liv

Vilken otrevlig en!
Jag översatte detta till engelska, och bad om kommentarer ifrån tre män här på norra Cypern: Ni måste arbeta mer, var statsminister Fredrik Reinfeldts julhälsning i DN till svenska kvinnor dagen före julafton 2010. Den dag på året när många kvinnor hade tagit ut en semesterdag för att griljera skinkan, fick de veta att julpyssel ”är omänskligt i vår tid”. Sånt ska rut-hemhjälpen göra. Det är bra för jämställdheten och statsbudgeten, var Reinfeldts budskap.

De tre männen på krogen Yellow Orchid var helt eniga:
– Otäck rackare, ingen respekt. (Jag nämnde inte att det är Sveriges andre man; näst efter kungen. Jag har heller inte nämnt att kvinnor kallas för ”jävla fitta” eller ” jävla hora” frekvent i Sverige. Att vi är ett farligt våldtäktsland vet de redan. Jag får ofta höra att jag MÅSTE sluta åka till detta farliga vapen- och krigarland; Sverige.)

Tidigare publicerat:
Svenskan är fullständigt sönderstressad och utarbetad
Det är det första jag noterar redan på Arlanda då jag landar i Sverige. Men det märkliga är att svenskan tror att hon har det bäst i världen. Här på norra Cypern har kvinnor det fullständigt vidrigt, tror man. (Bilden föreställer en typisk turkcypriotiska som plockar lime. De liknar ofta oss nordbor utseendemässigt medan turkar alltid är kolsvarta i håret.)

Mitt problem är att jag ser aldrig det här
Och jag har talat med säkert 4-500 kvinnor. De har mycket bra liv, och stressar aldrig. Jag har det fem gånger bättre här, och stressar aldrig.

Jag känner aldrig någon rädsla och kan aldrig bli utsatt. Jag kan röra mig fritt eftersom kriminalitet saknas. Jag kan vara ute på nätterna om jag vill utan problem. Jag kan lifta om jag får lust. Köper jag något tungt kommer ungdomar hem med det på eftermiddagen och bär in det.

En läkare får jag hem på en kvart om det kniper
Full service om jag skulle bli sjuk. Ramlar jag på gatan rusar hundra man fram för att hjälpa mig. Har jag glömt plånboken kan jag betala i morgon. Jag får aldrig utskällningar av bakfulla idioter i butikerna. Ingen knuffar mig. Jag blir aldrig oartigt eller otrevligt bemött och ingen säger:
– Det där kan du göra själv, kärringjävel.

Jag behöver inte ens tanka bilen för det gör ungdomarna på macken
Jag är snart 59 år, och börjar bli Drottning. Ju äldre du är desto finare är du.

Svensk jämställdhet – en livsfara för kvinnor
Debattören: Medellivslängden för män ökar mer än medellivslängden för kvinnor

Ni måste arbeta mer, var statsminister Fredrik Reinfeldts julhälsning i DN till svenska kvinnor dagen före julafton 2010. Den dag på året när många kvinnor hade tagit ut en semesterdag för att griljera skinkan, fick de veta att julpyssel ”är omänskligt i vår tid”. Sånt ska rut-hemhjälpen göra. Det är bra för jämställdheten och statsbudgeten, var Reinfeldts budskap.
Läs mer

En tidigare artikel: Nej, vem vill ha barn!