Varför 1967?

En av er läsare ställde den intressanta frågan varför jag säger 1967, och dessutom hösten 1967, som startskottet för det vi sitter i nu. Jag behöver en hel bok för att svara på den frågan ordentligt men vi kan skumma lite:

Vi var nog många som grät och gråter ännu
”Lyckliga gatan” med Anna-Lena Löfgren blev en storsäljare, och det tror jag beror på att folk var rent chockade över den totala förvandling som Sverige genomgick under en mycket, mycket kort tid. Om du lyssnar på den kan du fånga vad många kände 1967; låten låg 14 veckor på Svensktoppen det året.

Längst ner i artikeln har jag lagt in en talande låt till som visar att vi faktiskt blev hem-rot- och familjelösa allihop, och Norrland tömdes och folk tvingades till städerna för att bli fabriksarbetare. Fas 3 är intet mot de ”regler” vi hade då som tvingade folk till miljonprogramsbostäderna. Det är nog därför jag gillar norra Cypern; jag får tillbaka ett välfungerande och homogent samhälle som jag känner igen och gillar. Jag är tillbaka på ”Lyckliga gatan” där sången och glammet hörs på gatorna.

Det var absolut en kulturrevolution som startar våren 1967
Ingen författare har ännu skrivit om den i sin helhet mer än att vi har en rätt talande låt som heter ”Sextiosju, sextiosju” av Lundell där textförfattaren mest längtar tillbaka till ”Sextiosju, sextiosju” och det kan jag förstå därför att ungdomarna tog makten, på många sätt. Knarket kom då och framförallt haschrökandet.

Jag ser likheter
Det sker en liknande revolution nu i Egypten därför att de unga är numerärt många, och jag ser mängder med intervjuer med dem på TV här nere på norra Cypern och de tror också att de ska få frihet. Vi som är före dem vet att de kommer inte att få någon frihet utan bara nya pampar. De kör nu, vi hade våra kravaller i Båstad.

Det var en enorm frihetskänsla
1967 handlade väldigt mycket om frihet, och inget man tidigare hade gjort dög och det tydligaste tecknet på det är Stockholm city, och alla småstäder i Sverige, som ser exakt likadana ut; en gågata, en fontän, Konsum, F-kassan, Systemet och AF på ungefär samma ställe och jag tror att det bara är Gränna som bryter av. 1968 kommer sen studentrevolterna men det började absolut 1967 och grundades för det 1965.

Allt och alla skulle likriktas och vi skulle bli jämlika så till den milde grad att precis alla småstäder är byggda exakt lika. Man rev det gamla centrumet på 60-talet, och nu har alla sin gågata… och allt statligt och kommunalt förlades i centrum samt att alla privata affärer slogs ut över en natt. Kött-fisk-ost-bageri, ut! 40-talisterna skulle bygga världens bästa land, och numera ser jag många av dem på TV i rollen som välgödda pampar. Ett skäl till att vi har en tyst 40-talist-författarkår beror kanske på att de inte vet vad de ska säga… Det blev inte riktigt som de drömde om.

Fort gick allt
Bilden föreställer gamla Klara i Stockholm som jämnades med marken

Hela Klara revs i Stockholm och Malmskillnadsgatan, bankpalatsen och plattan byggdes i ett huj för vi hade kanonmycket pengar och var världens fjärde rikaste land. Inte för att vi var duktiga på att arbeta utan för att vi inte haft krig, och för att bolagsskatten var 50% och vi hade gott om stora, stora bolag; LM Ericsson, ABB, Tändsticksbolaget, Findus, Marabou, Volvo, Saab…

Om vi vet att bolagsskatten var 50% så förstår vi hur mycket pengar bolagen levererade in till statskassan samtidigt som man snodde allt av den gamla adeln och förde in allt och alla under ”offentlig förvaltning” som alltså har gett oss en ny adel; pamparna. Vi gick in i ett materialistiskt samhälle där din största uppgift är att konsumera som en nyttig idiot. Vi torde vara det enda landet i världen som har ”årets julklapp” kollektivt och alla springer och köper en bakmaskin.

Statens kassa är välfylld samtidigt som vi har enorma skulder
Borg brukar se nöjd ut och säger att det går bra för Sverige, och det beror väl på att han sitter på världens högsta skattepåse, och förnekar vad som komma skall efter 2015, men befolkningen i Sverige är fattig.

Många lever ur hand i mun och har ingen buffert och få äger ens sina bostäder och det beror på att med alla skatter från bensinskatten till löneskatten levererar befolkningen in 85% av vad de drar in men utspritt och omskrivet. Det är lite elskatt här, och 25% moms där… Här är indoktrineringen som absolut värst för folk tror på blodigt allvar att vi i Sverige är rikast i världen, har det mest moderna samhället i världen och att alla andra har det eländigt. Det vimlar av folk som tror att norra Cypern är nån form av tältstad… och att vi rider på åsnor här.

Ett rånat folk
Företagarna levererar in 85% direkt, och sen blir de som alla andra och betalar också en miljard olika skatter ifrån sin privata plånbok och bolagen i Sverige är ofta precis lika fattiga som befolkningen och därmed sårbara och måste varsla snabbt. Ett skäl till att medborgarna är enormt materialistiska beror på denna grundfattigdom vi har p.g.a. att vi betalar 50-60% för mycket i skatt allihop. Man vill roffa åt sig det lilla man kan, och inte dela med sig… skafferiet blir så lätt tomt fort. Vår bostadssituation är rent gräslig.

Skattetryck i Sverige då och nu

Staten (sossarna) ska sköta allt
Och det startar 1965-1967 och tydligast där är den stora kommunsammanslagningen och vi går ifrån t.ex. en polisstation i varje by som var en bra bit över 500 stationer, och idag har vi runt 20 distrikt i hela landet och du ser sällan en polis.

100 000 vårdplatser har lagts ner på 20 år, som ett exempel på att folkets pengar har flyttats ifrån skola, vård och omsorg över till pamparnas egen konsumtion och korruption och den nepotism det innebär att ha en karder människor, samma personer hela tiden, som sköter statens alla projekt som handlar om att vi ska äta 6-8 brödskivor om dagen, bara äta lightprodukter som nu bytts ut mot fett, hur unga ska dricka mindre och vad vi får ha för sexliv.

Man kan läsa skattetryckskurvan ur en annan synvinkel
Statsskulden i miljarder, och en miljard är 1000 miljoner.
Om vi läser skattetryckskartan på ett nytt sätt får vi en bra bild av det hela; Som alla kan se ökar och ökar skattetrycket för befolkningen och samtidigt vet vi att bolagen började dra 1975, och då försvinner deras alla miljarder, miljarder och åter miljarder. Det löser man genom att ge oss en enorm statsskuld plus nalla ur AP-fonderna så de som är födda efter 1960 kommer att få det tufft. Vi går från ett samhälle som fungerade väl och där man betalade 20-25% skatt, som här på Cypern ungefär, över på ett samhälle där vi numera betalar 85% skatt och väldigt mycket inte fungerar.

Vi försvinner som fungerande människor och blir barn
På motsvarande sätt som skattetrycket ökar minskar medborgarens enskilda ansvar och ”allt” läggs ut på staten som då ska ta hand om ”barnen” medborgarna, och det har lett till att vi har förmodligen världens barnsligaste vuxenkår vilket är en stor bidragande orsak till att unga mår dåligt just hos oss. Det finns inga tydliga vuxna längre utan bara en massa bråkande småbarn som inte kan ta ansvar för ens sig själva.

Vi kan alltså läsa skattetrycksbågen som så att den visar hur staten tar över den enskildes liv och i början på skalan styrde du det mesta av ditt liv och går vi fram i vår tid ingår du i en skock får som ska rapa samma ”sanningar”; jämlikhet, solidaritet, feminism, fyy för rasister, o.s.v.

Vi kan också läsa den som en bild över hur man slaktat föräldrarna
En av ”mina” pojkar sa igår att det bästa med mig var att han fick tillbaka sin familj. Före mig var han på ett ställe där fosterbarnens föräldrar mobbades, avskyddes, kördes över och ut. Då talar vi om 1975 ungefär och det var absolut ingen, mer än jag och det var därför ”Älska lagom” blev så enormt uppmärksammad som den blev, som ens ifrågasatte att man ”stal” barn på det viset som skedde.

För mig privat är det alltså mycket viktigt att jag sen dess ofta får ett kvitto på att jag kände och handlade rätt då jag gick totalt emot det påbud som var och är; föräldrar är bara skit.

Vi kan jämföra det med om jag satte mig ner nu och skrev en bok om varför jag vägrar som ambassadör i företagande att peppa 20-åringar att starta eget så är manus klart i höst och den boken kommer ut nästa år ganska lagom då många av de 65 000 man nu fått att starta eget har vurpat, och det kommer att bli motsvarande hallå. Skälet till att det blev ett himla hallå då ”Älska lagom” kom berodde just på det att jag sa att de ska älskas lagom, det är inte dina barn, och de blir aldrig dina barn samt att de har faktiskt föräldrar.

Det är 1965 – 1967 vi börjar gå in i Tvärtomlandet, och gör och tycker och tänker och handlar precis tvärtemot alla andra länder och kulturer. Det finns väl inga andra länder som skickar 15-16-åringar solo till Cypern där de super i sju dagar och kommer hem med minst klamydia – som de föräldralösa barn de är.