Vi synar 60-talet

Omkring 1970 upplevde Sverige ett så kallat paradigmskifte
Grundanledningarna var två. 68:orna – 40-talisterna – har i allmänhet aldrig haft det knappt. Allt som föräldrarna, som ofta halvsvalt under kriget, kämpat för fanns nu som standard och något självklart! Lägg där till TV, sommarhus, fritidsbåt, andrabil, video, husdjur, utlandsresor, studentexamen och universitet samt ett djupt förakt mot föräldrarna. Dessa kändes svenniga och krassa, och man rökte på och knarkade bort det mesta som de stod för. Elvis, Beatles, Rolling Stones och Bob Dylan blev 68:ornas ”ledare” som, för många, ledde rakt in i LSD-husen. Navet på många sätt var kårhusockupationen. Jag tror inte ens att våra barn förstår hur mycket vi ockuperade …

Det var mycket som var roligt!
Solidaritet och sammanhållning, och många kom ifrån tysta hem. Många hade aldrig talat politik förr! RFSU bröt upp mycket och p-pillren anlände. Porren släpptes sedan fri jämte alla mord på TV.

Plötsligt fanns ett projekt och någonting att leva och brinna för. Demonstrationerna mot Vietnamkriget! Vem minns inte almstriden? Gasklockan som vi ockuperade ska nu bli operahus!

68:orna såg bara imperialism och alla var för ”friheten”. Verkligheten var dock betydligt mer komplicerad än vad vi rätt obildade ungdomar förstod. Vi var kalvarna på grönbetet. TV:n förklarar det. Plötsligt hade vi napalmbomber på vardagsrumsmattan! Nästan alla som stod upp och talade på olika möten på den tiden återser jag ofta på TV nu. De är numera ”höjdare” inom statsförvaltningen och förmodligen välbärgade.

”Vi” byggde en miljon nya bostäder!
Fort skulle de upp och illa blev det. Idag är de bostäder för den nya underklassen – invandrare.

”Vi” började skicka ut pengar till världens alla fattiga
Det är ett tilltag som många afrikaner har sagt mig att de hatar oss för. Det är vi som konserverar deras diktaturer, för diktatorn faller aldrig! Han har vårt solida stöd.

Givetvis protesterade alla mot Wallenberg och arbetsgivarna, som var de inhemska busarna och länge hade utnyttjat de utsugna arbetarna, och vem minns inte gruvstrejken?

Men vi kritiserade inte Wallenbergarna för deras agerande under kriget utan för att de tjänade pengar.

Ett skäl till att föräldrarna teg och inte satte gränser kan ha varit dåligt samvete. Vi tog aldrig ställning mot nazismen och judeutrotningen utan teg oss snyggt igenom ”det dääär”. En svensk tiger! Per Albin skapade ett nytt ord, ”fredsegoist”, och var därmed hyfsat nära sanningen. De flesta kallar samma skit för ”neutralitet” – men skit är det. Den som har isolerat oss ifrån precis hela världen, och gjort oss till de lurade byfånar vi är idag. Danskar och norrmän har ett och annat att säga om ”svensken” …

När socialdemokraterna hade kommit till makten uppstod avstånd, misstro, en djup avsky mot allt och alla som inte är ”svenskt” – samt mot alla obehagligheter!

– TYST! En svensk tiger!

Den egna förträffligheten kan ses i barnbarns förvånade ögon då de är utomlands nu och upptäcker att det finns fyra gånger fler varor där ute än här hemma. Mängder med smarta lösningar som inte kommit till oss ännu. Bättre mat, och betydligt gladare medborgare.

Från 1939 till början av 90-talet har vi levt på att vi inte blev sönderbombade
VI hade hela fabriker i landet. Men vi har trott att vårt välstånd berott på att vi är bäst i världen, och/eller haft det bästa systemet. FEL! Idag står vi med världens mest bortskämda medborgare vilkas instinkter är döda. En svensk bryr sig inte!

Krigshandel var vad vi sysslade med
Utedassen försvann, och med dem en hel del råttor, löss och loppor. Eftersom de måttstockar som 40-talisterna ALLTID vänder sig till är pengar är det få av dem som ser att vi lever i en permanent kris, som bör signeras Olof Palme med flera som snabbt isolerades ifrån verkligheten – och som framförallt ville isolera oss ifrån resten av världen!

Vi har ljugit oss fram
I den härskande eliten var alla fast beslutna att aldrig lämna från sig den makt de erövrat. Jag minns detta, och det ser man också om man läser hur de uttryckte sig då och lyssnar på resterna som finns idag. Jag har själv suttit på en hel del s-middagar med s-toppar i mina dagar på 70- och 80-talen.

”Vi” har inga Berlinmurar eller trådstaket
Vi har något mycket värre! Stora delar av befolkningen sitter fast mentalt i en hel rad rädslor och beroenden: köpberoende, spel-, alkohol- och knarkberoende och dessutom jag-måste-bli-älskad-beroende samt CV-beroende och tron på att vi är bäst!

Vi lider också av det faktum att socialdemokratin inte på mycket länge har varit ett arbetarparti utan ett parti omfattande cirka 30% av väljarna som främst rekryteras ur byråkratin. Arbetarna är sedan länge helt övergivna. Myrdals teorier om att man borde ”lägga livet tillrätta för de många” är det många som lidit svårt av. Jag tänker bland annat på alla tvångssteriliserade samt inte minst på barnhemsbarnen.

”Vi” uteslöt oss själva och isoleringen är ett faktum
NATO – usch! EEC – usch! Konstiga spanjorer – usch! Vi är bäst!
Idag lever svenska folket med spöken och drömmar och ingen vågar snart gå ut. Isolering har alltid varit mycket farligt för människor. Vi tål inte den. Isolering ska ses som det mordvapen det är.

Vid 60-talets slut skedde en våldsam fartökning i reformeringen av det svenska samhället och skolreformerna avlöste varandra.

Fokus flyttades från produktion till konsumtion vilket förklarar varför t.ex. KF har sålt sina produktionsmedel. Vi gick ifrån sparande till lånande, och du får göra avdrag om du sätter dig i skuld men får straffskatt om du sparar. Sinnessjukt? Ja!

Vi gick ifrån lika villkor för lika insats till en flummig jämlikhet som numera antagit helt groteska former. Fackligt medinflytande övergick till en facklig totalitär makt som alla småföretagare gör vad de kan för att undkomma. Om man undviker att anställa slipper man de ibland maktgalna facknissarna. Vi har inte kunnat dra iväg lika lätt som storföretagen gjort före oss – men nu går det. Jag kan sitta i Kairo och skicka e-brev till dem som betyder något för mig.

Vi gick ifrån blandekonomi till en hårt styrd statlig näringspolitik
Oppositionspartierna var inte mycket att hänga i julgranen för de sjöng med: Vi är bäst!

Det tänkandet är det främsta hindret idag mot nytänkande och förändring, och börjar vi inte TÄNKA mycket snart kommer skutan att sjunka.

Det är inte politiker som ska ”fixa” allt. De ska bara stifta lagar. Det är vi själva som är ”samhället”. Vi måste sluta leka bruksort! Sluta vänta på att patron ska agera.


Vi måste sluta ljuga, nu!

De ”svenska” företagen är inte svenska. Alla stora exportörer har en avsevärt större omsättning och alla sina anställda i andra länder. Storbolagen har flyttat ut och ”glömde” att ta svenskarna med sig, och vi inbillar oss att det är en fråga om pengar! Det hör man jämt! ”De har flyttat till låglöneländer.” U-länder!

Det är vi som bor i ett u-land!
Nej, de vill inte ha oss! De vill inte ha oss om vi så bara krävde 1:- i timmen. Vi är för konstiga, knepiga och knäppa! Vi fungerar inte. Vi mobbar andra. Vi är ett otrevligt, oartigt, bortskämt och nonchalant folk som lider av svårt högmod. Vi snackar skit om andra utan hämningar! Ljuger, slickar uppåt och sparkar nedåt och manipulerar oss fram. 10% eller 30% har sprit-, piller-, spel- eller knarkproblem och enorma sociala och känslomässiga problem.

Familjer, bolag, grannskap, byar, städer – allt och alla – är sönderslagna och flocken är skingrad och saknar ledare. Vi uppför oss också som en skingrad flock i total nöd.


De ledare vi har är ”typer”

De är egotrippande och penninghungrande människor som talar fint och lagrar stålar i de egna ladorna. De är helt ointresserade av människor. De skiter fullständigt i våra barn. De hyr in en PR-byrå när de vill ha ännu mer makt. De manipulerar oss att tro – än i denna dag – att lösningen nu är att vi anställer fler människor i den offentliga sektorn. Ja, jag vill också ha lärare, sjuksyrror och personal ute i lekparkerna! Men vem ska betala deras löner? När ingen tjänar pengarna? Vi talar nu om pengar som bara kan komma ifrån export. Vad ska vi exportera nu då? Personnumren?

Svensken mår idag mycket dåligt och äter lyckopiller som aldrig förr
”Folkhemmet” blev mycket snart som vilken sluten anstalt som helst där man ägnar stor energi åt att mota bort nya idéer – speciellt om de kommer utifrån.

Speciellt missbrukarna är gapigt rasistiska och främlingsfientliga och som inte tål avvikare. De ska botas! Övergreppen mot alla blyga barn har pågått i femtio år nu. Numera jagar man alla man kan limma diagnosen ADHD på. De ska också botas med narkotika (!), och ändå är det de som fungerar bäst i en Estoniakris. De blyga ser förmodligen mer och bättre än pratmakarna. Det är absolut förbjudet att vara sig själv, och snart går alla omkring med plastiga och opererade ansikten.

Dömda!
Från Unga Örnar till Fonus var flertalet av oss dömda att bo här – och underkasta oss världens högsta skatter, och en ständigt ökande kontroll – men det hindret har språkkunskaper, resvana och Internet nu rivit upp. Per Albin hade en tanke, och det var helt säkert inte meningen att det skulle bli som det har blivit! Fosterlandskärleken kan hålla en kvar rätt länge, men gränser går då man känner att barn och barnbarn är allvarligt hotade.

När storföretagen drog försvann miljarder
Ut flög många tusen och åter tusen arbeten. Det var de som byggde Sverige. Det var inte LO. Det var inte politiker. Det var inte socialdemokraterna. Det var inte ”vi”. Det var pengarna som exportföretagen drog in. Det är deras pengar som sedan omvandlades till löner åt lärare, sjuksyrror, brandkåren och polisen. Det var företagens pengar som byggde alla offentliga byggnader.

Men vi tål inte folk som tjänar pengar! Vi hatar dem!
– Nähä, då ger de sig väl av då: kullager, tändstickor, Volvo, separatorer, skiftnycklar, blixtlås, passbitar, choklad, högspänningskablar och telefoner och ASEA, LM Ericsson, Separator, Atlas Copco, AGA, SKF, SAAB och Tändsticksbolaget …

Har vi lidit brist på något?
Ja, svenska barn och ungdomar har nästan alltid varit en bristvara i folkhemmet, och jag vet inget folk som behandlar sina barn så illa som vi. Nu, värre än någonsin! De får inte lära sig något, inte upptäcka, inte klara av, inte göra experiment, inte leka, inte vara ifred för vuxna – de ska bara vara lyckade och bekräfta sina föräldrar (!). Absurt!


Sverige är ett lagomland där extremism inte tolereras
Inga avvikande åsikter! Problemet är bara att just det är strypsnaran; det faktum att vi på arbetsplatserna talar om”Let´s dance” och inte arbetar oss fram till problemlösningar.

Vi är totalt förbjudna att se och lösa problem

I ett bra hem råder en öppen kommunikation, omtanke, samarbete, hjälpsamhet, respekt och de yngstas behov kommer först. Problem läggs på bordet och omhändertas vartefter de trillar in. Du tar ansvar själv.

I ett dåligt hem råder tystnad, hemligheter, slutenhet, inget samarbete, ingen hjälpsamhet, ingen respekt, mobbning och de vuxnas behov kommer före beroende barns. Någon annan får ta allt ansvar.

Vad driver du själv för hem? Fundera! Liv eller död?

Grundlag:
– Ingen människa får vara märkvärdig, förmer eller olik alla andra!
– Orsak? Rättviseskäl!

Från och med 1968 förändrades allt. Man slutade inte att kräva rättvisa utan gick in för att genomföra total jämlikhet. Det innebar obönhörligen att halta, lytta, döva och andra grupper stöttes ut. De är inte som man ”ska vara”! Fascimen var därmed införd. Den rättsvidriga alliansen mellan korporatism, rationalism och praktiskt pampvälde – till bröders ”hjälp” – började direkt efter kriget.

Sedan blev det inte bättre, utan värre! Vi fick nya ord: mygel, mygla, köpa svart, jobba svart …

Idag förfaller svenskens mygel vara så utbrett att Skatteverkets personal blir förbannad om den inte hittar något vid en revision.

Makten betraktade det som något fullkomligt självklart att den skulle bestämma, långt ner i detaljer!

Vi matas nu med konsumtionsprylar och allt materialiseras. Det är därför vi inte reagerar vid en kris, och det är skälet till att folk skickade räkningar till svenska staten för förlorade resväskor i samband med tsunamin.

Hur många som dog där – enbart för att de inte kan reagera individuellt längre – kan vi bara gissa oss till.

– Hua!

Vi förlorar våra butiker
Kommunernas monopol på stadsplanering gav alltid Konsum bästa läget. De små, ofta familjeägda affärer som vi dittills hade handlat i gick under i drivor! Konsum planerades in i centrum och man var lycklig över att kunna minska sin personal med över 60% med bibehållen omsättning. Detta skedde till stor del genom att vi började betjäna oss själva.

Facket ansåg det lättare att kontrollera ett fåtal stora arbetsplatser – dessutom nästan ”våra egna” – än många små!


Vad de familjer tyckte som fick se sina livsverk raserade kan vi bara ana. Vi vet heller inte hur mycket det kostar då staten knäcker en företagare eftersom den själv väljer om det tilltaget ska leda till självmord eller emigration.

Stordrift skapar främlingskap – men det är en annan femma

Det har gått igen i 60 år nu: vi ska göra allting själva utom att laga mat, sköta våra barn, ungdomar och gamla. Den sociala ingenjörskonsten har blomstrat! Så även klasshatet, varför man kan påstå att Köpenhamn hade Hitler och vi Hjalmar Mehr. Han rev ner mer av Stockholm – på bilden stadsdelen Klara i Stockholm och vi fick Malmskillnadsgatan i stället – än vad Hitler lyckades förstöra av Köpenhamn.

Jag minns den här tiden som en svår och mörk tid där vi på många sätt var förföljda. Vissa barn fick inte leka med mig. Vissa affärer ville inte sälja till oss. Jag nekades material i skolan. Och så vidare. Skälet var att min far arbetade som försäljningschef på ett tryckeri och tjänade en del pengar eftersom han var med då reklambranschen föddes.

Zigenarna förföljdes på ungefär samma sätt men av omvända skäl: de var för fattiga och för udda. De fick inte gå i skolan alls. Det fick trots allt jag. (Märkligt!)

När Mehr hade bombat Stockholm färdigt drog man över alla andra städer, och de ser idag likartade ut. Kyrkan mitt i byn liksom stationen. Konsum och Ica centralt, liksom Systembolaget, och Apoteket och Försäkringskassan i utkanten. Alla städer utom ett fåtal fick en gågata.

Folk i allmänhet och inte heller eliten hade någon internationell erfarenhet, och den som radikalt förändrade det här landet var den vilde dansken Simon Spies. Men få åker än i denna dag på egen hand utan de flesta lotsas runt som boskap på olika anläggningar i Spanien.

Charterresorna är i sig helt absurda
Under en vecka går det knappt att få tag på en spanjor som inte talar svenska.
Man har flyttat ut Farsta bara, och lagt till en bar.

– All include, sup så mycket du vill!


Vi hade ingen som helst konkurrens

Den privata sektorn kontrollerades helt av Wallenbergarna och resten skötte staten. Sträng var känd för att samarbeta ”bra” med dem.

Staten knaprar och knaprar på äganderätten. Ifrågasätter du det är du odemokratisk, mot arbetare, girig, orättvis, ett jävla borgarpack samt dum i huvudet.


Barnen omhändertas

Storbarnskammaren och sedan dagis dyker upp. Förmågan att räkna, läsa och skriva byts nu ut mot ”korrekt information”.

– Vi är bäst! Ägande är FULT. Alla ska vara LIKA!
Socialiseringen av våra hjärnor är fullt utbyggd.

Mödrarna omhändertas
Det blir inne att ha sex med 500 män, och gärna före 16 års ålder. Kvinnorna invigs i supandets konst. Vi ska numera även använda kokain och unga kvinnor fullständigt spottar på ”moderskapet”.

Männen omhändertas
De stöds under 40 års tid att utveckla ”kvinnan i sig”, och vi har idag främst mesar.

Upphovsrätten attackeras
Plötsligt har vi ett folk som inte respekterar upphovsrätten. Det är logiskt. Vi respekterade inte de små familjeägda butikerna heller utan stora bulldozers körde ner dem, och butiksägarna försvann och vi fick ”nästan våra egna” butiker: PUB, Konsum osv. Nu äger vi alla all konst och alla ska bli kulturarbetare – för att få vara med på TV!

Författarna och andra upphovsmän förmår inte sätta ner foten
De få – Stefan Sauk t.ex. – som säger ifrån mejlbombas. Staten tiger! Polis, åklagare och domstolar struntar i övertrampen på samma sätt som man struntar i då andra grupper blir av med sin egendom. Resten av världen undrar vad vi är för skumma typer som håller oss med Piratvikar.

När även författarna (!) är helt utslagna är socialiseringen av våra hjärnor klar!
Det tog exakt 60 år!
– Grattis, svenska staten!
– NU är ni hemma!