Ta makten

Videon nedan är älskad och hatad, klicka upp den så ser du kommentarer som visar att den väcker känslor och frågor.

Flyttbilen kommer först ikväll. Jag hade glömt att ingen frisk människa jobbar dagtid men idag är det bara +28C och inte +45C. Vi har fem dagar om året då ingen går ut alls för då är det över 100C+ i solen och runt 50C+ i skuggan.

Ta makten – över ditt liv
Många söker ta makten över andras liv, inte minst politiker och media, därför att de är egentligen maktlösa själva, och det såg jag tydligt på den svenska kriminella familjen som först framstår som tighta och kärleksfulla (som vilken mediatränad kvinnlig politiker som helst) men bakom masken lurar en ytterst kriminell incestfamilj, som norra Cypern förr eller senare burar in eller deporterar. Vi hade en engelsman som stod på, och han fick tio år, morsan fick fyra liksom hans bror.

Kartlägg din omgivning om du vill leva ett lyckligt liv
Du har säkert hört att män åkt dit för t.ex. incest, och dömts oskyldiga, och just dessa ärenden vet jag inget om, för jag har inte dömt dem. Men så mycket kan jag avslöja att då jag har dömt är den sexuella biten bara en liten bit man kikar på för hela kommunikationssystemet i en sjuk familj är vaj.

Privata gränser; har du haft eller inte haft det?
I en incestfamilj vänder sig pappan till dottern och frågar om han ska ha blå eller röd slips, om han nu vill ha en kvinnas syn på saken – inte sin fru. I en sån familj skickar fadern e-brev till folk men i dotterns namn. De har inga personliga och privata gränser, och det räcker att lyssna på en sån individ i nån timme så poppar det ut information som visar att allt är incestiöst.

sophiaEn frisk pappa kan inte tänka sig det beteendet alls, och tar sig för pannan, men han skulle inte heller – menar jag – skicka e-brev i sin dotters namn. Han utnyttjar inte sitt barn alls, inte i någon form. Det finns inga incestpappor som inte gör det; utnyttjar barnen i alla former du kan tänka dig.

Om du kollar i schemat nedan avser det giftiga förhållanden kontra friska, och givetvis har en incestfamilj alla de punkter som är uppradade för det giftiga förhållandet men du får lägga till att privata gränser saknas helt, och att en liten flicka – eller pojke – behandlas som vuxen, som en partner med den skillnaden att barnen är alltid rädda för gärningsmannen.

När vuxna säljer sina barn sexuellt beror det på att barnet är deras ägodel, och det är den största skillnaden mellan giftiga och friska förhållanden att man på allvar tror att ”kärlek” är ägande, kan köpas, säljas, o.s.v. Man vill ”ha” nåt för att man är i relationen, och så resonerar ingen frisk alls eftersom andra människor inte är (affärs)-objekt.

På samma sätt kan en partner skicka spioner på dig av samma skäl; du är ett objekt. Inte en människa som alltså jagas och kan bli paranoid av ”behandlingen” utan du är ett objekt, och inte ett subjekt och idag behandlar många tjänstemän oss som objekt liksom att politiker gör det – inte för att det är rätt utan för att de super / knarkar.

Gänget utan ambitioner, prostituerade, dagdrivare, kriminella, offentliganställda som inte gör ett smack, skaffar inget riktigt jobb eller utbildning för man räknar med att ta sig fram genom att begå brott och lägga huvudet på sned, och se värnlös ut, och då attraherar man enbart folk ur det sjuka systemet, och sen hamnar man i rätten som misshandels- mordoffer.

Missbrukare är t.ex. experter på att söka driva in folk i medberoende genom att hota ta sitt liv, sitta och böla på nån Facebook-bild. Friska är de när de slutar manipulera.

Offren kan sen hamna i den situation som Aftonbladet beskrev igår då mor och son nu dömts och jag hör lång väg att det är crazymaking de använt för att driva in folk i akut medberoende.

Ett gigantiskt skäl till att jag vill leva mina sista 20-30 år i öst beror på att man har det här klart för sig, och på norra Cypern löser polisen 99% av den lilla, lilla brottslighet vi har. På norra halvklotet får Gud själv skicka ner dödsänglar därför att befolkningen är svag, och kan inte läsa av bad people, än mindre hantera dem.

Varför tjatar jag om kriminella?
Därför att de är folkets värsta fiende. Slöseriombudsmannen har grävt upp folk i Bryssel som hade miljoner för några månaders jobb vilket givetvis är kriminalitet på en hög nivå.

I Kina hängs de nu, och det är förmodligen enda sättet att bli av med klanerna. I Nigeria vill åtminstone två jurister att de hängs, rakt av. Iran hänger dem. (I USA avlivar man enbart fattiga.)

Jag ogillar dödsstraff eftersom jag inte får ihop hur det kan vara ett ”straff” att bli skickad till himlen? Jag ogillar ”straffandet” helt för jag anser att man ska lösa problem.

Lär dig skillnaden mellan giftigt och friskt!
Lär dig schemat rent teoretiskt, och bär det med dig när du möter kärlekspar, affärspartners, allt och alla, så ser du snart att stora delar av den svenska befolkningen lever i och med det giftiga schemat – och sen ser de ut därefter också. T-banan ser ut som en akutmottagning för deprimerade.

Älska sig själv handlar om att leva i det friska systemet, och ha MAKT över ditt eget liv – inte andras.

Beroende (missbrukar) förhållandet:
Missbruk (Slutet system)
Beroende, man tolkar detta som bevis för kärlek (som i själva verket kan vara rädsla, osäkerhet, ensamhet).
Total upptagenhet, begränsat socialt umgänge,; försummande av gamla vänner och intressen.
Upptagenhet av varandras beteende; beroende av varandras godkännande för den egna självkänslan.
Svartsjuka, ägandebegär, fruktan för rivaler.
Den ena partnerns behov åsidosätts till förmån för den andras självförnekelse.
Trygghet genom upprepad, ritualiserad aktivitet.
Intolerans – oförmåga att uthärda separationer (även i konflikter); klamra sig fast ännu hårdare. Undandragande – förlust av aptit, oro, letargi, diffust lidande.

Om brytningar i ett medberoende förhållande
Beroende (missbrukar) förhållande:
Missbruk (Slutet system)
Känner sig otillräcklig, värdelös, ofta ensidigt beslut.

Våldsamt slut – hatar ofta varandra; försöker tillfoga smärta, manipulerar för att få tillbaka den andra.
Förnekelse, fantasier, överdriver styrkan i denna andras band. Söker lösningar utanför sig själv – droger, alkohol, ny partner, andra situationen.

Det normala och friska förhållningssättet
Så här kan det se ut i ett sunt och öppet förhållande
Sunt (kärleks) förhållande:

Kärlek (Öppet system)
Utrymme att växa och utvecklas och önskan om att den andra ska utvecklas.
Skilda intressen, andra vänner, andra meningsfulla förhållanden.
Man är säker på sitt eget värde
Förtroende, öppenhet
Man är villig att ta risker och vara äkta
Utrymme för att utforska känslor i och utanför förhållandet.
Förmåga att njuta av att vara ensam.

Om brytningar i ett hälsosamt förhållande
Sunt (kärleks) förhållande:
Kärlek (Öppet system)
Accepterar en brytning utan att känna otillräcklighet eller förlust av sitt eget värde.
Vill partnernas bästa trots brytning, kan förbli vänner.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds