Gerald Celente

Gerald Celente, född 1946, är en amerikansk trendanalytiker, företagskonsult, författare och skribent.

Han talade om Bilderberggruppen redan för tjugo år sedan, och blev väl mer eller mindre utskrattad. Det är väl värda minuter att lyssna på honom nu i en tid där greker tar livet av sig i ett Grekland, som nu står still och flyget är stoppat.

Celente förespråkar direkta folkomröstningar, av den typ de har i Schweiz, och han vill att folk ska få rösta i enskilda frågor, och det kan jag tänka mig kommer stort när vi är fler som har ruttnat på ”det demokratiska systemet” där pampar förväntas representera oss – vilket de inte gör.

Han anser nu att det amerikanska folket kommer att göra revolution:

Han säger att folket har tappat sin självrespekt, och han beskriver politiker som psykopater och sociopater d.v.s. att det jobbet drar till sig den typen av människor.

Han gör förutsägelser om den finansiella ekonomin, såsom finanskrascher, och andra stora omvälvningar i samhället. Som analytiker har han varit gäst på TV-shower som The Oprah Winfrey Show, The Today Show, Good Morning America, CBS Morning News, The Glenn Beck Show och NBC Nightly News. Han har också synts i BBC, CNN och i nyzeeländsk och kanadensisk TV.

Celente driver en hemsida och han är opolitisk, så långt att han inte håller på någon. Han säger vad han ser, lite som jag själv. Jag uppfattar honom som en ekonomikunnig och samhällsengagerad författare. Det hopp han ser är att cirka 20% av befolkningen i USA inte är fullständigt hjärntvättade av media och skolsystemet.

Celente uppges ha förutspått en rad stora omvälvningar. Bland annat aktiekraschen 1987, Sovjetunionens upplösning 1992, valutakrisen i Asien 1997, 9/11-katastrofen och finanskrisen 2008-2009. Hans senare förutspåelser inkluderar även terrorism, ekonomiska kollapser, krig och skatteuppror. Han har också länge förutspått ökande anti-amerikanism.

Gerald Celente: People Are Never Going to Be Free Until We Break the Banks * Gerald Celente: CNN is a Cartoon News Network * Celente: America has become a corporate police state

Bibliografi:
Trend Tracking: The System to Profit from Today’s Trends (1991), ISBN 978-0446392877
Trends 2000: How to Prepare for and Profit from the Changes of the 21st Century (1997), ISBN 978-0446519014
What Zizi Gave Honeyboy: A True Story about Love, Wisdom, and the Soul of America (2002), ISBN 978-0066212661

FLER FILMER