Tolvsträngad gitarr på gång!

– Mamma, jag förstår varför Mats gillar att prata med dig!
Han gillar gamla saker, och du är ju gammal!

Ett barn, 1995.

photo Kompositör Jerrolf, som skänkt bloggen en låt som finns i länkträdet till höger, går in i studio den 17:e april och det kommer bland annat en låt om Dackefejden och en om kapten Kidd.

Mats är i botten arkeolog och historiker och jobbade på Birka i en herrans massa år, och på museer i Stockholm, och sen en dag hoppade han av allt, och lever sen dess på sin musik trots att beställningar ifrån stat och kommun i princip har upphört men han har sina arrangörer.

indexJag träffade honom första gången då jag gick i fyran, och han är en sån som går till bankomaten och tar ut mer pengar om han blir rånad av nån eftersom det är synd om rånaren som uppenbarligen inte har några pengar. Han erbjuder före detta flickvännen, som träffat en ny, att få bo med nya karlen i lägenheten eftersom hon bevisligen är bostadslös.

Bilden föreställer en av de två böcker som Mats har skrivit
article.phpJag blir, mellan varven, galen på honom… även om jag borde ha vant mig vid det här laget, och jag kan bli väldigt arg om folk är dumma mot Mats. Jag blev heligt förbannad för bara nån vecka sen och det upptäckte han och ringer givetvis till mig för att försvara marodörer…
– Grr!

Nu får du som läsare två låtar av Mats
Lovsång till de lata – klicka och så tar vi Resten av mitt liv

Det finns fler på hans egen hemsida

image

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds