Ute i kylan i två månader

Jag brukar hjälpa en 40-åring med tonåringar, och som berättade igår att han märkte att 18-åringen ljög, och då utfärdade han en varning, och sa att ungarna ska passa sig för att ljuga för de behöver inte det, och han tänker inte acceptera att bli behandlad på det respektlösa viset som det innebär då folk ljuger en rakt upp i nosen.

Det bet inte, 18-åringen ljög igen, och han har nu vägrat att ha nån som helst kontakt med henne på två månader. Då det var ”fars dag” hade 18-åringen smugit hem till honom, föräldrarna är separerade på moderns initiativ då hon valde dekadensen, och utanför hans dörr hade dottern lagt ett paket som kan innehålla t.ex. en T-shirt, och han har inte tagit in det och inte öppnat det.

Hon måste be om ursäkt
Mannen menade på att ljuga har hon lärt sig av sin mor, och hon har heller inte lärt barnen att säga ”Sorry” att jag sårat dig genom att vara ohederlig mot dig, och jag ifrågasatte om han kan begära det om ingen lärt dem det?
– De är inga små barn, de måste tänka själva, jag gör äktenskapsmaterial av henne, ingen man accepterar en fru som ljuger en rakt upp i nosen, hon får välja liv, hålla på så och ingen man kommer någonsin att visa henne respekt, då kan hon dra runt på barerna som engelskorna gör, eller så visar hon mig respekt nu, och lär sig att inga riktiga män accepterar ohederliga kvinnor.

Vad gör man?
Jag sa inte att i Sverige hade pappan sagt att det gör inget om du ljuger för mig, bara du älskar mig! Jag är dörrmatta i hela ditt liv om du så önskar! Ljug på!

Jag höll tyst, och bara lyssnade, sa att jag får nog sova på saken. Jag kan knappast rekommendera den svenska stilen eftersom det ljugs groteskt mycket i Sverige, förhållanden håller ofta bara i nio månader efter babyns ankomst, och det mesta är kaos…

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds