Vad får man för 350 pund i TRNC?

20118951582503_hiresJag kan nog få ner den till 300 pund om jag kör ett långt kontrakt… Ägaren har aldrig bott i den, utan köpt den för att hyra ut den, och han kommer en gång om året och hämtar pengarna från denna och andra av mäklaren. Engelsman… hm?

Jag har kontrakt på min till sista oktober, och det kan vara skönt att ha två månader på sig att flytta över, slowly, slowly för jag har hälsan att tänka på men jag måste ha ett badkar, och det finns inga en-tvåsovrumslyor som har badkar. Det är bara stora lyor och villor eller bungalows som har det.

Pool så långt in är mycket ovanligt.

Tidigare publicerat:
En lya på 140 kvm, stor hall, tre sovrum, två balkonger, ett gäst wc, ett badrum med badkar, diskmaskin i köket, tvättmaskin smart undangömd i ett skåp i hallen så den varken syns eller hörs, gasspis, elugn, porttelefon, mycket nära till butiker och citykärnan men ändå lugnt.

Ena balkongen innanför köket rymmer en till taket murad grill…

Pool- och trädgårdsskötseln ingår i hyran men el, vatten och gas tillkommer, och största faran är alltid valutasvängningar. Nyligen gick kronan ner med 8%.

En bloggstammis, en bloggare och en trafiklärare har redan anmält intresse för att hyra rum ibland.

Men bra är den, och få hyreshus har kommunal pool så långt in i stán och dessutom låg huset ändå avsides i en lugn miljö, med en butik mycket nära.

Jag förlorar havsutsikten men den finns överallt hos folk och på caféer, och jag vinner pool, badkar, ett rum, färre trappor, närhet till hundratals små lunchställen, nära stora matbutiker, telebolag, o.s.v. och det är gångavstånd till allt inne i city. Området är Kyrenias Kungsholmen, och p-plats ingick.

 Jag får sova på saken, och måste bestämma mig nästa onsdag
Ja, vi har hus, bilar också, liksom motorvägar. Nej, vi rider inte på åsnor mer än i Nationalparken, lejonparten turkcyprioter är högutbildade, kvinnor jobbar i mängd och trängsel på bankerna, de får äga fastigheter. Det är oftast de som gör det då de får en villa av familjen när de gifter sig.

Om jag vill ha den skulle de nymåla allt, och skicka in proffsstädare utan kostnad för mig; 1-3-5 eller 10-årskontrakt, välj själv.
(Nya på ön får bara ett år första gången och för att få långa kontrakt måste man ha lokala referenser.)

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds