Vad ger man två högavlönade?

okäntFinns bara en sak att ge dem, och de fick ett äppelträd av mig, och det jag tänker på är Karl–Oscar och Kristina, invandrarna och utvandrarna, och jag tänkte också på ett av mina fosterbarn som har sagt:
– Jag tillhör inte din familj på riktigt och inte heller min egen (som super) utan jag är en nybyggare.

Patrik Kjellström kommer att tillbringa alla semestrar i Nigeria, och det troliga är att makarna slår sig ner där som pensionärer då klimatet är ljuvligt.

DSC_4420Svågern Patrick, som är jurist och författare, höll tal och berättade om då svenske Patrik kom till Nigeria första gången; spänd och rädd.

– Vi har mer än våld och kidnappningar, sa Patrick och log.

Jag själv åker ner till Lagos då jag får tid, jag har en stående invit sedan många år tillbaka, och Liz har lovat att rita mig ett hus om jag vill ha ett hål i väggen även i Nigeria, och äldsta systern tar fram en egen chaufför till mig.

Utan en egen chaufför är du lost, och det gäller i alla länder.

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds