Varför handlar sossar oftast på ICA?

Copp har betalningssvårigheter och fogden i hasorna och notan för deras kundbonus skenar.

Tidigare publicerat i bloggen av en läsare som förmodligen jobbar på SKV:
Det ska låta så bra och fint med att vara egen företagare. Men sanningen är den att staten tar i princip allt du drar in. Dagligen ringer det in folk till skatteverket som är helt chockade över alla avgifter och skatter. De har inte en aning, i slutändan jobbar de gratis eller till slavlöner.

“Svenska skatter vore döden för två företag av tre i USA”
Över 65 procent av företagandet i USA skulle inte klara att leva med svenska skatter, visar internationell rapport.. Sveriges inkomst- och kapitalskatter medför att vi har ont om personer med företagserfarenhet som vill satsa pengar i nya företag, skriver professor Pontus Braunerhjelm vid KTH. Läs mer (DN)

Tidigare publicerat:
Har de tappat förtroendet för en av hörnstenarna i partiets ideologi?
I flera års tid har Coop undvikit skattekrav på hundratals miljoner kronor, skriver DN. Dessutom har fler än 600 ärenden inkommit till Kronofogden de sista tre åren gällande räkningar som Coop inte har betalat i tid.

Sedan 2007 har skatteverket försökt kräva in pengar från Coop på grund av att Coop undvikit att betala skatt genom avancerad skatteplanering. Det fallet gäller fastighetsaffärer i miljonklassen. Sammanlagt rör det sig om drygt 500 miljoner kronor, uppger DN.

Även utan skattesmällen har Coop stora problem. Under 2011 tappade Coop mer än en miljard kronor och de beräknas gå med förlust i år igen. Som om det inte vore nog jagas Coop även av kronofogden. På bara tre år har fler än 600 ärenden registrerats hos kronofogden. Den uteblivna betalningen har vid flera fall gjort att fakturor nästan fördubblats, när kostnader för inkasso, ränta och process lagts på. Databasen Infotorg har i dag betalningsförelägganden på knappt 4,9 miljoner kronor riktade mot Coop registrerade. Kronofogden har i dagsläget runt 30 ärenden, gällande obetalda räkningar.

OBS! Tomten själv handlar oftast på Coop.

12 kommentarer

 1. Jag tror att mycket av deras problem stavas  ::: LIDL :::
  deras frukt och grönsaker och snask är bättre och billigare
  Inte blir det bättre av alla betong – såsse- häckar som finns i deras organisation. Vi gamlingar vet att såsseföretag fungerar dåligt.

 2. Konsum Värmland med vidhängande lågpriskedja är fristående från Coop Sverige om jag inte minns fel.

 3. Det stämmer. Envetna och självständiga värmlänningar 🙂
  Jag gillar kooperation anarkokapitalist som jag är. Självverksamhet, människor som frivilligt går ihop, organiserar sig för att åstadkomma något.

  Konsum Värmland är en helt självständig förening men har valt att dela varumärke med COOP Sverige. Vet ej varför. Jag tycker det är ett svagt varumärke. Konsum är lite retro och bättre.

  Vad jag förstår så är Konsum Värmland en av de starkaste kooperativa organisationerna i landet med bra ekonomiskt resultat rätt igenom. Skulle vara kul att veta om det beror på någon/några eldsjälar eller om det beror på en inarbetad kultur.

  Vad gäller Konsum Värmland(Sunne) så är det en toppenbutik med hyfsade priser, stort utbud av ekologisk varor m.m.

  Fast mest imponerad är jag av familjen som driver Rottnahallen, vår lokala ICA Nära lanthandel. Fattar inte hur de klarar att upprätthålla det utbudet här ute i skogen. Riktigt bra jobbat!

  http://www.konsumvarmland.se/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=170

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Konsum_V%C3%A4rmland

 4.  Du har rätt i att sosseföretag funkar dåligt. Jag undrar varför konsum värmland lyser som ett undantag. Kan det vara ett Centerföretag kanske? Centerkommuner brukar vara välskötta. Bonnförnuft och enkelhet. ”Man förbrukar inte pengar förrän man har dem” m.m.

 5. Hej, Lena Hofve! Tänkte bara tipsa dig om att Facebookgruppen ”Aktion mot deportation – Grumsgruppen” lördagen den 14:e juli i på den värmländska orten Grums kl. 14:00 kommer att anordna en demonstration emot ortens kommunledning på grund av dess beslut att vräka skötsamma hyresgäster till förmån för ”ensamkommande flyktingbarn” . Grumspolitikerna Torbjörn Bood och Annika Lomarker är de som har fattat detta beslut, och det är främst de som demonstrationen riktar sig emot.
  Jag är själv med i gruppen, så jag undrar om du skulle kunna tänka dig att skriva en bloggartikel om det här.

  Mer information om vad det rör sig om hittar du på t ex följande länkar:

  http://karpstryparn.blogspot.se/2012/06/demonstration-mot-grums-kommunledning.html ,

   http://www.swedenconfidential.info/2012/06/21/demonstration-i-grums-mot-kommunen/ ,

  http://avpixlat.info/2012/06/26/maktfullkomliga-kommunpampar-i-grums-gillar-inte-pressfrihet/ ,

  http://karpstryparn.wordpress.com/2012/06/26/ar-det-inte-dags-att-bli-vuxen-torbjorn-bood/ ,

  http://sockerbitar.se/grumsgruppen-ar-pa-g/ .

  I mina två bloggar finns bilder på både Torbjörn Bood och Annika Lomarker, du har min tillåtelse att använda dessa i din bloggartikel, om du vill. Jag känner personen som har gjort ”löpsedlarna” och tagit bilderna (fotat alltså), och han har sagt att det är okej.

  Och här har du lite bakgrundsinformation om varför denna Facebookgrupp har skapats:
  http://www.friatider.se/svenskar-ut-in-med-illegala-invandrare ,

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/han-tvingas-flytta?&_suid=133891285856209601644474998592 .

  Hoppas du vill skriva en bloggartikel om det här. Vi i gruppen gör det här för de drabbade familjerna, och ingen annan. Vi har också kontaktat dessa om de vill gå med i demonstrationståget, vi väntar på svar från dem.

  Mvh

  // Karpstryparn

 6. Om folk föredrar Heinz i stället för blå-vit ketchup så plockas blå-vit bort från sortimentet. Det är så kapitalism fungerar.

Kommentarer inaktiverade.