Vi får aldrig se motbilderna

dwi-3Det är främst det som upprör mig att vi aldrig någonsin får se en enda motbild.

Bloggaren Milld har skruvat ihop en motbildsvideo angående Somalia, och jag säger inte att han HAR RÄTT. Jag säger att det är fel att vi aldrig någonsin får se motbilder.

Film två är producerad av en som är urtrött på att Afrika framställs som fattigt. Dricker du upp alla pengar, alla löner, alla möbler, hela huset blir du slutligen fattig, och bor du i en sån familj är du hungrig för alla resurser går till alkohol och droger, eller öronmärks för framtida behov.

shake-shakeBeteendet kallas för att ”skydda förrådet”
De snokar sen rätt på medberoende, som understödjer deras livsstil, och om du lyssnar på miljöpartisten, som rökte på i Almedalen nyligen, hör du att hon är djupt, djupt medberoende till fattiga afrikaner, och i Almedalen kom hon på den galanta idén att precis allting är den vite mannens fel.

Milld ser en politiker som talar, och det gör inte jag
För jag ser en alk-drog-medberoendemänniska som är upphetsad, och de kan hitta på vad som helst för att skaka fram pengar till sig själva, och andra i fyllerigruppen.

I Sverige gör man gällande ofta att man blir alkoholist av att tillhöra socialgrupp 3-5, och idag betraktar jag hela landet som medberoende. Man blir fattig av att dricka sprit. Man dricker inte sprit för att man är fattig. Tvärtom, som vanligt.

Jag intervjuade en afrikan som försörjde åtta syskon via kriminalitet, pappan satt hemma och söp på 25:e året i rad, mamman bara grät och ville ta livet av sig. Det är ingens som helst skillnad mellan de svenska och de afrikanska; samma symtom över hela världen, lika för alla. Därvidlag är alk-drogmissbruk jämlikt; drabbar alla lika oavsett bakgrund, samhällsklass, o.s.v.

De flesta afrikaner dricker inte alls och de är i majoritet
10515203_947710088588422_3750593353504623195_oDe jag känner har aldrig ens prövat men de som dricker i Afrika är snorfattiga snabbt och det har med alkoholismen att göra och inte med något annat. I vissa familjer kan männen dricka alkohol under speciella förhållanden men aldrig kvinnor eftersom de bär på 40 000 ägg, och hela nästa generation. Betydligt fler familjer är absolutister.

Det finns ministrar och andra som är rasande för att vi skickar pengar till fel personer i Afrika.

Is Africa really a drunken continent?

Drunk Simba”Africa has a drinking problem,” declared a recent article in Time Magazine. But is the evidence there to support such a sweeping statement?

Kate Wilkinson, a researcher at the Africa Check website, is in a good position to know, and she stresses that drinking habits in the continent’s 55 countries vary.

”There are different attitudes towards alcohol. Different religious beliefs about consuming alcohol. And to simply make this broad generalisation about the continent doesn’t give us much insight,” she says.

Läs mer

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds