Vi får fundera

Jag har funderat på en sak halva dagen, och det är mitt eget beteende. Lägenheten beboddes av en lyckligt gift man, vars hustru jag känner, och jag gav honom en checklista;
– Ge bort allt som kan mögla till chauffören.
– Ha aldrig pumpen på mer än då den används.20140623_183204

Han sket i det mesta, och i kylen fanns mängder med mögliga produkter och pumpen var jättevarm – stått på en månad.

Det var väl tjugo punkter, människan är säkert femtio år, och jag skulle aldrig någonsin – finns inte på kartan – ge t.ex. krogägaren en sån lista.

Det kan inte hända, och jag har haft med denne 40-åring att göra i fem år snart, flera gånger i veckan, och jag blev utfrågad i timmar om en ny krog han först tänkte köpa men nu jobbar som chef på, och han fick ingen lista då heller.

Jag har gått igenom varje man jag känner utomlands och ingen av dem skulle kunna få en lista av mig – morsan – men jag ger en till en för mig rätt okänd svensk utan att blinka.

Jag är samma person men mitt beteende är helt olika, och det är något som har väckt det varför jag gick igenom konversationen på FB, och jag såg omedelbart att jag fått barnfrågor. En typ av frågor ingen av männen utomlands skulle ställa till mig; Vilket flygbolag är det? Den frågan kan jag inte få av krogägaren för det tar han reda på själv. Jag såg att jag fått frågan om svensken kunde få ett telefonnummer han redan fått, igen, hade väl inte hållit reda på det – som den jättebaby det nu var.

Krogägaren kan istället fråga om han utstrålar mer trygghet för kunder eller mindre om har svarta eller vita kläder på sig. Han kan be mig gå in på krogtoaletten, och känna efter om något saknas.  Vad anser jag om nye servitören, okej?

Han skulle aldrig i livet använda mig som nån morsa, han har en egen, som han älskar högt.

Den svenske mannen skulle förmodligen inte fråga mig sånt eftersom lejonparten av dem bär på ett ruskigt kvinnoförakt, som bara finns i Sverige vad jag vet, och att han skiter i samtliga överenskommelser – nästan – har han, som han tror, markerat sitt oberoende men det vi andra ser är en baby.

Fortsätter detta kommer par i Sverige inte kunna ha sex med varandra. Man kan inte ha sex med en baby. Det blir nån form av pedofili.

Svenska läran:

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds