Vi får fundera

Jag har börjat misstänka att man mycket medvetet söker exportera ut oss ifrån landet, och / eller locka äldre att starta eget. Då dör man garanterat i förtid.

START-brevduvorDu kan inte leva på 5-7000:- i Sverige men det går lysande i väldigt många länder i t.ex. Asien. Femtusen svenska i Indien är som femtiotusen där. En marknadsförare på ett stort bolag tjänar 3.200:- och en lärare 1.200:- och du hyr en toppmodern villa från 300:-. En lunch ute kostar en femma. Den kostar 30:- – 50:- på norra Cypern. Klippa sig kostar 9:- i Indien och 90:- på norra Cypern. Glasögon 500:- i Indien, 2000:- på norra Cypern och 6000:- i Sverige – kostar mina.

Dels vill man ha makt över barnen, ännu mer, och då ska farmor bort, och dels vill man bli av med gamla och visa – varför åldersföraktet byggts upp – för vi är de enda som har läst historia, och vet vad t.ex. fascism är.

Lite sprit på det så är folk snart svepta i likkistor men framförallt likgiltiga.

För mig är det inga problem, jag har dessutom inget val på grund av krossade bihålor, eftersom jag har bra nätverk utomlands, tänker tillbringa vintrar i Indien vilket innebär att jag inte gör av med ens 20% av pensionen de månader jag är där.

Det är billigt att flyga från Larnaca, dessutom betalar ett indiskt bolag, och även om jag stod för det är det en mindre kostnad än vad det kostar att värma upp lyan. Jag köper sen alla kläder i Indien, byter glasögon där, går till doktorn – no problem. Jag känner noll oro.

Jag ska dessutom jobba ifrån Indien, och vill jag inte styra inkomster dit behöver jag bara skaffa ett bolag nån annanstans, och smäller det till är det frösådd som gäller. Man kan inte äta silver, guld och sedlar.

Jag undrar om de känner till att många av oss kommer slita med oss barn, barnbarn, polare?
Det bodde 40-50 svenskar på norra Cypern, innan jag började skriva om ön, och nu fyra år senare är de väl 700. Några svenskar hade ramlat in hos Linda i Indien, och chockat familjen fullständigt genom att berätta för dem att jag var ”jättekänd”, och det där har jag tagit ur dem och sagt att då får vi nog backa bandet 25 år.

Vet de om att det är good people i allmänhet som drar?image
Det är rätt svårt att vara bad people utomlands utan att få enorma problem – det finns liksom inget soss. De driftiga får tummen ur, och äldre fungerar då som förebild. Det var samma sak då jag lämnade Stockholm på 90-talet. Ett hundratal som jag kan namnge flyttade sen till Västmanland, och ut ifrån stán.

Nä, det är som Sultanen sa mig; de räknar inte med den stora planen. De är nuts, de manipulerar som bara den, och ska ha oss hit och dit och vi ska köpa Årets Julklapp, och ha oss men tänk om folk inte alls gör som de har räknat med?

Sultanen hörde av sig idag
To stay at the guesthouse is also a good idea. There are always people from all over the world to find!
I am still at your service if you are in need of any information or other help!

Tänk om varenda käft blir Sufier… det är bara i Sverige och i väst som kvinnor är packåsnor.

Majoriteten av kvinnor riskerar fattigpension
Kvinnorna är de stora förlorarna i pensionssystemet. Ett unikt utdrag ur Pensionsmyndighetens databas som SvD Näringsliv låtit göra visar att majoriteten av kvinnorna får så låg allmän pension att de vid en pensionering vid 65 år inte kommer över den högsta garanterade ”fattigpensionen” – garantipension plus bostadstillägg. Källa