Vi får fundera

Vi konstaterade att svensken blev statens objekt, istället för subjekt, efter kriget, och det måste ha varit Per-Albin Hansson och hans gäng som styr om det. Det medför att samhällets syn på oss, när vi är objekt, ändras radikalt.

Det är i mina ögon ett utomoSSMJDM001802Srdentligt sjukt sätt att se på människor, och det är absolut ett alk-drogsymtom, och att Per-Albin inför det beror väl på att vi hade räknat ut att han var alkoholist. Det är inte alls konstigt om han gör oss till objekt, de gör det.

Om man lyssnar på alla de tal som finns på Youtube då Putin talar står det klart att han betraktar sitt folk och medborgarna i Ryssland som subjekt, inte objekt. Detsamma gäller Rikspolischefen på norra Cypern, han uttrycker sig också på ett sätt så jag kan vara säker på att han betraktar folk som subjekt.

Om vi går till tankar om att alla-ska-vara-lika, eller Alva Myrdals tes ”lägga livet tillrätta för de många” är det också ett 100% objektifiering av folket. När de drar igång sina tvångssteriliseringar av folk är de långt ute i objekt-vattnet.

Objektifiering är en handling som innebär att man reducerar en person eller grupp till ett passivt föremål för handling, istället för en egen handlande aktör.

Det här skulle kunna vara en delförklaring varför utlänningar anser att vi är deprimerade och oärliga
Går man omkring ett helt liv som dagis objekt, skolans objekt, samhälles objekt blir man nog snart tokig. Det blir också ett extremt ytligt samhälle, och det har vi, men frågan är om hela det socialdemokratiska partiet egentligen är uppbyggt på en alkad statsministers sjuka objekt-tanke?

I Sverige beskattar de sina objekt, så vi ska ha pengar i statskassan om det t.ex. händer en stor olycka. På norra Cypern blir det festivaler om det händer något stort, alla drar dit, alla har fest, alla skänker pengar – problemet löst.

Nu har vi kommit så långt i objektifieringen att de går ut i krig utan att folket ens tillfrågas
Man kan inte tala med objekt. Därför har vi heller inga ledare som talar med eller till oss på TV för vi är bara ett objekt. Jämför med Putins tal i videon nedan. Han leder det ryska folket, han leder ryssarna – tydligt. Han talar om ”oss” och ”vi” och ”vårt land”.

Om jag kommer hem till dig, och gör objekt av dig, skulle du förmodligen reagera, åtminstone bli väldigt illa till mods, men jag tror att vi har vant oss – det har pågått i 60 år – att vi är objekt för politiker och numera även tjänstemän, och det kan man höra om man tjuvlyssnar på dem på tåg.  Att ta ifrån människan sin person, sin subjektivitiet, och se denne som ett föremål, ett redskap för nån annan är ett brott, som jag ser det, jag upplever det som kriminellt även om jag inte har ett direkt lagrum i huvudet. Misshandel?

Jag bad t.ex. en som gör objekt av allt och alla att låsa in en del texter jag har producerat, och det normala är att HÖRA vad jag vill, och sen bekräfta att det är avhört  d.v.s. jag får en bekräftelse att mina texter nu ligger inlåsta i bankfack. Men det gör inte en som ser andra som objekt; sen om jag mår illa av att inte få det bekräftat är fullständigt ointressant – det är inte den personen som mår illa, det är jag, och jag finns inte, jag är bara ett objekt, och sånna kan inte ha några känslor eftersom vi är döda föremål. Hela den offentliga sektorn är fullsmockad med dem, och sprejar de oss är vi absolut objekt.

Bushs rektion är anmärkningsvärd
Du kan studera här Bush reaktion när han officiellt fick veta att 11:e september hade inträffat, och fundera på hur frisk han är… Vad jag vet har Bush aldrig fått någon alk-behandling. Han har bara offentligt medgett att han ”bara var en drinkare” innan han blev president, och det är känt att han var arbetslös i 30 år innan. En nykter alkoholist uppför sig givetvis inte som om alla är ett objekt.

Barn som projekt och objekt
Det ser jag främst i Stockholm; även små barn är föräldrarnas objekt, och dessa barn kommer garanterat hamna på psyket före 15 års ålder.

Utlänningar har sett att vi har gått in i fascism långsamt men säkert
reinfeldt-dimmaDet kommer givetvis som ett brev på posten om man gör objekt av folket, och du kan testa att lyssna på våra ledare nu inför valrörelsen hur de tilltalar oss, hur de talar om oss, och jag är rätt säker på att ingen av dem gör något annat än förvandlar levande människor och svenskar till deras objekt.

Springer du på en aktiv missbrukare kan du också se mycket tydligt att de gör objekt av andra människor, och det är för att slippa ansvar, och har du denna sjuka människosyn i botten är det inte konstigt att det fattas många dyrbara beslut i landet dagligen eller att landet går sönder. Det finns inga värderingar som aktiva alk-drogmänniskor har som är hållbara.

Läser man Reinfeldts bok; ”Det sovande folket” har han i princip samma syn på oss, och den boken är i sig märklig. Den är mycket illa skriven, och det är nära nog obegripligt hur en som knappt kan skriva har kunnat bli statsminister. Men att Reinfeldt tutar på i samma obejktfåra är inte konstigt alls eftersom han är alk-barn. Han vet inte heller vad som är rätt och fel, och känner fel.

Det är ett slags härskarteknik
Vi som objekt får det manifesterat då personnumren införs och senare lägenhetsnumren.
En grupp doktorander vid Stockholms universitet har formulerat fem motstrategier:

  • Ta plats
  • Ifrågasätt
  • Korten på bordet!
  • Bryta mönstret
  • Intellektualisera

De har även formulerat fem bekräftartekniker:

  • Synliggörande
  • Respekterande
  • Informera
  • Dubbel belöning
  • Bekräfta rimliga normer

Du är inte du – du är din kropp.
Objektifiering bryr sig inte om hur du argumenterar, hur du underbygger dina argument, vad du har för budskap, med vilket syfte du argumenterar eller i vilket sammanhang du talar. Den som objektifierar lyfter bort allt relevant och fokuserar på din kropp, som skattebetalare t.ex,  och ditt kön. Du är inte längre intressant som en tänkande varelse – fokuset är förflyttat till objektet du är som redskap för någon annan.
Läs mer

 

Sweden: Fascism in slow motionnew_labour_new_fascism
Sweden remained a fully functioning democracy throughout the 20th century so in that sense has never been Fascist. In important other ways, however, the Swedish system has much in common with Fascism.

Although it is a commonplace that Hitler got good co-operation from Sweden both before and during WW2, the idea that Sweden was itself in any sense Fascist must seem like one of the most absurd suggestions ever made. Has not Sweden been the great icon of the Democratic Left in the postwar period? It has indeed, though these days conservatives have better reasons for mentioning the Swedish experience than Leftists do. Nonetheless, little-recognized though it might be, there are substantial reasons for seeing interwar Sweden as Fascist. Like all Fascisms, however, Swedish Fascism had its own unique national characteristics and its most unusual characteristic was how slowly it developed, with much of its development taking place AFTER WW2 rather than before.Läs mer

 

Lena
Lena var en ytterst aktiv och samhällsengagerad författare verksam i Rabén&Sjögrenhuset mellan 1984 och 1992. Bibliografi Det händer aldrig mig (1997), Bilda Förlag Är barn allt? (1992), Rabén & Sjögren Botten upp (1989), R&S Utanför (1989), R&S Könskriget (1988), R&S Fyy 17! (1987), R&S Huddingegruppen: "-norra Europas främsta narkotikaspanare-" (1986), Pseudonym - spökskriven åt Gösta Claesson, R&S Mordet på Törnrosa (1985), R&S Ett Södermalm som gör dig varm (1984), Swedmedia Häktad på sagolika skäl (1984), R&S Älska lagom (1984), R&S Våra undulater (1981), Pseudonym: Lena Andersson, R&S Skola i fosterland : en bok om skolan (1970), Medverkande "Indoktrineringskampanjen", Gidlunds