Vilat klart snart!

Jag satt och funderade på en svensk familj, som ville flytta till norra Cypern, och som höll på att åka på den svenska bedragarligan, och de undkom på håret, rusade sen ut i full rulle och köpte ett hus, kollade i efterskott de viktiga lagfarterna, kunde ha slutat illa, och först efter köpet kollade de skolorna, och fann att de kan inte ta sina barn till norra Cypern för de ligger åratal efter bara i matte. De skulle inte klara skolorna på norra Cypern.

Det är 42C+ ute, och utan aircon har du 38C+ inne, och man dör väl, och jag hoppas att de skaffat el- abonnemang, och har testat alla aircon i det där huset, som tydligen måste renoveras, för annars sitter de i skiten då de ska till ön i slutet av juli. Då är det inte +42C ute. Då är det +48C ute, och högsäsong och svårt att få tag på hotell.

Fördelen med hettan är att kvällarna och nätterna är ljumma, havet brukar vara +32C, och kloka går inte ut alls mitt på dagen i juli – augusti, och de flesta har pool. Det finns en i varje normalt hyreshus, och i alla ägarlägenhetskomplex.

Man skulle kunna tro att de är helt vrickade men det är ett post-traumatiskt beteende, och fem års totalt kaos har satt sina spår, och jag känner igen stressen, och vad den leder till; man glömmer sin dator, vet inte var man ställt bilen, ramlar, o.s.v.

Många krogar har pool; en sån får man alltid tag på
Jag har piggnat på mig, efter åtta operationer, och börjar bli sugen på att jobba, och jag funderar allvarligt på att skaffa mig en pool i framtiden, men ingen jag måste sköta själv, och det vimlar av de som kallas för ”kommunal pool”, och det undrar jag också om svenskarna har tänkt på? Be nån sköta deras pool, kostar 500 sek i månaden så kommer det en kille en gång i veckan, för annars är den grön då de anländer… slipper man tänka på om man har kommunal pool.

Jag får väl fråga min affärspartner om jag ska ha en sån här:

  • 2 bedroom mini villa
  • Communal pool
  • Air conditioning
  • White goods
  • Open fireplace

£34,950 Källa

Jag är konsult i en tjänst som startar om två månader i Indien
Men jag tror att han kommer säga att det är mycket, mycket bättre om jag skaffar mig en sån lya i bergen i Indin om inte annat för att det är ganska svårt att föra ut pengar ifrån Indien – in går bra, ut är värre – och det förklarar en del av kontinentens problem.

Nu är det +15C och regn i Stockholm – kommer gå ner till +10C
Alla klagar på vädret men ingen gör något åt det.